طارمی بین ۵ مهاجم خطرناک جام ملت‌های آسیا؛ رونمایی از ترکیب رؤیایی تورنمنت قاره!

به گزارش خبرنگار ورزشی شبکه اطلاع‌رسانی دانا؛ سایت کنفدراسیون فوتبال آسیا (AFC) در فاصله چهار روز تا آغاز مسابقات جام ملت‌های آسیا ۲۰۲۳، گزارشی درباره پنج مهاجمی که بزرگترین تهدید برای دروازه رقبا محسوب می‌شوند، تهیه کرد که مهدی طارمی از ایران یکی از این بازیکنان است.

این سایت درباره مهاجم شماره ۹ تیم ملی ایران نوشت: «طارمی در بهترین فُرم دوران فوتبالی خودش قرار دارد. مهاجم ایران در صعود تیم ملی ایران به نیمه نهایی جام ملت‌های آسیا ۲۰۱۹ سه بار موفق به گلزنی شد. با این حال طارمی به دلیل کارت زرد دومی که در مرحله یک چهارم نهایی مقابل چین دریافت کرد، از بازی در نیمه نهایی محروم شد و در دیدار با ژاپن که به شکست ۳ بر صفر ایران انجامید، غایب بود.

این بازیکن ۳۱ ساله آمار تأثیرگذار ۱۲ گل ملی در سال تقویمی ۲۰۲۳ را به ثبت رساند؛ از جمله به‌خاطر هت‌تریک مقابل افغانستان و قرقیزستان در تورنمنت کافا (تیم‌های ملی عضو فدراسیون کشورهای آسیای مرکزی) و نیز گلزنی مقابل هنگ‌کنگ و ازبکستان.

طارمی همچنین بازیکنی کلیدی برای پورتو محسوب می‌شود و کفش طلای فصل گذشته لیگ برتر پرتغال را با ۲۲ گل برنده شد. او در پنجمین سال حضور در پرتغال، به کسب افتخار ادامه می‌دهد و همه این موارد نشان‌دهنده این است که طارمی بازیکنی تماشایی در قطر خواهد بود».

سایت خبری winwin، قرعه کشی را برای انتخاب ترکیب تاریخی جام ملت‌های آسیا انجام داد که در آن از ترکیب تاکتیکی (۴-۳-۳) استفاده کرد. در این ترکیب ۳ مهاجم در خط حمله حضور دارند. علاوه بر علی دایی، ماجد عبدالله عربستانی و یونس محمود عراقی نیز حضور دارند که عبدالله باعث شد کشورش دو بار متوالی در سال‌های ۱۹۸۴ و ۱۹۸۸ عنوان قهرمانی را به دست آورد، یونس محمود هم در سال ۲۰۰۷ موفق شد قهرمانی را برای عراق به ارمغان آورد.

در این میان باید به پرویز قلیج خانی ستاره خط میانی ایران در ترکیب تاریخی جام ملت‌های آسیا اشاره کرد. وی تنها بازیکنی بود که در سال‌های ۱۹۶۸، ۱۹۷۲ و ۱۹۷۶ سه بار قهرمان جام ملت‌های آسیا شد و ۳ بار نیز به عنوان بهترین بازیکن ایران در آن دوران انتخاب شد و دو بار نیز وارد ترکیب ایده آل جام ملت‌های آسیا شد.

در کنار قلیج خانی در میانه میدان، نشاط اکرم عراقی که به همراه تیمش قهرمان ۲۰۰۷ جام ملت‌های آسیا شد حضور دارد که عملکرد استثنایی داشت. کیسوکه هوندا ژاپنی هم در سال ۲۰۱۱ (سامورایی‌ها) را به عنوان قهرمانی رساند و به عنوان برترین در ترکیب منتخب انتخاب شد. در دفاع میانی، صالح النعیمه، کاپیتان تیم ملی عربستان، که قهرمانی در سال‌های ۱۹۸۴ و ۱۹۸۸ و انتخاب به عنوان بهترین مدافع را در کارنامه دارد و یوجی ناکازاوا ژاپنی حضور داشتند.

در پست دفاع چپ یوتی ناگاتومو ژاپنی است که در سال ۲۰۱۱ در پیروزی کشورش ۳ پاس گل داد و پس از بازگشت به تیم ملی کشورش به فینال سال ۲۰۱۹ رسید. در پست دفاع راست نیز نام مهدی مهدوی‌کیا ایرانی قرار دارد. که در سال‌های ۱۹۹۶ و ۲۰۰۴ به نیمه نهایی رسید و شایسته حضور در ترکیب بود.

در پست دروازه بانی، محمد الدعایه عربستانی را انتخاب شده است که در سال ۱۹۹۶ از ۶ بازی ۴ بار کلین شیت کرد و عربستان را به عنوان قهرمانی رساند، سپس کشورش را به فینال سال ۲۰۰۰ رساند و برنده جایزه بهترین دروازه بان شد.

عربستان سعودی، ژاپن و ایران با ۳ بازیکن و دو بازیکن از عراق، بر تیم تاریخی جام ملت‌های آسیا غالب بودند. نشاط اکرم و یونس محمود قیدی، حماسه سازان جام ملت‌های ۲۰۰۷ آسیا بودند.

ترکیب تاریخی جام ملت‌های آسیا

محمد الدعایا، یوتی ناگاتومو، صالح النعیمه، یوجی ناکازاوا، مهدی مهدوی‌کیا، نشاط اکرم، پرویز قلیج خانی، کیسوکه هوندا، مجید عبدالله، علی دایی و یونس محمود.

کنفدراسیون فوتبال آسیا مهدی طارمی را یکی از ۵ مهاجم خطرناک در جام ملت‌های آسیا 2023 دانست.