تشخیص به موقع، برگ برنده درمان سرطان
در ایران نیز سالیانه بیش از ۳۰ هزار نفر جان خود را بر اثر ابتلا به سرطان از دست میدهند و میزان بروز سرطان در ایران، در حد متوسط جهانی است؛ به طوری که حدود ۱۵۵ هزار نفر در سال به آمار بیماران مبتلا به سرطان در کشور اضافه میشود.
بیماری سرطان یک بیماری قابل پیشگیری و درمان است که اگر زود به دادش برسیم به حتم درمان خواهد شد، اما احساس میشود جامعه در مواجه با این بیماری با نوعی نقص فرهنگی مواجه است، این نقص فرهنگی در واقع عمل نکردن به آگاهیها است.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از پایگاه خبری تحلیلی «صبح قزوین»، امروزه بیماری سرطان در دنیا به دلایل گوناگون گسترش بیشتری نسبت به گذشته دارد، دنیای هوشمند و تکنولوژیک با وجود آسایشی که برای مردم دنیا به ارمغان آورده است، بشر را در معرض انواع اشعهها و پرتوهای الکترومغناطیس قرار داده که میتواند زمینه بروز انواع بیماریها را فراهم کند.
در ایران نیز سالیانه بیش از ۳۰ هزار نفر جان خود را بر اثر ابتلا به سرطان از دست میدهند و میزان بروز سرطان در ایران، در حد متوسط جهانی است؛ به طوری که حدود ۱۵۵ هزار نفر در سال به آمار بیماران مبتلا به سرطان در کشور اضافه میشود.
به گفته دکتر قنبری مطلق، عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی شایعترین نوع سرطان در مردان، پروستات و در زنان، پستان است و در هر دو جنس، سرطان پستان شایعترین است.
وی مهمترین عامل بروز سرطان در کشورهای در حال توسعه از جمله ایران، افزایش امید به زندگی میداند و میگوید: افزایش امید به زندگی نشأت گرفته از کنترل بیماریهای واگیر است که باعث شده طول عمر انسان افزایش پیدا کند و با افزایش عمر سیستم ایمنی بدن پایین میآید.
به گفته قنبری؛ حدود ۵۵ تا ۶۰ درصد مردم کشورمان فعالیت بدنی مناسب ندارند و ۶۰ درصد جمعیت بالای ۱۸ سال در کشور، افزایش وزن دارند.
براساس آمارهای ارائه شده سرطان دومین عامل مرگ و میر در استان قزوین به شمار میرود و تعداد موارد جدید سالانه سرطان در استان بیش از هزار و ۸۰۰ مورد است که از این تعداد ۵۲ درصد مبتلایان، مرد و ۴۸ درصد، بانوان هستند.
تشخیص به موقع با درصد بهبود بیماری را بالا میبرد
براساس آمارهای ارائه شده سرطان دومین عامل مرگ و میر در استان قزوین به شمار میرود و تعداد موارد جدید سالانه سرطان در استان بیش از هزار و ۸۰۰ مورد است که از این تعداد ۵۲ درصد مبتلایان، مرد و ۴۸ درصد، بانوان هستند.
تشخیص به موقع با درصد بهبود بیماری را بالا میبرد
نسترن تنکابنی، رئیس گروه پیشگیری و کنترل بیماریهای غیرواگیر استان قزوین در گفتگو با خبرنگار سلامت پایگاه خبری تحلیل «صبح قزوین»، با اشاره به وضعیت بیماری سرطان در استان قزوین اظهار کرد: متاسفانه در حال حاضر در دنیا و در کشور ما بیماریهای غیرواگیر شامل: بیماریهای قلبی عروقی و سرطانها، دیابت و فشار خون رو به افزایش است.
وی افزود: شایعترین سرطان در ایران شامل سرطان سینه، پروستات، روده بزرگ، پوست و معده است و در استان قزوین هم به ترتیب سرطان پوست، سینه، پروستات و روده بزرگ بیشترین آمار سرطان را به خود اختصاص داده است.
