به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا ؛ مهدی دادار، محیط بان میانکاله و قهرمان تالاب با اشاره به روز ملی تالابها، افزایش جمعیت، کاهش بارندگی و احداث مراکز پرورش ماهی در مسیر رودخانههای منتهی به تالابها را از جمله عوامل اصلی تخریب زیستگاههای تالابی در کشور بهویژه استانهای شمالی دانست و بیان کرد: اداره کل محیط زیست استان مازندران امسال با یک ابتکار عملی آبراهههای موجود در روستاهای مشرف به تالاب میانکاله را به سمت تالاب هدایت کرد و از این طریق نه تنها سطح آب در تالاب میانکاله حفظ شد بلکه به میزان بیشتری نسبت به سال گذشته رسید.
وی افزود: اقدامات انجام یافته در طول سال جاری مجموعاً باعث شد تا تالاب از حالت خشکی کامل خارج شود و در بخشهای عمده تالاب نزدیک به ۳۰ سانتی متر آب داریم که حیات اکولوژیکی تالاب را حفظ کرده است.
محیط بان میانکاله افزایش محسوس و قابل رؤیت پرندگان مهاجر در تالاب را در سال جاری محسوس دانست و این گفت: غیر از این اقدامات ما تالاب را لایروبی و از سمت دریا نیز آب را به سمت تالاب هدایت کردیم و در مقطع فعلی غیر از کارهای نامبرده شده، اقدام دیگری نمیتوان انجام داد.
دادار با اشاره به اقدامات فرهنگی انجام یافته در سالهای اخیر در این منطقه، ادامه داد: ۳۰ سال پیش نزدیک به ۱۰ الی ۲۰ درصد مردم نسبت به محیط زیست در این منطقه حساس بودند و در آن موقع اصلاً محیط زیست مساله اصلی مردم نبود اما اکنون به جرأت میتوان گفت که بیش از ۷۰ درصد مردم محیط زیست را مساله اصلی زندگی خود میدانند و به صورت عملی به زیستگاههایی که در مجاورت آن زندگی میکنند، احترام میگذارند.
وی با اشاره به اینکه اغلب مردم این منطقه نسبت به کوچکترین تغییرات منفی در تالاب میانکاله حساس هستند و هر کمکی که بتوانند برای حفظ این تالاب انجام میدهند، اضافه کرد: این مساله باعث شده است ما در جایگاه محیطبانی با انگیزه بیشتری نسبت به حفاظت از منطقه به وظایف خود عمل کنیم.
این قهرمان تالاب کشور تصریح کرد: متأسفانه کاهش سطح تراز دریای خزر بر روی تراز این تالاب نیز تأثیرگذار بوده اما این امری نیست که بتوان آن را تحت کنترل درآورد.
او اظهار کرد: امسال به دلیل بارندگیهای ۳ ماه گذشته سطح آب در تالاب بهتر بود و مکانهایی که سال گذشته با ماشین محیطبانی آنجا را پایش میکردیم امسال پرآب و پر از پرنده است که امیدواریم این وضعیت ادامه داشته باشد.