کارگری: موضوع دوپینگ در حال بررسی است/ نعمتی در پارالمپیک پاریس شرکت می کند

به گزارش خبرنگار ورزشی شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ غفور کارگری رئیس کمیته ملی پارالمپیک در مراسم تجلیل از برترین‌های فرهنگی در بازی‌های پاراآسیایی هانگژو، با بیان اینکه ورزش جانبازان و توان‌یابان مولود دهه فجر است و قبل از انقلاب وجود نداشت، اظهار داشت: مراسم امروز، بزرگداشت جوانمردی، وقار، پهلوانی، عفت و ... است. امام خمینی می‌فرمایند که ورزشکاران باید سفیران انقلاب باشند. همچنین مقام معظم رهبری عنوان می‌کنند روح ورزش، سه مقوله ایمان و تقوا و پاکدامنی است. ایشان در دیدار با مدال‌آوران بازی‌های آسیایی و پاراآسیایی، از ورزشکاران تشکر کردند که این یک جهت دهی به ما نیز محسوب می‌شود. ایشان در واقع شعار کاروان ایران را تبیین و تفسیر کردند.

وی افزود: ما از سرآمدان ورزش کشور در حوزه فرهنگی تقدیر می‌کنیم. از نظر من همه اعضای کاروان ایران سرآمد هستند. آنها بی نظیر ترین نتیجه تاریخ ورزش ایران را رقم زدند. آنها یک کاروان با بصیرت و بدون حاشیه بودند و با افتخار به ایران بازگشتند. ما غیرت، از خودگذشتگی و ... را در کاروان ایران دیدیم. ورزشکار تمام آرزویش این است که مدال بگیرد. البته شاهد این بودیم که به خاطر تیمشان، از حق و مدال خودشان گذشتند.

وی گفت: همه سرآمد هستند، اما امروز از برخی از آنها به صورت نمادین تجلیل می‌شود. ما می‌خواهیم یک حرکت نمادین و فرهنگ ساز در ورزش انجام بدهیم و ارزش‌گذاری خودمان را به این موضوع اختصاص بدهیم. امیدوارم همه مسئولان در ورزش به این موضوع عنایت خاصی داشته باشند و اگر روش خوبی است، شاهد گسترش آن باشیم.

کارگری گفت: ما در پنج گروه همه اعضای کاروان ایران را مورد تقدیر قرار می‌دهیم. گروه اول جانبازان هستند که برای دین و حراست از سرزمین و دفاع از مردم، سلامتی جسمانی خود را از دست دادند. گروه دوم ورزشکارانی هستند که از حق و مدال خودشان برای بالا رفتن تیمشان گذشتند. گروه سوم آنهایی هستند که سبک زندگی اسلامی دارند و فرزندآوری کرده‌اند. همچنین در گروه‌های چهارم و پنجم از آنهایی که عفاف و اخلاق و بصیرت و پهلوانی و غرور ملی را نشان دادند، تقدیر می‌شود.

وی در پایان گفت: قرار بود که وزیر ورزش هم در این جلسه حضور داشته باشد ، اما به ماموریت یزد رفت و عذرخواهی کرد. امیدوارم این مراسم سرآغاز برای یک تحول و پیشرفت دیگر در عرصه ورزش قدرتمند ایران باشد.

کارگری: موضوع دوپینگ در حال بررسی است

غفور کارگری رئیس کمیته پارالمپیک در حاشیه مراسم تقدیر از برترین‌های فرهنگی کاروان اعزامی به بازی‌های پاراآسیایی هانگژو، گفت: عنوان این مراسم حدیث سرآمدان بود. برداشت‌مان این بود و این هست که در جامعه ورزش به اخلاق، معنویت، پهلوانی و غیرت ملی، همیت ایرانی و به مباحث ارزشی باید توجه بیشتری صورت بگیرد. هرچند  ورزشکاران و مربیان ما به این موضوع اهمیت قائل هستند ولی برای اینکه حرکتی برای توجه و ترغیب  مباحثی مانند جوانمردی و پهلوانی آغاز کنیم، این مراسم را برگزار کردیم. از قبل هم اعلام کردیم و همه کاروان در جریان بودند که در کنار تجلیل از مدال‌آوران ورزشی و قهرمانی از مدال‌آوران و حماسه‌سازان حوزه پهلوانی و اخلاق و مروت هم قدردانی خواهیم کرد.

