به گزارش خبرنگار شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ نشست خبری سومین جشنواره ملی مستند رادیویی پژواک امروز چهارم دی ماه با حضور حمیدرضا افتخاری دبیر جشنواره در سالن جلسات ساختمان شهدای رادیو برگزار شد.
افتخاری در ابتدای این نشست عنوان کرد: جشنواره پژواک سومین سال حیاتش را تجربه می کند و با همان رویکرد اصلی احیای گونه مستند در برنامه سازی رادیو که جذابیت های خود را دارد و در نظرسنجی های مختلف مورد توجه است کار خود را آغاز می کند.
وی اضافه کرد: مستند جزو گونه هایی است که به مرور زمان مورد بی توجهی قرار گرفته بود و در جشنواره های مختلف کمرنگ شده بود. در حال حاضر گام به گام در حال پیشرفت هستیم و امسال در آستانه برگزاری سومین دوره خواهیم بود.
افتخاری تصریح کرد: این جشنواره امروز به صورت رسمی دریافت آثار را آغاز می کند. آثاری که به جشنواره میرسند همگی باید تقویت کننده سرمایه اجتماعی و امید آفرینی باشند و دیگر آثار از گردونه حذف میشوند.
دبیر جشنواره با اشاره به برخی از نشان های جشنواره یادآور شد: هفت جایزه مقاومت با نام نشان سردار سلیمانی، جایزه پیشرفت با نشان دکتر کاظمی آشتیانی، جایزه سبک زندگی با عنوان نشان مادر، جایزه پاسداشت زبان فارسی با عنوان نشان فردوسی از جمله جوایزی است که اهدا می شود. همچنین این جشنواره بخش های ویژه ای از جمله شعار سال، مشارکت اجتماعی، افول غرب و نقد غرب زدگی، پهلوی از ظهور تا سقوط و زن ایرانی نماد توانایی دارد. در بخش اصلی برای ارائه آثار هیچ محدودیت ساختاری وجود ندارد اما در بخش ویژه به دلیل اهمیت جشنواره بر ژانر مستند، آثار باید در ژانرهای تعیین شده گزارشی، داستانی، بازسازی و چهره نگاری تولید و ارسال شوند.
وی در بخش دیگری از صحبتهایش بیان کرد: هدف جشنواره احیای گونه مستند و تاثیر برنامه روتین آنتن است بنابراین بخش «مستمر» به برنامه های روتین و مستمر اختصاص یافته است. برنامه های مستند در این بخش شامل برنامه های صبحگاهی، ترکیبی، مسابقه و محتوای تولید مردمی میشود.
افتخاری درباره بخش مردمی این جشنواره توضیح داد: بخش مردمی جشنواره با سه موضوع دستاوردهای کشور، ایران شاد و روایت زندگی ساخته می شود که در قالب های مستند گزارشی، مستند روایی و پادکست یا پادپخش ارایه می شود و قالب هایی است که مردم راحت تر می توانند دست به تولیدشان بزنند.
وی درباره روند جشنواره نیز تصریح کرد: پیش بینی ما این است که تا اوایل بهمن آثار را دریافت کنیم و از اواسط بهمن داوری ها شروع شود. بر اساس تقویم زمانی جشنواره، اواخر اسفندماه برنامه های راه یافته به مرحله نهایی اعلام و دهم اردیبهشت ماه سال آینده اسامی نامزدهای بخش اصلی و ویژه اعلام و رسانه ای خواهد شد و مراسم اختتامیه سومین جشنواره ملی مستند رادیویی پژواک در سی ام اردیبهشت ماه برگزار خواهد شد و در مجموع 37 جایزه در بخش های مختلف به برگزیدگان اهدا خواهد شد.
افتخاری به کارگاه های آموزشی نیز اشاره و عنوان کرد: هشت دوره آموزشی پیشرفته طراحی کرده ایم و هشت کارگاه داریم که از امروز کار خود را شروع کرده و تا ۱۳ دی ماه ادامه دارند. این کارگاهها در سایت جشنواره هم قرار دارند و مخاطبان می توانند از آن طریق هم دسترسی پیدا کنند.
افتخاری در ادامه درباره فرایند داوری گفت: داوری آثار کاملا از طریق تارنمای جشنواره انجام می شود و به طور مثال اگر نمره ای ثبت شود دیگر قابل تغییر نیست که این امر برای صیانت از داوری آثار شرکت کنندگان و شفافیت بیشتر در امر داوری هاست.
دبیر جشنواره درباره بین المللی شدن جشنواره بیان کرد: بین المللی شدن جشنواره جزو اهداف معاونت صداست و ما بنا داشتیم از نخستین دور جشنواره، به بین المللی شدن جشنواره فکر کنیم اما به یک بلوغ کافی برای رسیدن به این امر نرسیده ایم.