به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از فولاد، آیتالله سید ابراهیم رئیسی، رئیسجمهوری، در این اجلاس گفت: امروز نهتنها جنگ ارادهها، بلکه جنگ روایتهاست. باید صاحبان فهم، درک، بیان و قلم تلاش کنند روایتگری کنند، چراکه اگر اینگونه نباشد، دیگران ما را روایت خواهند کرد.
رئیسی اظهار کرد: بیان پیشرفتها موضوع بسیار مهمی است که رهبر معظم انقلاب بر آن تأکید کردند. باید پیشرفتها دیده و به نسل نو معرفی شود. دنیا باید واقف شود که ما در پرتوی انقلاب اسلامی توانستیم گامهای بلندی برای زنده نگه داشتن امید در دلها برداریم تا القای یأس و ناامیدی دشمنان به شکست برسد.
وی افزود: دهه فجر دهه امید است، زیرا امام (ره) با اعتقاد و باور و با توکل به خدا پرچمداری انقلاب اسلامی را بر عهده گرفت و ملت نیز به دنبال وی حرکت کردند.
رئیسجمهور گفت: انقلاب اسلامی ایجاد تحول بود. بهترین تعبیر همان است که مقام معظم رهبری گفتند «امام تحولخواه میخواستند تحول ایجاد کنند و وضع موجود را به وضعیت مطلوب برسانند».
وی ادامه داد: استقلال، آزادی و نظام برخاسته از آموزههای دینی، جامعهای برخوردار از علم و تمدن و ارائه سبکی از زندگی متناسب با شأن یک انسان در اسلام از اهداف انقلاب اسلامی است.
رئیسی با بیان اینکه دشمن همواره تلاش کرده در دوران مختلفِ انقلاب کارشکنی کند، اضافه کرد: دشمن تلاش کرد تحول اتفاق نیفتد؛ اما مردم تحولخواه تلاش کردند تحولی ایجاد کنند و این نظام در دهه اول تشکیل شود و در دهه دوم، علیرغم فتنههای بسیار ازجمله هشت سال دفاع مقدس، تجزیهطلبی در مرزها و جریان نفاق و شهادت ۱۷ هزار نفر تثبیت شود.
رئیسی اضافه کرد: ما دهه تشکیل و تثبیت را پشت سر گذاشتیم و در دهه سوم، دشمن القای ناکارآمدی را در دستور کار قرارداد تا بگوید نظام برای تحولات انسان معاصر کارآمد نیست و این در حالی بود که در این دهه شاهد الگوگیری از انقلاب اسلامی در منطقه و ملتهای مسلمان در جایجای جهان بودیم. ملتها نهفقط در منطقه، بلکه در همه نقاط جهان، آموختند که میتوانند تحولی به نام دین بر پا کنند و استقلالخواهی، حقطلبی و آزادیخواهی داشته باشند.
وی تصریح کرد: تحولات منطقه تحولی عظیم بود. مردم اراده کردند مسلمان زندگی کنند و این بیداری به برکت انقلاب اسلامی اتفاق افتاد. شرایط در مقاومت در برابر رژیم صهیونیستی تغییر کرد. قبلاً دور میز مینشستند و قراردادهایی را وضع میکردند که صهیونیست پای آن نمیایستاد؛ اما امروز جریان مقاومت پس از انقلاب اسلامی متحول شده و همه ملتهای طرفدار فلسطین ایستادگی را تمرین کردند و جنگ با استفاده از سنگ به جنگ با موشک رسید.
رئیسجمهوری با بیان اینکه نگاه تحولی امام و انقلاب اسلامی روزبهروز پیش میرود و رشد مییابد، گفت: دشمن رسماً اعلام کرد که هیچ فشاری نتوانسته نظام جمهوری اسلامی ایران و ملت ایران و قطار پیشرفت را از حرکت بازدارد و همواره این قطار در حال حرکت بوده است. امروز بسیاری از رؤسای جمهوری که از وضعیت کشور، پارکهای علم و فناوری و… بازدید میکنند از پیشرفتها متعجب میشوند و این شرایط با اراده فولادین جوانان و نخبگان به بار نشسته است.
پیشرفتها امید را در جامعه زنده میکند
وی با تأکید بر اینکه پیشرفتها امید را در جامعه زنده میکند، افزود: دشمن با امپراتوری رسانهای سعی دارد با شایعهسازی، نقاط کاستی و ضعف را بزرگنمایی کند و بسیاری از مظاهر پیشرفت را که در روح و روان و جان جامعه وجود دارد به یأس مبدل سازد؛ اما ما نباید این اجازه را بدهیم.