رئیس گروه پیشگیری و کنترل بیماریهای غیرواگیر استان قزوین بیان کرد: بیماری سرطان انواع مختلف دارد و عواملی متعددی سبب بروز و افزایش ابتلا به آن شده است، یکی از این عوامل افزایش سن امید به زندگی است، چرا که هرچه سن بالاتر رفته به مراتب خطر ابتلا به بیماریهای تضعیف کننده سیستم ایمنی بیشتر خواهد شد.
وی افزود: قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی، در معرض اشعهها، تغذیه ناسالم و سبک زندگی غیراصولی، کاهش تحرکات و زندگی ماشینی، قرار گرفتن در معرض آفتاب بدون محافظت، مصرف سیگار و الکل و برخی عوامل محیطی میتواند میزان ابتلا به انواع سرطانها را افزایش دهد.
تنکابنی بیان کرد: در گذشته شناخت کمتری نسبت به این بیماری داشتیم بنابراین چه در حوزه تشخیص و چه در درمان این بیماری با چالشهای بسیاری روبهرو بودیم.
وی یادآور شد: هرچند میزان ابتلا به سرطان در جهان رو به افزایش است اما به همان میزان امید به زندگی و درمانهای موثر نیز افزایش پیدا کرده و جای بسی امیدواری است که اگر بیماری به موقع تشخیص داده و درمان شود، درصد کشندگی آن کمتر خواهد بود.
علائم هشدار بیماری را جدی بگیریم
رئیس گروه پیشگیری و کنترل بیماریهای غیرواگیر استان قزوین ادامه داد: در این زمینه باید به عوامل هشدار دهنده توجه کرده و با اولین علائم در پی درمان بیماری اقدام کنیم چرا که تشخیص زودهنگام میزان بقای افراد مبتلا را افزایش داده و عمر طبیعی به آنان هدیه خواهد داد.
وی گفت: در این میان اگر شخصی در اقوام درجه یک سابقه بیماری سرطان داشته باید هوشیار بوده و اقدامات پیشگیری و مقاومتی را مستمر انجام دهد، اگر تودهای در بدن ایجاد شد و یا در ادرار و مدفوع به کرات خون مشاهده شود، پیدایش خالهای پوستی ناگهانی، خود میتواند جزو علائم هشدار دهنده باشد.
تنکابنی بیان کرد: بیاشتهایی و سوء هاضمه، سرفه و گرفتگی صدا به مدت طولانی، استفراغ و خلط خونی، یبوست طولانی مدت و کاهش وزن مکرر، خونریزی در پستان و ادرار از علائم هشدار برای بیماری سرطان است که باید جدی گرفته شود.
وی افزود: خوشبختانه برخی انواع سرطان از جمله سرطان دهانه رحم، پستان و روده بزرگ به راحتی قابل تشخیص است و در برخی مراکز بهداشت استان خدمات غربالگی، پیشگیری و تشخیص انجام میشود.
رئیس پیشگیری بیماریهای غیرواگیر استان قزوین با بیان اینکه آمار دقیقی از بیماران سرطانی وجود ندارد، تاکید کرد: اگر تا چندسال گذشته بیماران سرطانی برای درمان خود مجبور بودند به استانهای همجوار مراجعه کنند، امروز با راهاندازی چند مرکز درمان و شیمی درمانی بسیاری از مشکلات این بیماران حل شده است.
تنکابنی در پایان گفت: با وجود مشقت و هزینه بالای درمان این بیماری خوشبختانه وجود برخی موسسات و تشکلهای فعال حمایتی در استان و ارائه خدمات رایگان باری از دوش این بیماران برداشته که امیدواریم با حمایت مسئولین این خدمات بیشتر و گستره آن نیز افزونتر شود.
خوشبختانه چند موسسه خیریه و تشکل مردم نهاد در حمایت از بیماران خاص در قزوین فعال هستند که با وجود آنان خدمات مربوط به این بیماران در استان بهبود یافته است، با این حال تعداد این موسسات خیریه در استان به اندازه انگشتان دست هم نمیشود.
با وجود اینکه سال گذشته با تقاضای تأسیس دو دفتر نمایندگی مؤسسه خیریه حمایت از بیماران مبتلا به سرطان در استان موافقت شده است، اما هنوز حضور پررنگی در این زمینه نداشته و موسسه خیریه «مکس» به تنها بار این امانت را به دوش میکشد.
