دبیر: با خانه کشتی سر کشتی کلاه گذاشتند/ مربی دنبال پول باشد، نمی‌تواند شاگرد بسازد

به گزارش خبرنگار ورزشی شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ پایگاه قهرمانی کشتی برادران خدمت بعنوان سومین پایگاه قهرمانی تجهیز شده توسط فدراسیون کشتی در سال جاری، صبح امروز (دوشنبه) در منطقه 15 و محله اتابک تهران افتتاح شد.
در مراسم افتتاح این پایگاه، علیرضا دبیر رئیس فدراسیون کشتی، علی جوادی مدیرکل ورزش و جوانان استان تهران، محمد شیری شهردار منطقه 15، قاسم علی عسگری رئیس هیئت کشتی استان تهران و منصور برزگر، علی اکبر حیدری پیشکسوتان و قهرمانان کشتی، سلمان حسام پیشکسوت دومیدانی، محمد محمودی پیشکسوت پهلوانی و مهدی امیرآبادی فوتبالیست سابق تیم ملی حضور داشتند.
در این مراسم از برادر شهیدان امیرحسین و مجید خدمت (معروف به مجید سوزوکی) توسط فدراسیون کشتی تقدیر و تجلیل بعمل آمد.
پایگاه قهرمانی شهید خدمت با همکاری شهرداری تهران و تجهیز فدراسیون کشتی، در 4 طبقه با امکانات سالن تمرین کشتی، سالن تمرین بانوان، سالن بدنسازی و سالن ورزش های توپی بعنوان سومین پایگاه قهرمانی فدراسیون کشتی در مناطق کم برخوردار تهران افتتاح شد و در اختیار هیئت کشتی تهران جهت بهره برداری قرار گرفت.

تاکنون پایگاه های قهرمانی سیدالکریم در شهر ری، شهیدان قربانی دستجردی در محله شادآباد و شهیدان خدمت در محله خاوران افتتاح شده و دو سالن دیگر در مناطق 17 و منطقه 4 در هفته های آینده به افتتاح و بهره برداری خواهد رسید

این پایگاه قهرمانی در منطقه هاشم آباد قرار دارد. این سومین پایگاه قهرمانی کشتی تهران است و ۲ پایگاه دیگر هم در تهران افتتاح خواهد شد.

دبیر: با خانه کشتی سر کشتی کلاه گذاشتند

علیرضا دبیر رئیس فدراسیون کشتی در مراسم افتتاحیه پایگاه قهرمانی شهیدان خدمت در منطقه خاوران تهران گفت: خیلی‌ها به ما می‌گفتند یک یا دو ماه دیگر این مرکز را راه‌اندازی کنید که فلانی بیاید، ولی به قاسم عسگری (رئیس هیئت کشتی تهران) گفتم سریع این مرکز را راه‌اندازی کنید. بچه‌های بیش‌فعال و پرانرژی جذب کشتی می‌شوند، بچه‌هایی که یا صفر هستند یا 100، بچه‌هایی که انرژی‌شان باید تخلیه شود. مهم است که اینها را جذب کشتی کنیم که در مسیر حرکت کنند.

وی افزود: ما یک چوب بزرگ و توفیق اجباری داریم به اسم آقا تختی، اگر اشتباه کنیم با همان چوب به سر ما می‌زنند که آقا تختی اینطور بود، آقا تختی آنطور بود، درست باشید. این مسیر یک نوجوان و جوان را درست می‌کند. «آقا تختی» واقعاً یک توفیق برای جامعه کشتی است.

رئیس فدراسیون کشتی با اشاره به بازسازی این پایگاه قهرمانی توسط فدراسیون کشتی تصریح کرد: روزی که بازسازی اینجا را شروع کردیم، گفتم بگردید اسم شهید را از خود محل بگذارید، این مَشی ماست چون بچه‌های محل روی او تعصب دارند و الگوست. تا خود شهید هم نخواهد، کار پیش نمی‌رود. آقا مجید سوزوکی (شهید مجید خدمت همان مجید سوزوکی که درباره‌اش فیلم اخراجی‌ها ساخته شد) خودمان هست و آنجا هم الحمدالله پرچم کشتی بالاست. عکس این شهدا را در خانه کشتی هم نصب می‌کنیم، امیدوارم اهالی محله هم کمک کنند. این مجموعه بین 5 تا 10 سال دست فدراسیون است، مربی مجرب هم می‌گذاریم. به شهرداری هم گفتم اگر قرار است ما درستش کنیم، کارش هم دست ماست. متخصص این کار ما هستیم، فعلا این کار دست ماست. خواهش می‌کنم اهالی محله کمک کنند اما در کار تخصصی دخالت نکنند، هیئت کشتی تهران کار را جلو می‌برد. بگذارید کار شود. کل این مجموعه در اختیار کشتی است.

دبیر ادامه داد: امیدوارم سازمان ورزش شهرداری تهران در مسیر خودش حرکت کند. یکسری قهرمانان آنجا آمدند که کار یاد می‌گیرند. در آینده وزیر، رئیس فدراسیون فوتبال و ... شوند. باید سلبریتی‌های ورزش را بلافاصله جذب کنیم، شاید احتیاج مالی نداشته باشند ولی حتما احتیاج فکری و اجرایی دارند و به مسیر ورزش بیایند و خدمت کنند که کسی از بیرون نیاید که ورزش را نمی‌شناسد. با دید بزرگ بیایند که اتفاقات بزرگ را رقم بزنند.