رئیسی با بیان اینکه ظرفیتهای دفاع مقدس به اندازهای است که هرچه کتاب بنویسیم و فیلم بسازیم باز هم جای کار دارد، تصریح کرد: ما در برابر جریان بزرگ دشمن ایستادیم و راویان صادق باید جنگ را روایت کنند.
وی با بیان اینکه باید روایتهای درستی از پیشرفتهای کشور داشته باشیم گفت: اگر روایت نکنیم، روایتمان خواهند کرد؛ اگر روایت صادقانه انجام نشود، دیگران روایتهایی فاصلهدار با واقعیت خواهند داشت.
رئیسجمهوری با بیان اینکه رهبر معظم انقلاب در بیانیه گام دوم انقلاب روایتهای زیبایی برای پیشرفتهای کشور و راهکارهایی برای ارائه موفقیتها ارائه دادهاند، ادامه داد: این بیانیه برای همه فعالان و مسئولان در کشور قابل استناد است. باید بدانیم که کجا بودیم، کجا هستیم و به کجا خواهیم رسید.
امروز گفتمان انقلاب اسلامی گفتمان همه دنیا شده است
رئیسجمهوری گفت: امروز گفتمان انقلاب اسلامی گفتمان همه دنیا شده است. حقانیت موضع انقلاب اسلامی برای همه دنیا اثبات شده و در مجامع آزاد دنیا مورد بررسی و بحث است.
وی با بیان اینکه نسل جدید ما باید بدانند که از کجا به کجا رسیدهایم و چه راهی پیش رو داریم. حرکت ملت ایران کاملاً روشن است.
رئیسی با بیان اینکه دشمن نزدیک شدن به اهداف مهم انقلاب اسلامی را احساس کرده است، ادامه داد: در سفری که به نیویورک داشتم، دبیر کل سازمان ملل به دلیل ایجاد اتفاقات در تنگه هرمز و همچنین عدم ارائه واکسن کرونا برای ایران عذرخواهی کرد و بنده عرض کردم که ما امروز نهتنها تولیدکننده واکسن کرونا، بلکه صادرکننده آن هستیم و شما نمیتوانید ما را متوقف کنید.
وی با اشاره به اینکه ما در بخشهای مختلف پیشرفتهایی داشتهایم که منجر به رکوردزنی در منطقه شدهایم، گفت: امروز نهتنها جنگ ارادهها بلکه جنگ روایتهاست. باید صاحبان فهم، درک، بیان و قلم تلاش کنند روایتگری ککند؛ چراکه اگر اینگونه نباشد، دیگران ما را روایت خواهند کرد.
وی با بیان اینکه باید از فرصتها نهایت بهره را ببریم گفت: باید از همه ظرفیتهای رسانهای مکتوب و دیجیتال، صاحبان سخن و… استفاده کنیم. باید هر آنچه را میتوان به تصویر کشید بیان کنیم؛ چراکه خیلی از پیشرفتها و رویشها را نیز نمیتوان به تصویر کشید.
سخنگوی دولت در اجلاس ملی روایت پیشرفت؛
فولاد مبارکه بزرگترین شریک دولت در تأمین برق و انتقال آب است
علی بهادری جهرمی سخنگوی دولت نیز در اجلاس ملی روایت پیشرفت گفت: همواره شرکتهای بزرگ تولیدی فولاد، سیمان و… که برای ما تولید اقتصادی، ارزشافزوده و اشتغال ایجاد میکنند، متهمان اصلی مصرف برق بودند و امروز بزرگترین شریک دولت در تولید برق، شرکت فولاد مبارکه است و همینطور در ایجاد خط انتقال آب از دریای عمان و خلیج فارس، مجموعههای بزرگ معدنی کشور امروز به یاران ملت ایران در جبران ناترازیها تبدیل شدهاند.
وی با طرح این سؤال که چرا موفقیتها و رشدهای ما که حتی در مراجع جهانی در ستایش آن مدح زیادی گفتهاند بهدرستی دیده نمیشود گفت: این امر دو دلیل دارد و آن روایت ضعیف، تلخ و تاریک برای کشور است. این امر را در حوادث اخیر و بهویژه متروپل شاهد بودیم و دیدیم که چه تعداد تصویر تلخ از این حادثه منتشر شد، درحالیکه همزمان یک نفر در ایالاتمتحده با ورود به یک مدرسه و تیراندازی ۲۰ نفر را کشت، اما حتی یک تصویر هم از او منتشر نشد و دلیل آن تلاش دشمن برای سیاهنمایی در ایران است.
