به گزارش خبرنگار ورزشی شبکه اطلاعرسانی دانا؛ نشست خبری دومین دوره مسابقات همگانی جام پرچم با حضور سینا کلهر معاون ورزش همگانی و امور فرهنگی وزارت ورزش و جوانان، علیرضا پسندیده رئیس فدراسیون ورزشهای روستایی و بازیهای بومیمحلی، حسن طباطبایی رئیس فدراسیون کاراته، شهرام عظیمی سرپرست دفتر ورزش روستایی و عشایری و سایر مسئولان در محل وزارتخانه صورت گرفت.
شهرام عظیمی سرپرست دفتر توسعه ورزش روستایی و عشایری وزارت ورزش و جوانان با اساره به برگزاری جام پرچم ۲ در ۳ رشته ورزشی گفت: جام پرچم یک، سال پیش با زحمات و کار کارشناسی برگزار شد و در راستای اجرای منویات مقام معظم رهبری برای نشاط آفرینی برگزار شد. چیزی در حدود ۳۲ هزار تیم و ۳۳۱ هزار نفر از روستائیان در مسابقات مینی فوتبال جام پرچم یک شرکت کردند و بر آن شدیم که حام پرچم ۲ را با افزودن ۲ رشته کاراته و دوومیدانی در دو بخش زنان و مردان برگزار کنیم. ثبتنام مسابقات شروع شده و مسابقات از ۱۲ بهمن ماه شروع میشود.
وی در ادامه بیان داشت: در راستای اجرای بحث عدالت جنسیتی این جام را در دو بخش زنان و مردان برگزار میکنیم. علاوه بر افزایش رشته، مقرر شد نفرات شاخص این مسابقات بهصورت مستقیم به تیمهای ملی دعوت شوند. برای جهتدهی منابع مالی کشور و ارزیابیهای انجام شده، ۳ رشته برای جام پرجم انتخاب شد. یکی دیگر از ویژگیهای جام پرچم ۲ استفاده از تمام ظرفیت سازمان بسیج عشایری بود. ارسال پیوست فرهنگی هم موضوع مهم دیگری بود میخواهیم یک پیوست فرهنگی هم از برگزاری این رویداد داشته باشیم. طراحی یک سامانه اختصاصی جام پرچم نیز طراحی شده است.
سینا کلهر، معاون وزارت ورزش و جوانان ضمت ارائه گزارش عملکرد ۲۸ ماهه خود در این نشست اظهار داشت: این گزارش عملکرد تا حدودی متفاوت نوشته شده است. این گزارش در سه حوزه همگانی، فرهنگی و روستایی نوشته شده است و مربوط به بازه زمانی ۲۸ ماهه است. ما ۳ حوزه ماموریتی داریم که دایره شمول آن گسترده است. اما ورزش حرفهای و قهرمانی برای همه جذابتر است. وقتی کار را شروع کردیم با سه بحران اساسی مواجه بودیم که باعث شد میزان تحرک به ۲۰ درصد کاهش یابد. تقریبا حدود ۱۵ الی ۲۰ درصد بر تحرک بدنی اضافه شده و امروز میتوانیم از تحرک بدنی ۳۵ درصد اثصحبت کنیم اما این داده بعد از بررسی دقیق خواهد شد.
وی در این رابطه گفت: تقریبا همه زیانهای ناشی از کرونا جبران شده. اولین شبکه اماکن ورزشی که در اختیار عموم قرار میگیرد شروع به کار کردهاند. هدفگذاری ما برای سال اول فعالیت ۸۰۰ عدد سالن بوده. وقتی کار را شروع کردیم ورزش صبحگاهی و پیادهوری تقریبا تعطیل بود ولی در حال حاضر یک تقویم منظم داریم. ورزش صبحگاهی و عصرگاهی و پیادهروی خانوادگی جزو هویت و شناسنامه ورزش همگانی هستند. رقابتهایی که میبینید به عنوان ورزش محلهای است نه رقابتی.
معاون وزیر ورزش و جوانان درباره اقدامات انجام شده گفت: مسئله ورود بانوان به ورزشگاه تلاش کردیم و برای تداوم آن مطابق با دستور العمل آن را پیش میبریم. حقیقتا ورزش روستایی در مقایسه با ورزش همگانی تبعیض مصاعف را شاهد است. در روستاهای سالنهای خوبی ساختیم و به لحاظ زیر ساختی چمن اتفاقهای خوبی رخ داده اما بهرهوری از این زمینهای چمن رخ نداده است.