وی ادامه داد: تمامی اعضای کاروان فرزندان ایران اعزامی به مسابقات پارآسیایی هانگژو مورد بررسی قرار گرفتند و نهایتاً حدودا 113 نفر انتخاب شدند. بعضی‌ها انتخابی بودند و برخی دیگر براساس وضعیت‌شان انتخاب شده بودند، مانند کسانی که فرزند داشتند. از همه کسانی که دارای فرزند بودند در راستای تحکیم خانواده و ترویج سبک زندگی ایرانی اسلامی تجلیل کردیم. از همه جانبازان عزیزمان تجلیل کردیم و در 3 بخش دیگر، افراد توسط کمیسیون بررسی شدند. یک گزینه، فداکاران بودند، این عزیزان کسانی بودند که برای تقویت و ارتقای سطح تیم‌شان و هم‌تیمی‌هایشان حتی از حق خودشان گذشتند. 4 نفر ورزشکار شطرنج‌باز کشورمان این کار را کردند. از بانوان‌مان که در زمینه حجاب و عفاف در سطح عالی بودند، چند نفر انتخاب شدند که از آنها قدردانی شود.

رئیس کمیته پارالمپیک ایران عنوان کرد: از همه مهمتر بخش اخلاق و معنویت که شاخصه آن توجه به مباحث ارزش ملی، تعصب ملی، پرچم، سرود، دیانت و اخلاق و همکاری با تیم بود مورد بررسی قرار گرفت و تعدادی هم در این زمینه انتخاب شدند. ان‌شاءالله این مراسم سرآغازی باشد برای توجه جدی‌تر به این مقوله که قهرمانان ما همانند گذشته روحیات پهلوانی را هم در کنار مدال‌آوری‌شان و کسب مقام‌های ورزشی برای کشور مدنظر قرار دهند و هم سفیر و نمایندگان ایران قوی در بعد قهرمانی باشند و هم ایران قوی در بعد پهلوانی.

کارگری در واکنش به این موضوع که در اساسنامه‌ای که مربوط به استخدام مدال‌آوران وجود دارد، آمده که مدال‌آوران سالم خودشان استخدام می‌شوند ولی برای معلولان اینگونه است که فرزندان آنها استخدام می‌شوند، در صورتی که خود این ورزشکاران بیشتر به شغل نیاز دارند، گفت: در نظارت و سرکشی که جناب رئیس جمهور در حوزه ورزش داشتند، در جلسه‌ای  خدمت ایشان بودیم و مواردی را بیان و در قالب نامه تقدیم رئیس جمهور کردیم. 5-6 مورد بود که ما بیان کردیم که بین ورزشکاران پارالمپیک و سایر ورزشکاران تفاوت قائل شده. یکی از این موارد همین بود و خوشحال هستم از اینکه شاید یک هفته بعد از حضور رئیس‌جمهور، نامه ما از طرف دفتر ریاست جمهوری برای بررسی و پیگیری مشکل ابلاغ شده است. این نامه هم به وزارت ورزش ابلاغ و هم به کمیسیون مربوطه در مجلس ارسال شده و درخواست شده که این موارد بررسی شود.

وی در پاسخ به این سوال که زهرا نعمتی در مسابقات پارالمپیک حضور خواهد داشت؟ خاطرنشان کرد: همانطور که در حاشیه مراسم مربوط به جوایز و تجلیل شهرداری عرض کردم، باید بگویم که ان‌شاءالله کاروان را همراهی خواهد کرد و صحبت‌هایی هم انجام شده که کشور ما از وجود این ورزشکار در المپیک پاریس بهره ببرد.

رئیس کمیته پارالمپیک در پاسخ به این سوال که اینکه گفته می‌شود تست دوپینگ برخی از ورزشکاران مثبت شده، صحت دارد و اینکه چه اقدامی برای دوپینگ در خصوص مسابقات پارالمپیک انجام شده؟ تصریح کرد: این موضوع در حال بررسی است و رای قطعی صادر نشده. برای پارالمپیک پاریس حتما با دقت و آموزش بیشتر و تاکید به مربیان و ورزشکاران این موضوع را مورد توجه جدی‌تری قرار دادیم. حتی در پاداش غیر ورزشکاران، دست‌اندرکاران این موضوع را اعمال کردیم. یعنی اگر سرمربی و حتی فدراسیونی ورزشکار دوپینگی داشته، در پرداخت پاداش آن را مدنظر قرار دادیم و عمل می‌کنیم.

رئیس کمیته ملی پارالمپیک گفت: پرونده دوپینگ ورزشکاران در حال بررسی است و رای قطعی صادر نشده.