بیش از 265 کودک سرطانی تحت نظارت موسسه مکس
دکتر علیرضا نوروزی مدیرعامل موسسه خیریه «مکس» در گفتگو با خبرنگار سلامت «صبح قزوین» بیان کرد: موسسه خیریه مکس « موسسه کودکان سرطانی» حدود ده سالی است که در استان قزوین فعالیت دارد و جامعه هدف آن بیماران زیر 14 سال است.
وی افزود: خدمات این موسسه به این کودکان شامل پرداخت: هزینههای دارو و شیمی درمانی، هزینههای کامل بیمارستان و همراه بیمار، هزینههای آزمایش و پاتولوژی، هزینههای دندان پزشکی، هزینه رفت و آمد بوده که علاوه بر این هزینههای جانبی نظیر: کمکهای معیشتی، تغذیه، مشاوره نیز به این عزیزان ارائه میشود.
مدیرعامل موسسه خیریه «مکس» تصریح کرد: درحال حاضر تمام هزینه درمان بیماران زیر 18 سال توسط کمکهای مردمی به این موسسه پرداخت میشود، به علاوه اینکه از سال 1399 با همکاری دانشگاه علوم پزشکی قزوین بخش خون بیمارستان قدس برای کمک به این بیماران افتتاح شد.
وی ادامه داد: این مرکز از نظر امکانات و استاندارد در سطح خوبی قرار گرفته و با توجه به ظرفیتی که ایجاد شده در بااستاندارد بالایی کار درمان را تامین میکند.
نوروزی بیان کرد: هنوز موسسه در استان وجود ندارد که به طور کامل هزینه درمان بزرگسالان را تامین کند، اما ما در موسسه بخشی از هزینه درمان و کل هزینه آزمایشات جوانان 18 تا 29 سال را پرداخت میکنیم.
وی با اشاره به لزوم پیشگیری از بیماری سرطان اظهار کرد: سال آینده بنا داریم با همراهی علوم پزشکی در زمینه پیشگیری قدم برداریم و در این زمینه به دنبال اصلاح سبک زندگی، تغذیه و کاهش استرس هستیم.
مدیرعامل موسسه خیریه «مکس» بیان کرد: اگر این بیماری از ریشه کنترل شده و در مورد آن آگاهی مردم بیشتر شود، و در مراحل اولیه و به موقع درمان شود، هم طول بیماری و هم هزینه آن کمتر خواهد شد.
وی افزود: در حال حاضر 265 پرونده از بیماران سرطانی در موسسه مکس وجود دارد که 75 پرونده آن فعال و تاکنون 143 نفر از بیماران این موسسه بهبود یافتهاند.
نوروزی خاطرنشان کرد: هرچند هزینه دارو و کمبود آن به عنوان یک چالش بزرگ پیش روی بیماران سرطانی قرار دارد، همین امر تامین هزینه آن را برای ما در موسسه سخت میکند اما به لطف خدا و کمک همشهریان به مو رسیدیم اما درنماندهایم.
وی تاکید کرد: موسسه مکس زیرمجموعه هیچ نهادی نبوده و هیچ یک از کارکنان این موسسه بابت ارائه خدمات به بیماران حقوقی دریافت نمیکنند و همه برای رضای خدا و کمک به کودکان بیمار خدمت میکنند.
نوروزی در پایان گفت: تمام پروندههای بیماران این موسسه در سایت max-charity.org با حفظ شانیت بیماران قابل رویت است، همشهریان عزیز میتوانند کمکهای خود را برای درمان بیماران سرطانی از طریق قلکهای مکس، با شمارهگیری #3490034*4*733*، به صورت آنلاین از طریق وبسایت پرداخت کنند.
عینالهی گفته است: ما سرطان را بیماری خاص تلقی کرده و برنامه داریم که آنقدر امکانات پیشرفته و مستقر شوند تا خدمات را به صورت رایگان به این بیماران ارائه دهیم. در این راستا، دستگاههای جدید و پیشرفتهای وارد بیمارستان گلستان اهواز کردیم و این کار ادامه خواهد داشت.