عدم نشان دادن پیشرفتهای کشور عدم روایت آنهاست
سخنگوی دولت دلیل دیگر عدم نشان دادن پیشرفتهای کشور را عدم روایت آن اعلام کرد و گفت: ما خود روایت نمیکنیم؛ اما دشمن ما را بهدروغ و با فاصله از واقعیتها روایت میکند.
وی گفت: طی ۴۵ سال گذشته هزاران مورد رشد، موفقیت و پیشرفت در کشور داشتهایم که کمتر روایت شده و کمتر به آن توجه شده است.
بهادری جهرمی با بیان اینکه بحران تورم ۶۰ و ۱۰۳ درصدی تولید را مهار کردیم، گفت: قطعیهای برق و گاز را مدیریت کردیم، بحران پرداخت حقوق کارکنان دولت را التیام بخشیدیم و همه اینها جای روایتگری دارد.
وی ادامه داد: ما در ۳۰۰ نقطه در کشور دچار بحران آب بودیم. همه استانها دچار این بحران بودند. تمام این بحرانها و تنشها در ماههای ابتدایی مدیریت شدند.
سخنگوی دولت با بیان اینکه در بازه زمانی کل برق تولیدی کشور ۸۵ هزار مگاوات بوده که طی ۲ سال ۸ هزار و ۵۰۰ مگاوات و معادل ۱۰ درصد کل تولید برق به این میزان افزوده شده است، گفت: همواره شرکتهای بزرگ تولیدی فولاد، سیمان و… که برای ما تولید اقتصادی، ارزشافزوده و اشتغال ایجاد میکردند، متهمان اصلی مصرف برق بودند و امروز بزرگترین شریک دولت در تولید برق و ایجاد خط انتقال آب از دریای عمان و خلیجفارس شرکت فولاد مبارکه است.
سخنگوی دولت با تأکید بر اینکه همه این دستاوردها با تغییر عینکها، فاصله گرفتن از نیاز به بیرون و با نگاه به ظرفیتهای درون به دست آمده است، گفت: دولت به سمت برنامهریزی برای پیشرفت و توسعه حرکت کرده است.
مدیرعامل فولاد مبارکه تشریح کرد؛
چهار روایت پیشرفت فولاد مبارکه از زمان تولد تا دوره نوآوری باز
محمدیاسر طیبنیا، مدیرعامل فولاد مبارکه، بهعنوان یکی از راویان این اجلاس، طی سخنانی روایت پیشرفت و امیدآفرینی فولاد مبارکه از زمان تولد تا دوره نوآوری باز را در قالب چهار حکایت «کوه قراضه»، «پیچ و مهره»، «روی پای خودمان» و «آن ۳۶ ساعت» بیان کرد.
وی در تشریح حکایت «کوه قراضه» گفت: زمانی قصه پیشرفت کشورهای مختلف را میخواندم که روایتی مربوط به حوالی سال ۱۹۸۱ میلادی در کشوری درگیر جنگ نظرم را جلب کرد. در این دوران یک عده جوان تصمیم میگیرند کارخانه تولید فولادی برای ایجاد زیرساختهای کشورشان بسازند چون در صنعت دنیا تمامی صنایع، ازجمله لولهسازی، تولید انواع لوله و پروفیل، کشتیسازی، صنایع مواد غذایی، خودروسازی و لوازمخانگی و بهطورکلی اکثر صنایع به صنعت فولاد وابستهاند.
این کشور در آن سالها و در شرایط جنگی رتبه سیام دنیا در تولید فولاد در جهان را داشت و همه، آنها را از این کار منع میکردند و بر این باور بودند که موفق نخواهند شد؛ چراکه امکان استفاده از تجهیزات و تکنولوژی روز را به دلیل تحریمها و جنگ نداشتند و اعتقاد داشتند نمیتوانند این کار را انجام دهند و اینجا نهایتاً کوهی از تجهیزات قراضه خواهد شد. آن زمان خیلی از افراد میپرسیدند کشوری که برای تأمین نیازهای اساسی مردم مشکل دارد و حتی امکان خرید مهمات جنگ را ندارد، چرا به دنبال یک کارخانه فولادسازی با آخرین تکنولوژی روز دنیا است.