رئیس فدراسیون کشتی خاطرنشان کرد: 5 سالن را در مرحله اول گرفتیم و هفته‌های آینده نیز یکی از بهترین خانه‌های کشتی ایران را در منطقه 17 افتتاح می‌شود. ما نرفتیم در پارک نیاوران سالن بگیریم که درآمدزایی کنیم، ما دنبال درآمدزایی نیستیم. برزگر استاد من نمونه زنده حرفی است که می‌زنم. در کشتی مربی دنبال پول درآوردن از کشتی برود، هیچ شاگردی را نمی‌سازد. هیچ کدام از ما نباید به خاطر پول تمرین بدهیم. اینجا باید این اتفاق بیفتد و هیات کشتی باید در مسیر کشتی‌گیر سازی برود. در این منطقه این سالن باعث می شود آسیب‌های اجتماعی این منطقه کم شود.

دبیر یادآور شد: برزگر 30 سال با عشق سرمربی تیم ملی بود و تیم چهلم ایران را دوم دنیا کرد. مربی‌ای که در کشتی دنبال درآمدزایی برود، شاگرد نمی‌سازد. خیلی‌ها را داشتیم، این قانون نانوشته است. مربیانی که ساختند و بعد رفتند در باشگاه‌هان پول دربیاورند، دیگر نتوانستند کار قبلی را بکنند. همه خوب‌های محله کمک کنند، من قول می‌دهم این محله پتانسیل دارد اگر اینجا تنیس و پینگ‌پنگ بزنید، نمی‌گیرد اما کشتی می‌گیرد و ببینید چقدر آسیب‌های اجتماعی را پایین می‌آورد. آقا احسان درستکار باید قهرمان بسازد. این سالن قرار است در اختیار احسان درستکار قرار بگیرد. ما در محله‌های کم برخوردار خانه کشتی ساختیم و دنبال درآمدزایی هم نیستیم.

قهرمان المپیک 2000 سیدنی گفت: شهرداری تهران همه جای دنیا زمینش را نمی‌فروشد و به ورزشکار و هنرمند می‌دهد که بسازد. شهرداری سازنده خوبی است اما بهره‌بردار خوبی نیست. بهره‌بردار خوب در کشتی ما هستیم و در تئاتر، هنرمند است. بهترین راهش این است. شهرداری نباید اینجا دنبال درآمدزایی باشد، اینها را از مناطق یک و دو و سه دربیاورد. نهضت ما ادامه دارد. باید یک سوله بزنیم با دو تشک، یک دوش و یک رختکن. خانه‌های کشتی بعدا سم شد. یک خانه کشتی داشتیم که سر کشتی کلاه گذاشتند و با یک خانه کشتی 5 باشگاه کشتی را در محل بستند؛ باشگاه کوچک کشتی خوب است در هر محله‌ای باشد.

وی خاطرنشان کرد: در منطقه ۱۷ تهران هم بهترین خانه کشتی ایران را خواهیم ساخت. خانه کشتی بعدی در محله خاک سفید است. برنامه ما این است که در مناطق کم برخوردار خانه کشتی بسازیم.

دبیر با بیان اینکه در تمام دنیا شهرداری‌ها زمین را می‌دهند و می‌گویند بروید، بسازید و در چند سال بهره برداری کنید، گفت: از وقتی آقای جوادی آمده حدود ۱۸ خانه کشتی به ما داده‌اند. اگر تعداد ۳۰ هزار کشتی‌گیر را به ۴۰۰ هزار نفر رساندیم به خاطر این است که سالن کشتی و خانه کشتی را در محلات راه انداختیم.

جوادی: در کشتی یک نهضت به راه افتاده

علی جوادی رئیس اداره کل ورزش و جوانان استان تهران در این مراسم عنوان کرد: زمانی که به افتتاحیه این پایگاه دعوت شدم، فکر کردم نام مجموعه شهیدان خدمت به وطن است، اما بعدا متوجه شدم که برادران شهید امیرحسین و مجید خدمت هستند. (مجید خدمت همان شهیدی است که شخصیت اصلی فیلم اخراجی‌ها بوده و به نام مجید سوزوکی شهره بود) علیرضا دبیر یک نهضت را شروع کرده و اینگونه اقدامات متوالی است و قرار است تغییر رویکرد را به همراه داشته باشد، همه باید همراه این جریان باشند.

وی افزود: از زمانی که به استان تهران آمدیم 11-12 مراکز ورزشی تفریحی را به باشگاه کشتی تغییر دادیم. پیرو صحبت علیرضا دبیر که گفت خانه کشتی‌ها جای باشگاه‌ها را گرفت، امروز سالن فردوسی کجاست؟ جمع شد، شده سبزی فروشی باشگاه نفت کجاست؟ نیست. من صحبت رئیس فدراسیون کشتی را درمورد درآمدزا نبودن کشتی قبول دارم، اگر یک مربی خواسته سانس فروشی کند و در کشتی درآمدزایی کند اما موفق نبوده اما مربیانی که شغل‌شان چیز دیگری بود و حاصل زحمات‌شان را خالصانه در اختیار کشتی قرار دادند، نتیجه داد ما سعی کردیم دست دبیر را باز بگذاریم.

رئیس فدراسیون کشتی گفت: اگر یک مربی دنبال پول برود نمی‌تواند شاگرد بسازد و این یک قانون نانوشته است.