سیدحسن موسوی چلک در گفتگو با خبرنگار اجتماعی شبکه اطلاع رسانی راه دانا با اشاره به روز مددکار بیان کرد: انجمن مددکاری در طی 12 سال اخیر هر ساله یک شعار برای این روز در نظر میگیرد که برای سال 1403 شعار مددکاری و میانجیگری انتخاب شده است و یک شعار جهانی با عنوان تغییر به سمت آینده صلح آمیزهم انتخاب شده است که انتخاب این شعار ها ونامگذاری آن بر اساس نیازی است که در جامعه رصد میشود.
رئیس انجمن مددکاری ایران با بیان اینکه موضوع میانجیگری موضوع مهمی است، گفت: معتقد هستیم اگر میانجی گری در جامعه تقویت شود شاهد کم شدن پرونده های قضایی خواهیم بود.
وی در ادامه اظهار کرد: در قانون آیین دادرسی به صراحت در مورد نقش مددکاران اجتماعی در حوزه میانجی گری اشاره شده است و مرکز قوه قضاییه و کارشناسان مجوز فعالیت میانجی گران راصادر میکند. بر این باور هستم که فضای جامعه ما در حال حاضر بیشتر از هر زمان دیگری نیاز به میانجی گری دارد و تقویت این حوزه سبب میشود تا در فضایی با آرامش و صلح بیشتر بتوان در خصوص موضوعات مختلف صحبت شود و در نهایت میتوانندصلح بیشتر و دعوای کمتر را رواج داد.
رئیس انجمن مددکاری ایران در خصوص نبود سازمان مددکاری اجتماعی و مشخص نبودن تعرفه مددکاران اجتماعی و همچنین عدم حضور مددکاران در مدارس را از دیگر نگرانی ها و دغدغه های مددکاران اجتماعی عنوان کرد و گفت: مددکاری اجتماعی در فیلد ها مختلف دشواری های متفاوتی دارد، کار مددکار پیشگیری و آموزش است و مددکار اجتماعی به واسطه ارتباط با خانواده ها و صحبت با این افراد از حساسیت بیشتری برخوردار است.
موسوی چلک تصریح کرد: بدون شک یکی از مشاغل سخت حرفه مددکاری اجتماعی است ؛ چرا که فرسودگی شغلی در این حوزه بسیار بالا است.
وی تاکید کرد: کار کردن با معلولان مختلف در حوزه های مختلف،متکدیان، آسیب دیدگان و معتادان کار راحتی نیست چرا که همه مراجعه کنندگان دردمند هستند .
رئیس انجمن مددکاران اجتماعی با تاکید براین که خدمات مددکاری اجتماعی در همه بخش های نظام سلامت باید توسعه کیفی و کمی یابد گفت: نیاز است مددکاری اجتماعی در نهاد های نظامی و انتظامی توسعه یابد و همچنینی مددکاری اجتماعی در جامعه تقویت شود.
موسوی چلک با بیان این که باید از ظرفیت مددکاران اجتماعی در بحران های طبیعی و غیر طبیعی استفاده شود، افزود: با وجود تلاش ها برای تضعیف مددکاری اجتماعی و با توجه به شرایط در حوزه اجتماعی ، وسعت بخشیدن به خدمات مددکاری یک ضرورت اجتناب ناپذیر است و مددکاری اجتماعی راه خود را برای ارایه خدمت به مردم در راستای مسوولیت حرفه ای و اخلاقی، تاثیر گذاری در سیاستگذاری های اجتماعی و مطالبه گری اجتماعی در راستای حقوق شهروندان ایران عزیز اسلامی در چارچوب مقررات کشور انجام خواهد داد و فراز و فرود های اداری ناشی از ضعف مدیریت در حوزه اجتماعی، مانعی برای انجام این وظایف نخواهد بود.