اینکه دولت سیزدهم در حوزه سلامت گامهای مثبتی برداشته برای همه مشخص و غیرقابل انکار است، اما اینکه چه زمان این گامها سریعتر به مقصد برسد را کسی نمیداند!
درمان سرطان و بسیاری از بیماریهای خاص که ماهانه هزینه هنگفتی را به خانوادهها و بیماران تحمیل میکند، باید مورد حمایت دولت و نهادهای خیریه قرار بگیرد و باید حداقل برای اقشار ضعیف جامعه رایگان باشد اما از «باید»ها تا به «ثمر رسیدن»ها فاصله بسیار است.
هنوز هم بسیاری از بیماران سرطانی علاوه بر رنج بیماری، با مسائلی چون کمبود دارو، هزینه بالای دارو و درمان و مسائل روحی ناشی از تحمل بیماری دست و پنجه نرم میکنند.
مراکز فعال سرطان در قزوین
در استان قزوین چند مرکز درمان سرطان وجود دارد که پاسخگوی نیاز بیماران نیست، هرچند در این مورد هم گامهای خوبی برداشته شده و برخی موسسات خیریه در حد بضاعت خود به دنبال کم کردن رنج بیماری هستند.
مراکز سرطان قزوین شامل: مرکز رادیوتراپی بیمارستان ولایت قزوین که مجهزترین دستگاه رادیوتراپی برای درمان انواع بیماریهای سرطانی را داراست و علاوه بر رادیوتراپی، خدمات شیمیدرمانی و همراه سَرا برای اقامت بیماران و همراه آنان نیز دارد.
مرکز پرتودرمانی بیمارستان کوثر که از مراکز قدیمی درمان سرطان بوده و دارای بخش مدیکال انکولوژی و هماتولوژی است، مرکز پرتودرمانی بیمارستان قدس مجهز به بخش مدیکال انکولوژی و هماتولوژی متخص بیماران کودک سرطانی و مرکز شیمیدرمانی فوق تخصصی جهاددانشگاهی قزوین از دیگر مراکز درمانی و تخصصی سرطان در قزوین است.
همچنین دو مرکز خیریه مکس و نور که در جهت کمک به هزینه درمان و دارو فعالیت میکنند که با وجود کثرت این بیماری و رشد روزافزون آن این تعداد مراکز درمان و خیریه پاسخگوی نیاز همشهریان نبوده و نیست.
درمان سرطان باید رایگان باشد
در روزهای اخیر دکتر بهرام عیناللهی در حاشیه بازدید از برخی پروژههای بهداشتی و درمانی اهواز که در بیمارستان گلستان اهواز گفته است که «باید هزینه بیماری چون سرطان رایگان شود»، وی گفته که سرطان یکی از بیماریها و مسائلی است باید به کسی که درگیر این بیماری میشود، از نظر هزینهها و از کار افتادن وی توجه ویژهای شود.عینالهی گفته است: ما سرطان را بیماری خاص تلقی کرده و برنامه داریم که آنقدر امکانات پیشرفته و مستقر شوند تا خدمات را به صورت رایگان به این بیماران ارائه دهیم. در این راستا، دستگاههای جدید و پیشرفتهای وارد بیمارستان گلستان اهواز کردیم و این کار ادامه خواهد داشت.
اینکه دولت سیزدهم در حوزه سلامت گامهای مثبتی برداشته برای همه مشخص و غیرقابل انکار است، اما اینکه چه زمان این گامها سریعتر به مقصد برسد را کسی نمیداند!
درمان سرطان و بسیاری از بیماریهای خاص که ماهانه هزینه هنگفتی را به خانوادهها و بیماران تحمیل میکند، باید مورد حمایت دولت و نهادهای خیریه قرار بگیرد و باید حداقل برای اقشار ضعیف جامعه رایگان باشد اما از «باید»ها تا به «ثمر رسیدن»ها فاصله بسیار است.
هنوز هم بسیاری از بیماران سرطانی علاوه بر رنج بیماری، با مسائلی چون کمبود دارو، هزینه بالای دارو و درمان و مسائل روحی ناشی از تحمل بیماری دست و پنجه نرم میکنند.