نهایتاً جوانان ایستادند؛ تجهیزات را خریداری و نصب کردند. پس از آن کارخانه به بهرهبرداری رسید و به گروه تبدیل شد و با سهم 33 درصدی خود در تولید فولاد خام شرایطی فراهم کرد که امروز این کشور به دهمین کشور برتر جهان در حوزه تولید فولاد مبدل شده است. آن شرکت فولادی امروز از شرکتهای برتر در جایزه دانشی آسیاست و رتبه اول در تولید فولاد در جنوب غرب آسیا و شمال آفریقا را دارد و بزرگترین شرکت بورسی آن کشور به شمار میرود. آن کارخانه، فولاد مبارکه اصفهان و آن کشور ایران است و من افتخار دارم در کنار سایر همکاران خود به این آبوخاک خدمت میکنم.
مدیرعامل فولاد مبارکه در ادامه «حکایت پیچ و مهره» را اینچنین تشریح کرد: قبل از اینکه بهعنوان مدیرعامل منصوب شوم، معاون خرید بودم و بازدیدی از بخشهای مختلف داشتم شاهد بودم که بخش بزرگی از انبارها به پیچ و مهرهها و مواد مصرفی اختصاص داشت و در بین همه آن قطعات، کارتنهای قدیمی بزرگی بود که نظرم را جلب کرد. پرسیدم که این کارتنها چیست؟ جمله تلخی شنیدم. گفتند این کارتنها پیچ و مهرههای زمان ساخت کارخانه است که از ایتالیا و ژاپن وارد شده است. به تعبیری حتی پیچ و مهره کارخانه نیز از خارج وارد میشد، چه برسد به قطعات فوق سنگین. حتی رنگهای روی اسکلت فلزی را وارد میکردیم. در نهایت کارخانه فولاد مبارکه در ابتدای دهه ۷۰ راهاندازی شد. نسل به نسل گذشت تا امروز که با نقشآفرینی و سهم بیش از 33 درصدی فولاد مبارکه در تولید فولاد کشور، رتبه ایران اسلامی در تولید فولاد از کشورهایی نظیر ایتالیا، دانمارک و اسپانیا و برخی از دیگر مدعیان این عرصه که روزی ما برای ساخت کارخانه فولاد به آنها نیاز داشتیم در جایگاه بالاتری قرار گرفته است.
امروز ما در فولاد مبارکه ۳۱ هزار و ۲۵۶ نفر نیروی انسانی یا به تعبیر بهتر سرمایه انسانی داریم که به همت، اراده و فکر این افراد و با سرمایهگذاری و حمایت فولاد مبارکه از شرکتهای سازنده داخلی و دانشبنیان، تا امروز یکصد هزار قطعه، معادل بالغبر ۹۰ درصد نیازهای ما بومیسازی شده است. در صنعت فولاد بهرغم تحریمها در اغلب زمینهها خودکفا شدهایم و در حوزه تولید انواع محصولات و ورقهای فولادی نیز به درجهای از توانمندی و خودکفایی رسیدهایم که کنسانتره از معادن به فولاد مبارکه وارد میشود و به انواع ورقهای فولادی تجاری، فولادهای خاص، ورق رنگی، گالوانیزه و رنگی تبدیل میشود. به تعبیر بهتر زنجیره تولید در فولاد مبارکه بهگونهای ایجاد شده است که میتوانیم از سنگ تا رنگ را بسازیم و با افتخار روی آن بنویسیم ساخت ایران.
طیبنیا در ادامه گفت: عنوان حکایت سوم «روی پای خودمان» است که به ۷ مهر سال ۱۴۰۰ مربوط میشود. روزی که بهعنوان مدیرعامل شرکت منصوب شدم، فردای آن روز همکارانم را گرد هم آوردم. میدانستیم که کجا مشکل داریم و نقاط ضعف و قوت ما کجاست.
