به گزارش خبرنگار شبکه اطلاعرسانی راه دانا؛ نشست خبری تشریح برنامههای کمیته هیئتهای مذهبی و تشکلهای دینی ستاد بزرگداشت دهه فجر صبح امروز یکشنبه هشتم بهمنماه با حضور حجتالاسلام مجید باباخانی رئیس سازمان هیئت و تشکلهای دینی بهعنوان مسئول این کمیته برگزار شد.
تلاشهای هیئتها علت اصلی وقوع انقلاب اسلامی بود
حجتالاسلام باباخانی در این مراسم اظهار داشت: باتوجهبه تقارن دهه فجر با اتفاقات بینالمللی و نزدیکی به انتخابات، حساسیت بیشتری ایجاد کرده است. هیئتهای مذهبی و تشکلهای مردمی با رهبری امام خمینی (ره) علت محدثه انقلاب اسلامی بودند. حضور مردم تأثیرگذارترین رویداد بود. اگر بخواهیم دهه فجر با ماهیت اصلی خود حفظ شود، حضور مردم باید پررنگتر شود.
وی افزود: شورای تبلیغات اسلامی امسال کمیته هیئتهای مذهبی و تشکلهای دینی را تشکیل داد تا بهمرور رویکرد مردمی جشنها حفظ و بیشتر شود.
انقلاب اسلامی یک رویداد فرهنگی بوده و هست
باباخانی با اشاره به اینکه دستگاهها و نهادها هم از جنس مردم است؛ اما بناست حضور مردم در جشنهای انقلاب اسلامی بیشتر شود گفت: انقلاب اسلامی یک رویداد فرهنگی بود و بر اساس سنتهای الهی تحقق پیدا کرد. کسی تصور نمیکرد انقلاب ما بدون کار مسلحانه جدی در برابر ژاندارم منطقه پیروز شود. ما باید بر اساس سنتهای الهی انقلاب را پیش ببریم. بر اساس آیات قرآن اگر مردم کار را بر اساس سنت الهی پیش ببرند، خدایاری خواهد کرد. خدای موسی و ابراهیم، خدای امروز هم هست. رویکرد محتوایی ما امسال توجه به این رویکرد در انقلاب اسلامی است.
رئیس سازمان هیئت و تشکلهای دینی تصریح کرد: هیئتها و مجموعههای مردمی بر اساس خط محتوایی انقلابفرهنگی، تولید محتوا دارند و محتواهایی نیز ما تولید میکنیم. برگزاری جلسات توجیهی برای ستایشگران، نوحهسرایان و مبلغان هیئتها تا در ایام اعیاد رجب و شعبان در خصوص انقلاب اسلامی برنامهریزی و اقدام داشته باشند.
نوحه به عنوان قویترین سلاح، در انقلاب به کار گرفته شد
وی ادامه داد: تولید نغمه و محتوا برای ستایشگران در دستور کار است. هیئتهای مذهبی در ایام دهه فجر امسال همچون گذشته جشنها و برنامههایی خواهند داشت.
باباخانی گفت: قویترین سلاحی که در پیروزی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس به کار رفت، نوحه است. مرکز نوحه ما سرمایهگذاری جدی برای نوحه داشته است تا بتوانند کیفیت نوحهها را افزایش دهند. برای دهه فجر هم تولید محتوا نوحه داریم و در شبکه اجتماعی بیرق ویژه فعالان هیئتی و شبکههای اجتماعی سازمان هیئت هم بارگذاری خواهد شد.
هیئتها در دهه فجر راوی پیشرفت های کشور خواهند بود
رئیس سازمان هیئت و تشکلهای دینی افزود: هیئتهای مذهبی در ایام دهه فجر راوی پیشرفتهای انقلاب اسلامی خواهند شد. برگزاری اردوهای پیشرفت هیئتیها در استانها در دستور کار است. معرفی چهرههای انقلابی و دستاوردها در این زمینه از سوی هیئتها دنبال میشود.
وی تصریح کرد: باتوجهبه تقارن دهه فجر و شهدای کرمان، برنامه مشترکی برای بزرگداشت این شهدا با همکاری بنیاد شهید و امور ایثارگران خواهیم داشت. این مجالس بناست در گلزارهای شهدا کشور برگزار شود.
۴۰ هزار هیئت مستمر در سراسر کشور داریم
باباخانی با بیان اینکه ۹۳ هزار هیئت ثبت شده در کشور داریم که نیمی از آنها مناسبتی است گفت: حدود ۴۰ هزار هیئت کشور بهصورت مستمر جلسه دارند. هر میزان ظرفیت ایجاد کنیم و حضور دستگاهها کمرنگتر شود، حضور هیئتها و تشکلهای مردمی بیشتر میشود. تقارن ایام مبعث با دهه فجر انشاءالله موکب میشود که بیش از پنجاهدرصد هیئتهای مستمر کشور در ایام دهه فجر پای مار بیایند و مراسم داشته باشند.
تولید محتوا در فضای مردمی
باباخانی تولید محتوا در فضای مردمی، جلسات هم فکری با ستایشگران اهلبیت، شاعران و مداحان و مبلغین، تولید برنامههای نغمهای در حوزه ستایشگری و معرفی چهرههای انقلابی و دستاوردهای انقلاب، تولید پوستر، عکس نوشت، محتوای تبلیغی و بحث شعر و نغمات و گرامیداشت شهدای حادثه تروریستی کرمان را از کارهایی عنوان کرد که دستور کار هیئات مذهبی قرار گرفته است.
مسئول کمیته هیئات مذهبی و تشکلهای مذهبی گفت: ۹۳ هزار هیئت در کشور ثبت شده است که بیش از نیمی از آنها صرفاً در ایام دهه محرم و اربعین حضور جدی دارند. ازاینبین حدود ۴۰ هزار هیئت مذهبی در طول سال فعالیت و برنامه مستمر دارند.
باباخانی با تأکید بر اینکه حقیقت هیئت بهگونهای است که هیئت سکولار معنایی ندارد ادامه داد: معنا ندارد کسی امامحسینی باشد و سکولار هم باشد. امام حسین (ع) در مقابل ظلم و بیعدالتی قیام کرد و حضور اهلبیت (ع) در تمام صحنهها مخالفت با ظلم و بیعدالتی بوده است.
وی اضافه کرد: هیئات مذهبی ما لایههای حضور اجتماعی متفاوت دارند. ما مخالف فعالیت هیئات مذهبی به شکل حزب و گروه سیاسی در جریان انتخابات هستیم. انتظار داریم که جریان هیئتها که یک جریان اصیل است و همه آحاد باید استفاده کنند را به دستهبندی سیاسی تبدیل نکنند.
باباخانی در پایان گفت: در حوزه بالابردن مشارکت مردم در انتخابات وظیفه هیئات مذهبی است که رسالت تبیینی خود را دنبال کنند.
بخشی از سخنان حجت الاسلام باباخانی، رئیس سازمان هیئت و تشکلهای دینی