به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ سالی که گذشت ورزش ایران چند رویداد مهم و کلیدی را پشت سر گذاشت سال 1402 یک سال شلوغ و پر رویداد برای ورزش ایران بود و اتفاقات گوناگونی در بنده ورزش رخ داد. ورزش ایران در این سال شلوغ نتایج پرفراز و نشیبی گرفت. هندبال ایران روزهای شلوغ و پرترافیکی را تجربه کرد و در رویدادهای گوناگونی را پشت سر گذاشت اما در تمامی آنها دست خالی به خانه بازگشت و نتوانست موفقیتهای گذشته را تکرار کند تا روند نزولی این رشته حداقل در حوزه تیم ملی ادامه داشته باشد. ناکامی هایی که حتی سبب قطع همکاری با سرمربی خارجی تیم ملی نیز شد اما در نهایت باز هم اتفاقی رخ نداد.
بازیهای آسیایی؛ هتتریک تلخ بیمدالی!
تیم ملی هندبال ایران سال پرترافیک خود را با حضور در بازیهای آسیایی استارت زد. تیم ملی هندبال که طی چند سال اخیر از موفقترین تیمهای گروهی توپی کشورمان بوده، در مرحله نخست گروهی بازیهای آسیایی هم توانست از گروه خودش صعود کند و در گروه مرگ دور دوم قرار بگیرد؛ گروهی که عاقبت خوشی برای تیم ملی ایران نداشت و با بدشانسی و کمدقتی، ایران از صعود به مرحله بالاتر بازماند.
در نوزدهمین دوره بازیهای آسیایی در مرحله نخست برابر مغولستان با نتیجه 50 بر 16 به برتری رسید اما در ادامه برابر عربستان با تساوی 23 بر 23 متوقف شد. هندبالیستهای کشورمان در ادامه برابر ژاپن با نتیجه 33 بر 21 شکست خوردند و به عنوان تیم دوم راهی مرحله بعد شدند.
شاگردان وسلین در دور دوم در هر سه دیدار خود تن به شکست دادند. ایران در ابتدا مقابل کویت با نتیجه 24 بر 22 شکست خورد، در ادامه برابر بحرین با نتیجه 29 بر 20 مغلوب شد و در پایان نیز مقابل کره جنوبی25 بر 24 شکست خورد. هندبال ایران در نهایت در بازی های آسیایی از صعود به جمع 4 تیم پایانی باز ماند.
تیم ملی هندبال ایران هر چند به عنوان تیم دوم گروه به مرحله اصلی رسید اما در مرحله دوم نتوانست نتیجه خوبی بگیرد و مقابل هر سه تیم بحرین، کویت و کره جنوبی شکست خورد. این در حالی بود که ملیپوشان مقابل تیمهای کره جنوبی و کویت پایاپای بازی کردند و میتوانستند به برتری برسند و راهی نیمه نهایی شوند.
یکی از دلایلی که مسئولان فدراسیون و حتی سرمربی تیم ملی برای این باختها عنوان کردند، غیبت لژیونرهایی همچون پویا نوروزینژاد، سید علیرضا موسوی و محمدرضا اورعی در ترکیب تیم ملی بود. عدم حضور لژیونرها در تورنمنتهای مهم یک موضوع تکراری است و همیشه هندبال ایران با این مشکل مواجه بوده که هنوز چارهای برایش نیست.
در پایان این دوره از بازیهای آسیایی مسابقات رتبهبندی در رشته هندبال برگزار نشد اما اگر قرار بود تیم ملی ایران برای رتبهبندی بازی کند، باید در بهترین حالت برای رده پنجمی ششمی به میدان میرفت و این یعنی در سومین بار پیاپی، تیم ملی هندبال دستش از مدال المپیک آسیایی خالی مانده است.
انتخابی المپیک؛ ادامه ناکامی در دوحه
بعد از بازیهای آسیایی هانگژو، تیم ملی هندبال بلافاصله راهی مسابقات انتخابی المپیک 2024 پاریس در دوحه شد. ملیپوشان ایران در بازی نخست خود با نتیجه 20 - 25 برابر ژاپن شکست خوردند اما در بازی دوم، با نتیجه نزدیک 29 بر 28 برابر کویت به پیروزی رسیدند. شاگردان ووسلین وویویچ در حالی در این دیدار به پیروزی رسیدند. که با وجود برتری در نیمه اول و اختلاف 5 گل، در 3 دقیقه آخر هر دو تیم در نتیجه 23 مساوی شدند اما در نهایت این تیم ملی کشورمان بود که توانست با اختلاف یک گل و با نتیجه 29 بر 28 پیروز این رقابت باشد.