وی ادامه داد: واقعیت این است که صنعت فولاد رشد خوبی داشت، اما متوازن نبود. ظرفیتهای خوبی ایجاد شده بود، اما زیرساختهای ما بهخوبی رشد نکرده بود و امکان بهرهبرداری کامل از ظرفیتهای ایجادشده در این صنعت را نداشتیم. میخواستیم و میتوانستیم تولید کنیم، اما یک روز با کمبود انرژی، روز بعد با کمبود مواد اولیه و تابستانها با محدودیت برق و زمستانها با محدودیت گاز و در بسیاری از موارد با معضل کمبود آب مواجه بودیم. در مواقعی هم که این مشکلات نبود، در زیرساختها با مشکل حملونقل مواجه میشدیم؛ این در حالی بود که در این شرکت میلیاردها دلار سرمایهگذاری شده بود. برای حل این مشکلات یک راهحل این بود که با رفتن پشت در اتاق وزرا از آنها بخواهیم مشکلات را حل کنند و راهحل دوم این بود که در جلساتی که با مدیران متخصص و جهادی و اهلفن داشتیم راهکارهای حل مشکلات را مورد واکاوی قرار دهیم. بنا را بر راه دوم گذاشتیم و تصمیم گرفتیم که خودتأمین شویم و رویکرد توسعه را بهجای فشار آوردن بر حاکمیت انتخاب کردیم، با این تفاوت که این بار توسعه متوازن را در دستور کار قرار دادیم توسعهای که همه جنبههای ملی و انسانی آن با هم رشد کند.
از همان سال اول رقم سرمایهگذاری ما در توسعهها بهصورت تصاعدی رشد کرد و در اقصی نقاط کشور برای متوازن شدن و تأمین مواد اولیه و تکمیل زنجیره ارزش در بالادست و پاییندست، از سنگان تا سیستان، از اسفراین تا کردستان، از چهارمحال و بختیاری و یزد تا هرمزگان، سرمایهگذاری کردیم. به همین منظور در حوزه حمل مواد نیز برای خرید ۵۰ دستگاه لوکوموتیو و افزایش توان ناوگان حملونقل ریلی کشور سرمایهگذاری کردیم و با اتخاذ چنین تمهیداتی سعی کردیم برای حل مشکل حمل مواد اولیه گامهای مؤثری برداریم.
در ادامه این اقدامات برای تأمین برق با همکاری مپنا، برای نخستین بار در صنعت فولاد کشور نسبت به احداث نیروگاه اقدام کردیم و با راهاندازی فاز اول نیروگاه 914 مگاواتی با راندمان بالا در محل کارخانه طی ۱۸ ماه با همکاری شرکت مپنا رکورد زمانبندی در عملیات احداث و به بهرهبرداری رساندن این قبیل کارخانهها را جابهجا کردیم و سه ماه قبل در همین دولت این نیروگاه با حضور رئیسجمهوری افتتاح شد. در ادامه این فعالیتها برای اینکه مردم کشورمان در تابستان با مشکل خاموشی برق مواجه نشوند و همچنین برای حرکت در مسیر تولید فولاد سبز نیروگاه خورشیدی با ظرفیت تولید ۶۰۰ مگاوات برق معادل کل نیروگاههای خورشیدی موجود در کشور را در شرق اصفهان کلنگزنی کردیم.
طیبنیا در ادامه سخنان خود تصریح کرد: همچنین برای تأمین پایدار آب موردنیاز شرکت و صنایع استان نیز علاوه بر سرمایهگذاریها و اقداماتی که برای استفاده از پسابهای شهری شهرهای همجوار شرکت انجام داده بودیم، برای حل اساسی مشکل آب در پروژه انتقال آب از دریای عمان به فلات مرکزی سرمایهگذاری کردیم و امیدواریم به فضل الهی آب دریا را بهار سال آینده در اصفهان مصرف کنیم و برداشت آب خام خود را از رودخانه نیمهجان زایندهرود برای مصارف صنعتی به صفر برسانیم. در زمینه تأمین گاز نیز با رویکرد خودتأمینی، در توسعه میادین گازی سرمایهگذاری کردهایم تا مشکل خطوط تولید خود را حل کنیم و از این پس شاهد توقف خطوط تولید نباشیم.
وی یادآور شد: خوشبختانه با به بار نشستن سرمایهگذاریهای انجامشده در حوزههای انرژی و مواد اولیه امروز میبینیم بذرهایی که کاشتهایم شروع به ثمر دادن کردهاند. تا جاییکه در سال گذشته برای اولین بار جزو معدود شرکتهایی بودیم که با ۱۰۰ درصد ظرفیت کار کردند.
مدیرعامل فولاد مبارکه با اشاره به اقدامات فولاد مبارکه در حوزه مسئولیتهای اجتماعی گفت: همچنان که امروز بالغبر 25 هزار نفر در این شرکت مشغول فعالیتاند، سال گذشته با تعریف و اجرای 220 طرح توسعه زمینه را برای جذب نیرو و اشتغالزایی برای ۱۳ هزار و ۵۰۰ نفر از جوانان در اقصی نقاط کشور فراهم کردیم.
