رکوردشکنی در پاراآسیایی هانگژو با سکوی تاریخی/ امیدوار به پاریس

به گزارش خبرنگار ورزشی شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ سالی که گذشت ورزش ایران چند رویداد مهم و کلیدی را پشت سر گذاشت سال 1402 یک سال شلوغ و پررویداد برای ورزش ایران بود و اتفاقات گوناگونی در بدنه ورزش رخ داد. ورزش ایران در این سال شلوغ، نتایج پر فراز و نشیبی گرفت. در حوزه پارالمپیک بی تردید مهمترین رویداد ورزش ایران بازیهای پاراآسیایی هانگژو بود. سرزمینی که بعد از ناکامی نسبی در بازیهای آسیایی پیش بینی می شد که یک ناکامی دیگر را برای ورزش ایران رقم بزند اما کاروان پاراآسیایی ایران همه پیش بینی ها را باطل کرد و با درخششی بی نظیر دستاورد تاریخی داشت تا پررنگترین نقطه ورزش ایران در سال 1402 باشد.

چهارمین دوره بازی‌های پاراآسیایی طی روزهای 30 مهر تا 6 آبان به میزبانی شهر هانگژو برگزار شد و کاروان ایران با کسب 44 طلا، 46 نقره، 41 برنز و مجموع 131 مدال برای نخستین بار در تاریخ این رویداد بزرگ در رده دوم جدول توزیع مدال‌ها قرار گرفت؛ آن هم بالاتر از کشورهایی همچون ژاپن و کره جنوبی که در دوره‌های قبلی جزو مدعیان بودند.

کاروان ایران در این دوره با 209 ورزشکار اعزام شد و تعداد زیادی از این نفرات روی سکو رفتند و نام‌شان در فهرست مدال‌آوران قرار گرفت.

حضور کاروان «فرزندان ایران» از آن جهت اهمیت داشت که کاروان ایران در بازی‌های آسیایی نتایج مطلوبی را کسب نکرده بود و همین مسئله باعث ایجاد یک موج ناامیدی در سطح ورزش ایران شده بود. در چنین شرایطی، ملی‌پوشان جانباز و توان‌یاب خوش درخشیدند و با مدال‌آوری از ساعات اولیه بامداد تا بعد از ظهر هر روز، کاری کردند که دیگر کسی به یاد ناکامی‌های چند هفته قبل از آن نمی‌افتاد.

این نکته درخصوص برخی رشته‌های مشترک در هر دو رویداد بیشتر به چشم آمد. در واقع رشته‌هایی بودند که در بازی‌های آسیایی عملکرد خوبی نداشتند، اما در بازی‌های پاراآسیایی مدال‌آوری کردند و به نوعی آبروی فدراسیون و رشته مربوطه را خریدند.

امیدواری برای پارالمپیک پاریس 2024

کاروان پارالمپیکی ایران در اواخر شهریور ۱۴۰۳ راهی پاریس می‌شود تا در بازی‌های ۲۰۲۴ حضور داشته باشد. حضوری مهم که بعد از دو نتیجه تاریخی پیاپی در بازی‌های توکیو و هانگژو توقعات را حسابی بالا برده است. حالا بسیاری توقع دارند، نتیجه تاریخی توکیو تکرار شود؛ توقعی که شاید خیلی نا‌بجا نباشد.

کاروان ایران در پارالمپیک توکیو نتیجه‌ای را کسب کرد که شاید نسبت به رده‌بندی لندن ضعیف‌تر بود اما کسب ۱۲ مدال طلا در یک دوره را هیچ وقت به روی خودش ندیده بود اما در توکیو این 12 طلا به دست آمد تا یک سقف جدیدی برای پارالمپیک ایران بسازد.

نکته مهم در آن موقع این بود که کمیته ملی پارالمپیک قبل از شروع بازی‌ها پیش‌بینی خود را منتشر کرد، پیش‌بینی که تقریباً درست از آب درآمد؛ پیش‌بینی کمیته ملی پارالمپیک این بود که ایران با ۶۲ ورزشکار، صاحب ۲۸ مدال شود. این پیش‌بینی به صورت جزئی‌تر شامل ۱۱ مدال طلا، ۱۱ نقره و ۶ برنز بود. در توکیو کاروان ایران 12 طلا، 11 نقره و یک برنز به نام ایران ثبت کرد تا پیش‌بینی کمیته ملی پارالمپیک به بهترین شکل ممکن ثبت شود. تا قبل از آن بهترین نتیجه تاریخ برای کاروان ایران در پارالمپیک لندن با 10 طلا، 7 نقره و 7 برنز و ایستادن در رده یازدهم ثبت شده بود.

حالا در سال بازی‌های المپیک و پارالمپیک همه نگاه‌ها به سوی کاروان ایران است. کاروانی که باید نتیجه تاریخی توکیو را اگر بهبود نبخشد، حداقل تکرار کند. کاری که در بازی‌های هانگژو با ایستادن در رده تاریخی دومی، نوید آن را داده است. سؤال مهم این است که آیا چنین چیزی ممکن است یا نه؟

این دوره شاید یکی از مهمترین دوره‌های پارالمپیک برای ایران باشد، دوره‌ای که شاید برای اولین بار ستاره‌های جدید ظهور کنند و شاید دوره خاموشی ستاره‌های قدیمی این ورزش باشد. ستاره‌هایی که اگر در پاریس بدرخشند، کمک بزرگی به کاروان کیفی ایران برای ساختن یک سقف جدید می‌کنند.

در سالی که گذشت ورزش ایران رویدادهای مختلفی را تجربه کرد و فراز و نشیب زیادی داشت.