مراکز فعال سرطان در قزوین
در استان قزوین چند مرکز درمان سرطان وجود دارد که پاسخگوی نیاز بیماران نیست، هرچند در این مورد هم گامهای خوبی برداشته شده و برخی موسسات خیریه در حد بضاعت خود به دنبال کم کردن رنج بیماری هستند.
مراکز سرطان قزوین شامل: مرکز رادیوتراپی بیمارستان ولایت قزوین که مجهزترین دستگاه رادیوتراپی برای درمان انواع بیماریهای سرطانی را داراست و علاوه بر رادیوتراپی، خدمات شیمیدرمانی و همراه سَرا برای اقامت بیماران و همراه آنان نیز دارد.
مرکز پرتودرمانی بیمارستان کوثر که از مراکز قدیمی درمان سرطان بوده و دارای بخش مدیکال انکولوژی و هماتولوژی است، مرکز پرتودرمانی بیمارستان قدس مجهز به بخش مدیکال انکولوژی و هماتولوژی متخص بیماران کودک سرطانی و مرکز شیمیدرمانی فوق تخصصی جهاددانشگاهی قزوین از دیگر مراکز درمانی و تخصصی سرطان در قزوین است.
همچنین دو مرکز خیریه مکس و نور که در جهت کمک به هزینه درمان و دارو فعالیت میکنند که با وجود کثرت این بیماری و رشد روزافزون آن این تعداد مراکز درمان و خیریه پاسخگوی نیاز همشهریان نبوده و نیست.
به گزارش خبرنگار سلامت «صبح قزوین»، سرطان نوعی بیماری است که از تکثیر بیرویه سلولهای بدن ایجاد میشد و روشهای درمان آن مشکل و طولانی است، همه ما میدانیم تشخیص زودرس باعث افزایش نتایج درمان و کاهش هزینهها میشود و همه ما میدانیم که پیشگیری برتر از درمان است و همه ما از هزاران مزیت پیشگیری و تشخیص زودرس بر درمان آگاهی داریم، اما واقعیت این است گاهی ترس از آگاهی و مبتلا بودن به این بیماری ما را به عقب میراند.
بیماری سرطان یک بیماری قابل پیشگیری و درمان است که اگر زود به دادش برسیم به حتم درمان خواهد شد، اما احساس میشود جامعه در مواجه با این بیماری با نوعی نقص فرهنگی مواجه است، این نقص فرهنگی در واقع عملی نکردن به آگاهیها است و تا زمان وجود این نقص فرهنگی هرگونه تلاش و برنامهریزی برای تشخیص زودرس بیماری سرطان به سد بزرگی برخورد میکند.
برای کاهش و پیشگیری از بیماری سرطان نیاز به یک همت جمعی از تغییر در سبک زندگی ناسالم و حرکت به سمت روش زندگی سالم و پر تحرک و همچنین تلاش مسئولانه و دغدغهمندانه در حوزه سلامت برای کاهش هزینه درمان و افزایش آگاهی بخشی در راستای پیشگیری از این بیماری هستیم، به امید روزی که هیچ انسانی رنج تحمیل هزینه دارو و درمان را در کنار رنج بیماری نچشد.
بیماری سرطان یک بیماری قابل پیشگیری و درمان است که اگر زود به دادش برسیم به حتم درمان خواهد شد، اما احساس میشود جامعه در مواجه با این بیماری با نوعی نقص فرهنگی مواجه است، این نقص فرهنگی در واقع عملی نکردن به آگاهیها است و تا زمان وجود این نقص فرهنگی هرگونه تلاش و برنامهریزی برای تشخیص زودرس بیماری سرطان به سد بزرگی برخورد میکند.
برای کاهش و پیشگیری از بیماری سرطان نیاز به یک همت جمعی از تغییر در سبک زندگی ناسالم و حرکت به سمت روش زندگی سالم و پر تحرک و همچنین تلاش مسئولانه و دغدغهمندانه در حوزه سلامت برای کاهش هزینه درمان و افزایش آگاهی بخشی در راستای پیشگیری از این بیماری هستیم، به امید روزی که هیچ انسانی رنج تحمیل هزینه دارو و درمان را در کنار رنج بیماری نچشد.
انتهای خبر/