طیبنیا در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به دستاوردهای فولاد مبارکه در تولید دانشبنیان گفت: بهمنظور تأمین حداکثری نیاز کشور به انواع ورقهای فولادی و پیشگیری از واردات طی این مدت، علاوه بر دستیابی به رکوردهای کمّی متعدد در شرکتهای گروه فولاد مبارکه ۲۲ محصول جدید نیز به سبد محصولات شرکت اضافه شده است، محصولات استراتژیکی که در صنایع حساس کاربرد دارند.
به گفته مدیرعامل فولاد مبارکه امروز ارزش سنگآهنی که از دل معادن استخراج و به کارخانه فولاد مبارکه منقل میشود، در زنجیره کاملی از خطوط تولید به انواع ورقهای رنگی، گالوانیزه و قلع اندود تبدیل میشود و تا ۳۰۰ برابر ارزشافزوده دارد. در فولاد مبارکه، با همکاری همکاران توانمند و متخصص خود تولید فولاد زنگنزن (Stainless Steel) را برای اولین بار در کشور و منطقه عملیاتی کردیم تا ارزش سنگآهن را با فراوری در برخی محصولات هزار برابر بیشتر کرده باشیم. به عبارت بهتر، فراوری سنگآهن و تبدیل آن به انواع و اقسام ورقهای فولادی و تبدیل همین ورق در کارخانجات پاییندست فولاد مبارکه کیمیاگری را در ذهن متبادر میسازد که سالها قبل بشر به دنبال آن بود. اگرچه این کیمیاگری با اکسیر شیمیایی نیست و فرمول دیگری با عنوان «اکسیر همدلی، اکسیر تلاش، اکسیر اراده ایرانی» دارد و این یعنی تحقق وعده قرآن که میفرماید: «و انزلنا الحدید فیه بأس شدید و منافع للناس» (آهن را که در آن نيرويی سخت (برای جنگ و دفاع) و منافع ديگر برای مردم است، آفريديم».
عبور فولاد مبارکه روایت چهارم
محمدیاسر طیبنیا، مدیرعامل فولاد مبارکه از «آن ۳۶ ساعت» بهعنوان حکایت چهارم نام برد و در این باره نیز چنین گفت: فولاد مبارکه تنها کارخانه فولادی است که نامش مستقیماً در فهرست تحریمهای آمریکا تکرار شده است. این موضوع نهتنها ما را متوقف نکرد، بلکه ما را به سمت خودکفایی، تغییر تکنولوژی و نوآوری سوق داد. دشمن وقتی از تحریمها ناامید شد و به این نتیجه رسید که ما به مدد تحریمها رشد کردهایم، در تیرماه سال ۱۴۰۱ ما را مورد یکی از بزرگترین حملههای سایبری صنعتی انجام شده طی چند سال اخیر قرار داد. خاطرم هست که ساعت ۶ و ۳۰ دقیقه صبح بود. با من تماس گرفتند که مورد حمله سایبری گستردهای قرار گرفتیم و همه بخشهای کارخانه متوقف شده است. ۱۷ پاتیل ۲۰۰ تنی مملو از مذاب ۱۶۰۰ درجه حرارت بلاتکلیف ماندهاند. همه سیستمها قطع است و بیش از ۵۰۰ کامیون حامل مواد اولیه و محصولات فولاد مبارکه پشت در مانده بودند.
وی اظهار کرد: همزمان در آن روز به چند شرکت دیگر فولادی دیگر نیز حمله شده بود؛ اما هیچکدام پیوستگی و گستردگی بالای سیستمهای ما را در حوزه IT و OT نداشتند و ساعتی بعد فیلمی از یکی از شرکتها منتشر شد که ریزش مذاب را نشان میداد که حاصل این حمله بود. با بررسیها شاهد نفوذ بر روی دوربینهای مداربسته شرکت شدیم و متوجه شدیم که از ۱۴ ماه قبل به سیستمهای ما نفوذ کرده بودند. همکاران ما بهسرعت تمام سیستمها را از مدار خارج کرده بودند و اگرچه بسیاری از PLCها و مرزهای نرمافزاری کارخانه از مدار خارج شده بود، اما آنها نتوانستند به اهداف خود برسند. حملهای که قرار بود کارخانه ما را حداقل ۶ ماه متوقف کند در عرض ۳۶ ساعت به همت همکاران رفع شد و کارخانه به تولید بازگشت. از آن پس نیز ما نهتنها بستر را امنتر کردیم، بلکه به این نتیجه رسیدیم که باید به تکنولوژیهای روز ورود کنیم. به همین دلیل ورود به حیطه نوآوری و سرمایهگذاری خطرپذیر را آغاز کردیم و در این راه طی یک سال گذشته بیش از ۸۵۰ میلیارد تومان، معادل یکسوم کل سرمایهگذاری این حوزه در کشور، در حوزه نوآوری سرمایهگذاری خطرپذیر کردهایم و با راهاندازی دهها مرکز دانشگاهی فعالیتهای خود را با تمرکز بر استفاده از نوآوری و فناوریهای نوین برنامهریزی نمودهایم.
