مسیر آتش بس در غزه از رفح می گذرد

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ "الجزیره انگلیسی", نماینده رژیم صهیونیستی ادعا کرد که «هیچکس بیشتر از اسرائیل نمی‌خواهد از عملیات در رفح اجتناب کند» اما «مسیر آتش‌بس دائمی در غزه از رفح» می گذرد.

یک روز پس از آن که قطعنامه آمریکا که از سوی روسیه، چین و الجزایر به دلیل چراغ سبز به حمله به رفح رد شد، سفیر اسرائیل گفت تنها راه دستیابی به آتش بس دائمی «پایان دادن کامل به قابلیت های حماس» است.

وی ادعا کرد: این آتش بس بدست نمی آید مگر اینکه همه گردان های حماس نابود شود. شما نمی توانید اکثر آتش را خاموش کنید و بقیه آن را رها کنید، آتش دوباره رشد می کند و گسترش می یابد، بدون انجام عملیات در رفح، حماس نابود نخواهد شد.

منابع دیپلماتیک روز شنبه گفتند که رای گیری در شورای امنیت سازمان ملل درباره قطعنامه جدید آتش بس در غزه پس از وتو شدن پیش نویس جداگانه آمریکا، به روز دوشنبه موکول شده است.

برگزاری نشست فوق العاده شورای امنیت با عنوان «وضعیت خاورمیانه و فلسطین» در حالی است که سازمان ملل روزهای شنبه و یکشنبه تعطیل است و نشست یا جلسه ای ندارد.

قطعنامه پیشنهادی آمریکا درباره غزه در نشست روز جمعه به وقت محلی در روز سوم فروردین ۱۴۰۳ برابر با ۲۲ مارس ۲۰۲۴ در شورای امنیت سازمان ملل مطرح شد و کشورهای روسیه، چین و الجزایر به آن رای منفی دادند.

از آنجا که هر قطعنامه برای تصویب به ۹ رای از ۱۵ رای اعضای شورای امنیت بدون وتوی اعضای دائم نیاز دارد، قطعنامه آمریکا نتوانست به تصویب برسد و با رای منفی چین و روسیه از اعضای دائم شورای امنیت وتو شد.

۱۱ کشور از ۱۵ کشور عضو شورای امنیت به قطعنامه پیشنهادی آمریکا رای مثبت، سه کشور رای منفی و یک کشور رای ممتنع دادند.

سه کشوری که رای مخالف دادند شامل دو عضو دائم شورای امنیت یعنی روسیه و چین و یک عضو غیر دائم شورای امنیت یعنی کشور الجزایر بود. کشور گویان نیز از اعضای غیر دائم شورای امنیت به این قطعنامه رای ممتنع داد.

روسیه و چین معتقدند قطعنامه آمریکا به وضوح خواستار آتش‌بس و توقف تجاوز اسرائیل به غزه نبود. آمریکا در این قطعنامه «ضرورت آتش بس فوری» را اعلام کرده بود اما به طور خاص و صریح خواستار آتش بس نبود اما اکثر اعضای شورای امنیت خواستار چنین آتش بسی هستند.

این دومین بار است که روسیه و چین از ۷ اکتبر ۲۰۲۳ (۱۵ مهرماه ۱۴۰۲) از حق وتوی خود استفاده می کنند. اولین بار دو کشور در ۲۵ اکتبر قطعنامه ای را در باره غزه وتو کردند.

چین و روسیه می گویند درخواست برای آتش بس فوری تنها راه حل اخلاقی برای پایان رنج فلسطینی ها در غزه است.

نماینده رژیم صهیونیستی در سازمان ملل به شورای امنیت اعلام کرد که مسیر آتش بس در غزه از رفح می گذرد.