به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ سعید پورابوالقاسم سرپرست مرکز توسعه فرهنگ و هنر در فضای مجازی در آیین افتتاحیه این همایش گفت: وزارت فرهنگ و ارشاد بنا بر اسناد بالادستی سالها در حوزه سواد رسانهای متمرکز شده است.
نشریه تخصصی سواد رسانهای در راه است
رئیس شورای سیاستگذاری افزود: در کنار برگزاری همایشهای تخصصی سواد رسانهای در کشور، که امسال به همت کمیته علمی همایش در قالب بینالمللی برگزار شد، در حال برنامهریزی برای تولید نخستین نشریه تخصصی سواد فضای مجازی در کشور هستیم.
تلاش وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گسترش و توسعه سواد رسانهای است
وی با اشاره به اینکه «همه فرآیندهای پنجمین همایش بینلمللی سواد رسانهای و اطلاعاتی حاصل تلاش همکاران مرکز توسعه فرهنگ و هنر در فضای مجازی و رییس و اعضای کمیته علمی همایش بوده است» خاطرنشان کرد: تلاش وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گسترش و توسعه سواد فضای مجازی، همافزایی بین اساتید، کنشگران، سازمانهای فعال در این حوزه و در نهایت تبدیل مرکز توسعه فرهنگ و هنر در فضای مجازی به تسهیلگر و محور سواد فضای مجازی است.
سیدمحسن بنیهاشمی دبیر کمیته علمی این همایش نیز در آیین افتتاحیه با بیان اینکه «حدود یک ماه و اندی است که به این همایش پیوسته است» خاطرنشان کرد: ما تلاش کردیم وظایفمان را انجام داده و سازماندهی همایش را چابک کردیم، برای همین نشست فعالان سواد رسانهای را به زمانی دیگر اختصاص دادیم و تصمیم گرفتیم همایش حاضر را یک روزه برگزار کنیم.
وی تصریح کرد: با توجه به فرصت کوتاه 4 مهمان از خارج کشور دعوت کردیم، پروفسور کریستوفر گالووی از دانشگاه مسی نیوزلند، پروفسور ونکات آیر از دانشگاه ایرلند، پروفسور نظیفه گنگور از دانشگاه ترکیه و دکتر ناصری از روانشناسان آمریکا.
بنیهاشمی با این توضیح که «امروز 18 سخنران داخلی و چهار سخنران خارجی خواهیم داشت» از مرکز توسعه فرهنگ و هنر در فضای مجازی به دلیل برگزاری این همایش قدردانی کرد.
در این آیین همچنین حمید ضیاییپرور دبیر اجرایی پنجمین همایش بینالمللی سواد رسانهای و اطلاعاتی با موضوع «کودک و خانواده در فضای مجازی» اظهار داشت: این همایش چهار دوره، 2 سالانه برگزار شد که در این دوره حوزه کودک را محور قرار دادهایم.
وی افزود: این همایش با پیشنهاد دوستان قرار شد سالانه برگزار شود؛ کمیته علمی از تابستان 1402 آغاز به کار کرد و مستندسازیها انجام شد و فرایند پذیرش آثار از طریق سامانه وزارتخانه است.
بنا بر این گزارش علاقهمندان به استفاده از سخنرانیها و مقالات ارائه شده در پنجمین همایش بینالمللی سواد رسانهای میتوانند آنلاین از طریق صفحه مرکز توسعه فرهنگ و هنر به نشانی https://www.aparat.com/ITDMC/live اقدام کنند.
بنابر اعلام دبیرخانه همایش، مقالات منتخب هیئت داوران همایش ضمن ارائه در پانلهای تخصصی در روز همایش، متناسب با کیفیت و امتیاز ارزیابی و نوع آنها در نشریات علمی- پژوهشی منتشر خواهند شد و در کتاب مجموعه مقالات همایش درج میشوند و به مقاله برتر که بیشترین امتیاز را در مراحل داوری کسب کردهاند، هدیهای ارزنده تقدیم میشود.