وی تصریح کرد: امروز ما نزدیک قلههاییم. ما امروز به خلق آینده بهتر برای مردم کشورمان فکر میکنیم. هدف ما در کارخانه فولاد مبارکه خلق آینده بهتر برای ایران و ایرانی است.
طیبنیا در خاتمه، سخنان خود را با طرح این سؤال که نقش هریک از هموطنان در ساخت آینده بهتر برای ایران و ایرانیان چیست، خاتمه داد.
حاشیهنگاری اجلاس ملی روایت پیشرفت با عنوان «روایت قهرمان امید»
صندلیهای ردیف جلوی سالن بهگونهای علامتگذاری شده بود که ردیف نخست مربوط به رئیسجمهوری، وزرا و مسئولان کشوری و لشکری و ردیف دوم مخصوص راویان و دیگر ردیفها نیز به نشستن سایر مدعوین تخصیص یافته بود.
در میان نخستین گروههایی که در سالن اجلاس حاضر شدند، هیئتی از گروه فولاد مبارکه شامل غلامرضا سلیمی معاون بهره برداری ، محمد ناظمی معاون تکنولوژی و محمدجواد براتی مدیر روابط عمومی شرکت فولاد مبارکه، احمدرضا سبزواری مدیرعامل گروه سرمایهگذاری توکافولاد و حمید شجاعی مدیرعامل شرکت ورقخودرو و جمعی از رؤسای روابط عمومی فولاد مبارکه و مدیران روابط عمومی شرکتهای زیرمجموعه آن دیده میشدند. دقایقی بعد نیز محمدیاسر طیبنیا، مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه، از درب کناری سالن وارد شد و جزو نخستین راویانی بود که خود را بهموقع به جلسه رسانده بود.
با نزدیک شدن به زمان آغاز برنامه که با تأخیر قابلتوجه همراه بود، میشد چهره برخی مقامات و مسئولان را دید که یکبهیک وارد سالن میشدند. علی بهادری جهرمی سخنگو و دبیر هیئت دولت، کیومرث هاشمی وزیر ورزش و جوانان، سردار حاج حسن یکتا از راویان دفاع مقدس و سردار امیرعلی حاجیزاده فرمانده نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی از نخستین مقامات کشوری و لشکری بودند که در مراسم حضور یافتند.
کمی بعدتر وحید یامینپور دبیر شورای عالی نوجوانان و جوانان و محمدمهدی دادمان رئیس حوزه هنری انقلاب اسلامی خود را به جلسه رساندند. رضا مراد صحرایی وزیر آموزشوپرورش و محمدعلی زلفیگل وزیر علوم، تحقیقات و فناوری آخرین وزرایی بودند که وارد جلسه شدند.
مدیرعامل فولاد مبارکه که ابتدا در جمع راویان جلسه نشسته بود، با اصرار عوامل اجرایی به ردیف نخست ویژه مقامات و مسئولان مشایعت شد. محمدیاسر طیبنیا پیش از آغاز جلسه، مشغول به احوالپرسی با جمعی از وزرا، سردار حاجیزاده و حاجحسن یکتا شد.
جلسه پس از قرائت آیاتی از قرآن و همخوانی سرود جمهوری اسلامی، با دعوت از سخنگوی جوان دولت با سخنرانی بهادری جهرمی آغاز شد.
بهادری جهرمی که سخنرانی خود را مثل همیشه با شور و هیجان خاص جوانیاش آغاز کرد، به فولاد مبارکه گریزی زد و گفت: «همواره شرکتهای بزرگ تولیدی فولاد، سیمان و… که برای ما تولید اقتصادی، ارزشافزوده و اشتغال ایجاد میکنند، متهمان اصلی مصرف برق بودند و امروز شرکت فولاد مبارکه بزرگترین شریک دولت در تولید برق و ایجاد خط انتقال آب از دریای عمان و خلیجفارس است».
