چرا جبهه اصلاحات راهبرد انتخاباتی تعیین کرده است؟/خاتمی هم نمی تواند برای اصلاح طلبان کاری بکند!

به گزارش خبرنگار سیاسی شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ در حالی تحرکات انتخاباتی جبهه اصلاحات طی روزهای اخیر در رسانه ها خبرساز شد که این جریان پیش از این بنای تحریم انتخابات را در پیش گرفته بود و در مواضع رسمی اعلام کرده بود که توصیه ای برای مشارکت در انتخابات ندارد.

در روزهای نخست هفته جاری رسانه ها از برگزاری مجمع عمومی جبهه اصلاحات به ریاست آذر منصوری خبر دادند. جلسه ای که در جریان برگزاری آن جبهه اصلاحات راهبرد انتخاباتی خود را تدوین و به تصویب اعضای جبهه رساند.

تازه ترین تحرک انتخاباتی اصلاحات در حالی صورت گرفته است که آذر منصوری رئیس جبهه اصلاحات در طول ماه های اخیر و از زمان آغاز فرآیند ثبت نام از داوطلبان، بر عدم مشارکت در انتخابات تاکید کرده بود، با این حال تصویب راهبرد انتخاباتی این جبهه در حضور منصوری صورت گرفته است.

موضع منصوری درباره تحریم انتخابات در حالی بود که وی به اظهارات حسین مرعشی، دبیر کل حزب کارگزاران سازندگی نیز واکنش تندی نشان داد؛ مرعشی گفته بود در صورت ائتلاف در انتخابات اسفند ماه، بحث بر سر ائتلاف با اصلاحات است، اما منصوری در واکنش تند رسانه ای اعلام کرد، مواضع جبهه اصلاحات را سخنگوی آن اعلام می کند او اینگونه تلاش کرد تا علاوه بر حفظ فاصله و اختلاف با کارگزاران بر موضع تحریم انتخاباتی نیز تاکید کند.

رسانه های نزدیک به این جریان علت عدم مشارکت اصلاحات در انتخابات را نداشتن کاندیدا و رد صلاحیت آنها اعلام کرد اما نتیجه بررسی صلاحیت داوطلبان و تایید چهره های شاخص این جریان به نظر می رسد، اصلاح طلبان را برای شرکت در انتخابات به طمع انداخته است.

اصلاحات در ماه های اخیر به نقش مردم در انتخابات فکر نکرده بود

جبهه اصلاحات در راهبرد انتخاباتی خود اعلام کرده است که در صورت حضور مردم در انتخابات مشارکت خواهد کرد، اما سوال اینجاست که آیا این جریان پیش از این و در ماه های اخیر که بحث از تحریم انتخابات و عدم مشارکت می کرد، به مردم و نقش اساسی آنها فکر نکرده بود و حالا برای مشارکت مشروط، مردم را بهانه کرده است.

عملکرد اصلاحات در سالهای اخیر موجب شده است که سرمایه اجتماعی این جریان از بین برود. اصلاحات در طول دوران ریاست جمهوری حسن روحانی با دفاع همه جانبه از وی، ضربه مهلکی به اعتماد مردم زد اما هیچ گاه در پیشگاه مردم حاضر به پاسخگویی نشد.

علاوه بر این اصلاح طلبان تندرو در همصدایی با جریان ضد انقلاب در اغتشاشات و بحران ها نیز عامل دیگری شد که اعتماد مردم از این جریان سلب شود.

علی صوفی، عضو جبهه اصلاحات ایران در گفتگو با خبرنگار راه دانا عنوان کرد: حتی اگر خاتمی هم بیاید و «تَکرار»کند، باز هم اصلاح طلبان قادر نخواهند بود از یک لیست 30 نفره در تهران حمایت کنند.

حالا، اما به نظر می رسد حرکت چراغ خاموش اصلاحات، بهترین راهبرد انتخاباتی این جریان باشد چرا که این جریان قادر نیست با اتکا به سرمایه اجتماعی خود، وارد رقابت های انتخاباتی شود و تَکرار شیخ اصلاحات هم نمی تواند به این جریان کمک کند.

در حالی جبهه اصلاحات در ماه های اخیر صحبت از تحریم انتخابات می کرد که این جریان در تازه ترین تحرک انتخاباتی خود راهبرد انتخاباتی تعیین و آن را به تصویب اعضای خود رسانده است.