کلهر تاکید داشت: در دوره قبل به همه شرکتکنندگان در جام پرچم یک دست لباس ورزشی دادیم که تهیه آن کار بسیار سختی برایمان بود و موهای من برای این کار سفید شد ولی من پای این جام ایستادهام. ولی برای اولین بار ورزشکاران روستایی با لباس ورزشی در کنار هم ورزش کردند و این حق روستایی است و البته حقشان بسیار بیشتر از اینهاست. آرزوی ما این است که جام پرچم برند ورزش جامعه روستایی شود تا استعدادها را شناسایی کنیم. اقدام دیگری که در حوزه احیای بازیهای بومی محلی انجام شده که احیای رشته هفتسنگ است.
وی راجع به همکاری با فدراسیون فوتبال در این راه گفت: مینیفوتبال زیرمجموعه فدراسیون همگانی است، نه فوتبال. در دوره اول نیازمند همکاری فدراسیون هم بودیم که در برخی استانها انجام شد و در برخی استانها. انشالله با قهرمانی از جام ملتها برگردند و به ما کمک کنند اما فدراسیون به ما قولی برای مینیفوتبال ندادهاست.
کلهر راجع به استعدادیابیها تصریح داشت: سختترین فرآیند برای ما همین است. ذوبآهن اصفهان را دعوت کردیم که استعدادیابهایش در همه رشتهها بالاخص مینیفوتبال با ما همکاری کنند. ۴ تیم اول جام پرچم سال قبل هم قرار شده مسابقاتی زیرنظر استعدادیابها داشته باشند. امیدواریم سایر باشگاهها هم بیایند.
معاون وزیر ورزش و جوانان در خصوص همکاری با فدراسیون والیبال تاکید داشت: والیبال از فدراسیونهای فعال روستایی است و جزو تیمهای ما هم بوده. والیبال ۴ نفره جزو رشتههای ماست و به خاطر شرایط فدراسیون نشد که جام پرچم ۴ جانبه شود. فعلا صبر کردیم تا تکلیف فدراسیون مشخص شود. یکی از جاهایی که کار میکنیم، آموزشوپروش است که با هم همکاری میکنیم. برای روستاها قرار است این وزارت همکاری کند. استعداد که شناسایی میشود، پرورش و نگهداریاش مسئله مهمتری است. بخشی از اعتبارات رویداد را پیشاپیش تامین کردهایم؛ بین ۶ تا ۱۰ میلیارد امیدواریم هزینه کنیم.
سیدحسن طباطبایی، رئیس فدراسیون کاراته در این نشست عنوان داشت: کاراته یکی از پرجمعیتترین رشتهها در بخش زنان و مردان است. یک خاطره بگویم؛ چند سال پیش، حوالی ۱۳۹۵ خیلی اتفاقی به یکی از مراتع سد لار رفتم، ۳ نفر از جوانهای عشایر کاتا میزدند. مدارس برای عشایر داریم ولی مسابقات ساماندهی شده برای آنها نداریم. با کمترین امکانات میشود در روستاها تمرین کاراته داشته باشیم ولی هیچوقت برنامهریزی نداشتهایم. بسیاری از قهرمانان کاراته ایران روستایی هستند. من راجع به معاونت فرهنگی میگفتم معاونت مناسبات است ولی الان در دوران سینا کلهر، در تلاش هستند تا یک کار در خور شان ورزش کشور انجام بدهند.
رئیس فدراسیون ورزشهای روستایی و بازیهای بومیمحلی نیز در این نشست به ارائه گزارش خود پرداخت و حمایت سیاستگذار و دستگاه بالادستی از برنامههای ورزش همگانی را لازمه این رشته و توسعه ورزش همگانی ایران دانست.
علی خلیلی، رئیس فدراسیون ورزشهای همگانی در این جلسه عنوان داشت: برای افزایش فعالیت بدنی در جامعه باید ضرورت ورزش را ایجاد کنیم. ورزش کردن خوب است و همه این را میدانیم ولی این اتفاق کمتر رخ میدهد. باید فضاسازی کنیم تا این تحرک بهتر شود. از برگزاری این رویداد خوب و بزرگ روستایی خیلی خوشحالم. بازخورد خوبی از رویدادهای سال قبل گرفتیم و در حوزه استعدادیابی روستایی نقش خوبی خواهد داشت. در روستاها استعدادهای خوبی هست ولی شرایط شکوفایی شدنش نیست. قطعا در حوزه قهرمانی هم این رویداد نقش میآفریند. الان با ۶۱۱۱ تیم در حوزه کارکنان دولت یک رویداد بزرگ را داریم. حوزه گلکوچک هم میتواند یک رویداد همگانی و محلات داشته باشد.