با حضور رئیسجمهوری در سالن، حاضران در جلسه به احترام وی قیام کردند و با تشویقهای ممتد خود به استقبال ابراهیم رئیسی در سالن اجلاس رفتند. در این میان، صدای تشویقهای نسل سومیهای انقلاب حکایت از حضور پرشور آنان در این جلسه داشت.
بعد از بهادری جهرمی، حاج حسن یکتا با دعوت مجری برنامه پشت تریبون رفت و با لحن روایتگری همیشگیاش به پیشرفتهای صورتگرفته در کشور اشاره کرد و در گوشهای از سخنانش خطاب به رئیسجمهوری گفت: «امروز شاهد جاری شدن تفکرات جهادی در کشور هستیم. وقتی چند روز پیش در بیایانهای اصفهان برای بازدید رفته بودم، دیدم فرهاد قادریان به کمک آقای طیبنیا که اینجا نشسته از قواره ساختارهای عادی عبور کرده و عمده کار لولهگذاری بیش از یکهزار کیلومتری پروژه انتقال آب خلیج فارس به اصفهان در یک سال و نیم گذشته به همت این عزیزان انجام شده است.».
با اعلام مجری برنامه نوبت به سخنرانی رئیسجمهور رسید که بهصورت زنده از شبکه خبر و برخی پلتفرمهای اینترنتی پخش میشد. قبل از حضور رئیسجمهوری بر روی جایگاه، رئیسی با جمعی از مقامات و مسئولان از جمله مدیرعامل فولاد مبارکه سلام و احوالپرسی کرد.
بعد از سخنرانی رئیسجمهوری، نوبت به روایت راویان جوانی از سراسر کشور، حتی روستاها رسید که توانسته بودند در گوشه و کناری علیرغم محدودیتها چراغ کارآفرینی و امید را روشن کنند. مدیرعامل فولاد مبارکه با دقت به روایتهای نسل جوان گوش میداد.
در میانه نوبت راویان، نوبت به روایت فولاد مبارکه، بزرگترین فولادساز غرب آسیا و شمال آفریقا رسید که حالا یک ایران شنونده روایت امیدآفرینی آن بهعنوان «قهرمان امید» بودند.
دکتر طیبنیا پشت تریبون حاضر شد و با تسلط کامل و سخنرانی دقیق که به نظر میرسید با برنامهریزی دقیقی آماده شده بود، سخنانش را در قالب چهار روایت مطرح کرد.
از ابتدای حضور مدیرعامل فولاد مبارکه در پشت تریبون، بطری آبی بر روی تریبون قرار داده شد که نظر همگان را به خود جلب کرده بود. وقتی سخنان طیبنیا به نقش فولاد مبارکه در پروژه انتقال آب از خلیجفارس و دریای عمان رسید، بطری را سر دست گرفت و گفت این آب دریای عمان است و در مقابل حضار، درب بطری را باز کرد و جرعهای از آن نوشید که این حرکت نمادین وی با استقبال و تشویق حضار همراه شد.
جمعیت حاضر در سالن که برای ساعات قابلتوجهی شنونده سخنرانیهای متعدد بودند و گاهی خستگی خود را از صحبتهای برخی راویان با تشویقهای زودهنگام نشان میدادند، در حین سخنرانی مدیرعامل فولاد مبارکه و فرازوفرودهایی که دکتر طیبنیا به لحن و سخنرانی خود میداد، با سکوت و دقت واکنش مثبت نشان دادند.
سخنرانی مدیرعامل فولاد مبارکه مملو از فرازهایی بود که عِرق ملی و حس میهندوستی را در حضار خصوصاً جوانترها برانگیخته میکرد و برای همین بعد از هر روایت موفقیت که اشاره میشد، حضار به وجد میآمدند و این مسئله را با تشویقهای ممتد خود نشان میدادند.
بعد از اتمام سخنرانی مدیرعامل فولاد مبارکه، جمعیت قابلتوجهی از جوانان و میانسالان و پیشکسوتان به سراغ طیبنیا آمدند و دور وی حلقه زدند و از اقدامات صورتگرفته در این شرکت و یا ایدهها و سؤالاتی که در ذهنشان داشتند با وی سخن گفتند.
حضور راویان عالیرتبه از شرکتها و نهادهای بزرگ کشور در کنار راویان موفق و جوانی از گوشه و کنار کشور، ترکیبی درخشان از روایت قهرمانان امید و روایت امیدآفرینی را رقم زده بود.