تیم ملی هندبال کشورمان در سومین بازی مقابل قزاقستان 42 بر 20 پیروز شد اما در بازی چهارم، با نتیجه 28 بر 24 برابر بحرین شکست خورد تا از صعود به دور دوم رقابتها باز بماند.
هندبالیستهای کشورمان در پنجمین بازی خود به مصاف تیم ملی عربستان رفتند که در پایان با نتیجه 30 بر 28 حریف خود را شکست دادند به این ترتیب تیم ملی هندبال کشورمان در رده پنجم ایستاد و از رسیدن به المپیک بازماند. ناکامی که سبب شد تا در نهایت فدراسیون هندبال با وسلین وویوویچ قطع همکاری کند.
جدایی سرمربی در آستانه مسابقات قهرمانی آسیا
وسلین وویوویچ مربی اهل مونتهنگرو اسفند 1400 رسما هدایت تیم ملی هندبال کشورمان را بر عهده گرفت. وی اسفند ماه سال 1401 برای دومین بار قراردادش را با فدراسیون هندبال ایران تمدید کرد. بازیهای آسیایی هانگژو، مسابقات انتخابی المپیک پاریس و مسابقات قهرمانی آسیا مهمترین رویدادهایی بود که تیم ملی هندبال در سال 1402 در پیش داشت و هدف اصلی فدراسیون نیز برای تمدید قرارداد با این سرمربی اهل مونتهنگرو و پرآوازه نیز درخشش در همین مسابقات بود اما فدراسیون ایران و این سرمربی اوایل آذر ماه همکاری خود را قطع کردند و در نهایت 7 آذر ماه مجید رحیمیزاده به عنوان سرمربی تیم ملی معرفی شد.
با وجود تغییر و تحولات در کادر فنی اما در مسابقات قهرمانی آسیا نیز تیم ملی همان روند خود در دو مسابقه گذشته یعنی بازیهای آسیایی و انتخابی المپیک را ادامه داد که البته با توجه به زمان کمی که رحیمیزاده در اختیار داشت، این امر چندان عجیب به نظر نمیرسد.
قهرمانی آسیا؛ هت تریک ناکامی کامل شد
مسابقات هندبال قهرمانی آسیا در منامه بحرین برگزار شد و تیم ایران با مجید رحیمی زاده مربی ایرانی در این رقابتها حضور یافت و البته باز هم ناکام ماند تا کلکسیون شکست های هندبال ادامه پیدا کند. در پایان این مسابقات قطر قهرمان و ژاپن نایب قهرمان شدند، بحرین میزبان در رده سوم ایستاد و کویت نیز در جایگاه چهارم قرار گرفت تا این سه تیم به همراه قطر، راهی مسابقات قهرمانی جهان در سال 2025 شوند. در این مسابقات کره جنوبی نیز در جایگاه پنجم قرار گرفت و ایران با دو پله سقوط نسبت به دوره قبل ششم شد. شاگردان رحیمیزاده در مرحله گروهی این مسابقات در ابتدا نیوزلند با نتیجه 40 بر 13 شکست دادند. سپس در یک دیدار نزدیک چین را با نتیجه 24 بر 22 مغلوب کردند و در حساس ترین دیدار دور نخست برابر کره جنوبی 26 بر 24 مغلوب شده و به عنوان تیم دوم گروه راهی دور اصلی شدند.
ملیپوشان کشورمان در مرحله اصلی این مسابقات مقابل ژاپن 25 بر 23 شکست خوردند؛ سپس با نتیجه 27 بر 23 مغلوب قطر شد و در پایان برابر امارات با نتیجه 25 بر 22 به پیروزی رسید و به نخستین برد خود در دور دوم این رقابتها دست پیدا کرد. ملی پوشان کشورمان با قرارگیری در رده سوم گروه برای کسب رتبه پنجمی به دیدار کره رفتند و با شکست 27 بر 26 مقابل این تیم ششم آسیا شدند.
جایگاه ششم در حالی برای هندبال ایران به دست آمد که تیم ملی کشورمان در دوره گذشته توانسته بود برای دومین دور جواز حضور در مسابقات قهرمانی جهان در سال 2023 را کسب کند. پیش از آن نیز هندبال ایران یکبار موفق به کسب سهمیه حضور در مسابقات قهرمانی جهان 2015 شده بود. در این دوره نیز انتظار میرفت که این تیم بتواند پس از ناکامی در بازیهای آسیایی و انتخابی المپیک، با کسب جواز حضور در مسابقات قهرمانی جهان پرونده رقابتهای سال 2024 را با یک موفقیت ببندد اما در مسابقات قهرمانی آسیا نیز شاهد همان رویه تکراری در تیم ملی هندبال بودیم.