به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ همزمان با تاکید جمهوری اسلامی ایران مبنی بر تنبیه رژیم صهیونیستی به دلیل حمله تروریستی به ساختمان کنسولی این کشور در دمشق، چند وزیر اروپایی بار دیگر و بدون اشاره به شرارتهای تلآویو، از تشدید تنش در منطقه ابراز نگرانی کردند.
«اسپن بارت اید» وزیر خارجه نروژ روز شنبه در صفحه خود در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «من عمیقا از گزارشها مبنی بر احتمال حمله به اسرائیل نگران هستم».
این دیپلمات نروژی در ادامه و بدون اشاره به اینکه کدام طرف تنشها را آغاز کرده است، از «همه طرفها» خواست خویشتنداری نشان داده و از تشدید تنش خودداری کنند.
او همچنین نوشت: «نروژ حمله به کنسولگری ایران در دمشق را محکوم کرده است. لازم است که قانون بینالملل مورد احترام واقع و از تمام غیرنظامیان محافظت شود».
«دیوید کامرون» وزیر خارجه انگلیسی هم ظهر امروز از رایزنی تلفنی با «بنی گانتز» عضو کابینه جنگ رژیم صهیونیستی خبر داد و گفت با این مقام صهیونیست درباره «نگرانیهای مشترک درباره تهدیدات ایران برای حمله به اسرائیل» صحبت کرده است.
او نیز بدون اشاره به اقدامات تروریستی رژیم صهیونیستی، نوشته «تشدید تنش بیشتر در منطقه به نفع هیچکسی نیست و خطر از دست رفتن جان غیرنظامیان را در پی دارد».
«هانکه برونس اسلات» وزیر خارجه هلند نیز عصر شنبه از رایزنی تلفنی با «حسین امیرعبداللهیان» همتای ایرانی خود و «ابراز نگرانیهای عمیق درباره تهدیدات ایران علیه اسرائیل» خبر داد.
او نیز همانند همتایان اروپایی خود، درباره اقدامات تلآویو صحبتی نکرده و گفته برای وزیر خارجه ایران «روشن کرده که ایران نباید به اسرائیل حمله کند و اقداماتی را برای کاهش تنش در پیش گیرد».
دیپلمات هلندی در پایان تصریح کرده که «نگرانی عمیق» خود را درباره اقدام ایران در توقیف کشتی مرتبط با رژیم صهیونیستی ابراز کرده و از ایران خواسته این اقدامات را متوقف کند.
نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ظهر امروز اعلام کرد یک کشتی باری مرتبط با رژیم صهیونیستی به نام MSC Aries را توقیف کرده است.
«گرنت شاپس» وزیر دفاع انگلیس نیز در واکنش به اقدام ایران در توقیف کشتی مرتبط با رژیم صهیونیستی، آن را «نقش آشکار حقوق بینالملل» خواند.
او گفت لندن با شرکای خود برای جلوگیری از تشدید تنش در منطقه کار میکند.
شاپس همچنین بدون محکومکردن اقدامات تروریستی رژیم صهیونیستی، گفت ایران باید «رفتارهای بیثباتکننده خود را فورا متوقف کند».
پیش از این نیز وزرای خارجه چند کشور اروپایی و همچنین استرالیا با امیرعبداللهیان تلفنی گفتوگو و درباره پاسخ ایران به رژیم صهیونیستی ابراز نگرانی کرده بودند.
امیرعبداللهیان در گفتوگو با «پنی وونگ» همتای استرالیایی خود گفت: «برخی دولتهای غربی از محکومیت این اقدام تروریستی که صراحتا ناقض حقوق بینالملل و کنوانسیونهای بینالمللی است، اجتناب کردند و با تداوم حمایت از جنایات صهیونیستها صرفا خواستار خویشتنداری ایران هستند».
وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران همچنین در گفتوگوی تلفنی وزیر امور خارجه آلمان تاکید کرد: «وقتی رژیم اسرائیل با نقض حقوق بینالملل و کنوانسیونهای وین، مصونیت افراد و اماکن دیپلماتیک را به خطر میاندازد، دفاع مشروع با هدف تنبیه متجاوز یک ضرورت است».