به گزارش خبرنگار سیاسی شبکه اطلاع رسانی راه دانا، غلامرضا نوری، معاون فضای مجازی سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران، با حضور در اولین جشنواره تولیدات و فعالیتهای فضای مجازی نیروی زمینی ارتش که در ستاد این نیرو برگزار شد، با تبریک ایام الله دهه مبارکه فجر، گفت: ارتش همواره در تمامی صحنهها سرافراز عمل کرده و در بزنگاههای حیاتی تاریخ معاصر، نظیر ایام پیروزی انقلاب اسلامی و دوران هشت سال دفاع مقدس، با تشخیص درست گام برداشته است.
وی با اشاره به نگاه فرماندهی معظم کل قوا (مدظلهالعالی) به فضای مجازی، تصریح کرد: هم اکنون در دورانی قرار داریم که از آن به مثابه مرحله "تمدنی جدید" نام برده میشود. به همین دلیل ضروری است تا مطابق فرامایشات مقام معظم رهبری (مدظلهالعالی) دال بر اینکه فضای مجازی، عرصهی تعیین حُکمرانی است، به اهمیت پلتفرمها و بسترهای اینترنتی توجه کرده و از تمامی ظرفیتهای این حوزه در عرصه تمدنسازی اسلامی و تعیین الگوی حکمرانی ملی بهرهمند شد.
وی با تأکید بر اهمیت اخلاقمداری و تعیین ارزشهای بومی و دینی در حوزه سیاستگذاری دیجیتالی، اظهار کرد: مالکیت غیرمجاز در برخی پلتفرمها، بیاخلاقی سیاسی اجتماعی و فقدان سازوکار یکپارچه در تعیین حوزهی حکمرانی اینترنتی، از جمله مهمترین مواردی هستند که لازم است توسط پژوهشگران و متخصصان مورد مطالعه قرار گیرند تا بر چالشهای این حوزه غلبه کرد.
معاون فضای مجازی سازمان صدا و سیما با اظهار امیدواری در خصوص راهاندازی پلتفرمهای داخلی برای برطرف کردن چالشهای پیش رو عنوان کرد: راهاندازی پلتفرمهای داخلی، میتواند علاوه بر غلبه بر بسیاری از دغدغههای حکمرانی ملی، زمینه را برای پیشرفت و توسعه هر چه بیشتر فضای مجازی فراهم سازد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با تجلیل از خانوادههای ارتش، گفت: در دوران هشت سال دفاع مقدس، ارتشیها با خانوادههای خود به مبارزه با جنگافروزی دشمنان شتافتند و امروز نیز آنها با خانوادههای خود، در میدان جنگ نرم حضوری حماسی دارند.
معاون فضای مجازی سازمان صدا و سیما با اشاره به نقش واسطهای فضای مجازی در حل مناقشات و دغدغههای ذهنی مردم، بیان کرد: لازم است تا با بهرهگیری از فرصتهای فراهم شده توسط فضای مجازی، به حل تنازعات سیاسی و دغدغههای اجتماعی و اقتصادی مردم، پاسخ داده شود تا عرصه برای مشارکت و شفافیت هر چه بیشتر مردم در حوزه حکمرانی کشور هموار شود. مشارکت در انتخابات یکی از مهمترین مسائل ذهنی است که باید با استفاده از فضای مجازی به تبیین آن پرداخت.
وی در پایان با اشاره به تلاش برای تولید و نشر محتویات بهروز، مفید و مخاطبپسند، خاطر نشان کرد: ضروری است تا برنامههای مناسب و مفید در حوزه فضای مجازی گسترش یابد و در زنجیرهی تولید تا مصرف حوزهی رسانهای، به سازماندهی و ارتقای کمی و کیفی محتویات و موضوعات بپردازیم تا در راستای جذب هر چه بیشتر مخاطبان و تأثیرگذاری بر حوزهی رسانهای دست پیدا کنیم.