دستاوردهای انقلاب اسلامی| تولید دستگاه پایش علائم حیاتی توسط نخبگان دانشگاه شهید باهنر شیراز

علی سرایی دانش‌آموخته دانشگاه فنی شیراز و مسئول تیم فناورانه شهید عبدالحمید حسینی در گفتگو با خبرنگار اقتصادی شبکه اطلاع‌رسانی راه دانا؛ در خصوص ابداعات و پروژه‌های فناورانه این گروه علم و فناوری اظهار کرد: این گروه از ۸ تن از دانشجویان نخبه دانشگاه فنی و حرفه ای شهید با هنر شیراز تشکیل شده است و تا کنون بیش از ۲ سال از تشکیل این تیم علمی می‌گذرد و در حال حاضر این تیم علمی بر روی بیش از ۱۰ پروژه مسئله محور در حال کار و فعالیت هستند.

انجام آزمایش‌های بالینی موفق برای تجاری سازی دستگاه پایش علائم حیاتی

وی ادامه داد: اعضای گروه از نخبگان رشته‌ها و گرایش‌های مختلف برق و الکترونیک و مکاترونیک و نرم‌افزار و کامپیوتر هستند که یکی از پروژه‌هایی که بیش از یک سال است در دستور کارگروه قرار دارد دستگاه پایش علائم حیاتی است که باوجوداینکه هنوز به تولید صنعتی نرسیده است؛ ولی آزمایش‌های بالینی و تحقیقاتی بسیار موفقی را پشت سر گذاشته است و امید زیادی به تجاری‌سازی این نمونه اولیه وجود دارد.

وی افزود: اکثر پروژه‌های گروه مسئله‌محور هستند و از پروژه‌هایی که موردنیاز مردم هستند انتخاب شده‌اند و نیازسنجی لازم انجام شده و از طرح‌هایی است که مردم به آن نیاز مبرم دارند که مهم‌ترین آنها همین پروژه ثبت علائم حیاتی است که با به سرانجام رسیدن نهایی آن قدم بزرگی در علوم تجهیزات پزشکی برداشته خواهد شد و ایران از واردات این تجهیزات بی‌نیاز خواهد شد.

پروژه پایش هوشمند پارامترهای محیطی راهگشای صنایع مختلف خواهد بود

سرایی درباره سایر طرح‌های در دست اقدام گفت: یکی از مهم‌ترین پروژه‌های در حال تکمیل پروژه پایش هوشمند پارامترهای محیطی است که تقریباً در بخش‌های پایانی قرار دارد و نمونه اولیه و ثانویه آن اکنون در دسترس است و از مزایای ویژه آن است که قابلیت ارتقا و به‌کارگیری در صنایع گوناگونی را دارد و این امکان وجود دارد که این محصول در صنایع کشاورزی و مواد غذایی و فروشگاه‌ها و حتی منازل مسکونی برای پایش محیط، دما، رطوبت و... استفاده نمود.

مسئول تیم فناورانه شهید عبدالحمید حسینی افزود: این سیستم در واقع به‌نوعی یک سیستم اولیه است که قابلیت استفاده دفاعی و نظامی را دارد؛ ولی باوجوداینکه این سیستم این امکان را دارد که پارامترهای ورودی و خروجی محیط را بر اساس داده‌های ورودی پایش کند و نتایج جدید خروجی را ارائه دهد، می‌تواند در صنایع گوناگونی کاربرد داشته باشد.

وی توضیح داد: از این سیستم پایش می‌توانیم در گلخانه‌ها و مراکز پرورش گیاهان و حتی با تغییر کاربری در صنایع گوناگونی که نیاز به پایش محیط دارند استفاده کنیم.

طراحی دومین اپلیکیشن هوشمند نجومی توسط فناوران جوان شیرازی

این پژوهشگر از راه‌اندازی و طراحی نرم‌افزاری برای نجوم خبر داد که این نرم‌افزار توان پایش نجومی با استفاده از هوش مصنوعی را دارد که اتفاقات خوبی را در این زمینه به‌زودی اعلام خواهد شد و این نرم‌افزار مهندسی معکوس شده از یک رقیب امریکایی است که در این زمینه این اپلیکیشن هنوز رقیب دیگری را در جهان ندارد.

وی در خصوص طراحی نرم‌افزارهای صنعتی و منابع انسانی گفت: در این زمینه هم‌، قدم‌هایی برداشته شده و پروژه‌ای در دست‌کار داریم که میزان فرسودگی چرخ‌دنده‌ها و زمان تعویض یا تعمیر آنها را اطلاع‌رسانی می‌کند که این پروژه هم در مراحل نهایی خود است.

دستگاه ثبت و پایش علائم حیاتی ایرانی هیچ رقیبی ندارد

سرایی در خصوص رقبای دستگاه ثبت و پایش علائم حیاتی و مزیت‌های این دستگاه در مقابل نمونه‌های خارجی گفت: نمونه‌های پرتابلی از این دستگاه وجود دارد که پزشکان در اختیار بیمار قرار می‌دهند تا در یک مدت خاص فشارخون و... یک بیمار تحت‌نظر باشد، ولی امکانات دستگاه ابداعی ما بسیار بالاتر از دستگاه‌های موجود است.

وی توضیح داد: دستگاه ما علاوه بر فشارخون، سیگنال‌های جریان خون و قلب و میزان اکسیژن و... را نیز مورد پایش قرار می‌دهد و باوجوداینکه هنوز این دستگاه به‌صورت پرتابل و سیار تولید نشده، پس لازم است بیمار در حالت بستری توسط این دستگاه مورد پایش قرار گیرد.

مسئول تیم فناورانه شهید عبدالحمید حسینی روند تولید فناورانه دستگاه پایش علائم حیاتی توسط تیم علم و فناوری دانشگاه شهید باهنر شیراز را تشریح کرد.