به گزارش خبرنگار سیاسی شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ آئین رونمایی از سردیس امیر سپهبد محمد ولی قرنی (اولین رئیس ستاد مشترک ارتش جمهوری اسلامی ایران و همچنین اولین شهید ترور پس از پیروزی انقلاب) صبح امروز (یکشنبه ۲ اردیبهشت ۱۴۰۳) با حضور مقامات عالی لشکری و کشوری در مدرسه دارالفنون تهران برگزار شد.
در این آئین، امیر سرتیپ دوم جمشید فولادی رئیس سازمان حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس ارتش به سخنرانی پرداخت.
شهید قرنی؛ نمادی از استعداد و پیشرفت
در ابتدای مراسم، امیر فولادی با اشاره به خاطرات شهید امیر سپهبد محمد ولی قرنی، اظهار کرد: شهید قرنی قبل از شروع انقلاب، از سن 17 سالگی به دلیل شهرت خود، احساس مسئولیت کرد و عهد بست که به گونهای زندگی کند که به زندگی اویس قرنی شباهت داشته باشد و از آن زمان زندگی دینی و انقلابی خود را آغاز کرد.
وی با اشاره به اینکه شهید قرنی اولین شهید ترور جمهوری اسلامی بود که تحصیلات خود را در دارالفنون و دانشکده افسری گذرانده بود، افزود: دارالفنون هسته اصلی تشکیل دانشکده افسری است، زیرا دروس اولیه این مدرسه شامل دروس پیاده نظام، سواره نظام، توپخانه و … بوده و شهید قرنی هم در این مدرسه و هم در دانشکده افسری تحصیل کرده است.
رئیس سازمان حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس ارتش، با اشاره به اینکه شهید قرنی از همان زمان کودکی تصمیم گرفت یک مومن واقعی و انقلابی باشد، خاطرنشان کرد: عمر مفید شهید ۶۶ سال بود. شهید قرنی اهل انفاق، قناعت، کمک به نیازمندان و مستضعفان بود و زندگی سادهای داشت. از نظر اخلاقی نیز، او متین و موقر بود.
وی ادامه داد: با اینکه عمر گرانبهای شهید قرنی در دوران طاغوت سپری میشد، هرگز نشانی از آلودگی یا آلودگیهای دیگر در او مشاهده نمیشود و اصلاً توجهی به مادیات، زرق و برق دنیا و جاهطلبی نداشت.
امیر فولادی با اشاره به سوابق شهید قرنی، گفت: در سال ۱۳۰۹، شهید قرنی در دانشکده افسری استخدام شد و در سال ۱۳۱۱ فارغ التحصیل شد و با بسیاری از ویژگیهای برجسته از جمله باهوشی، زیرکی فوقالعاده، موقع شناس، مبتکر و پایبند به قوانین و مقررات به سرعت رشد کرد.
وی با اشاره به ارزیابیهایی که از او در دوران دانشجویی و پس از آن در مشاغل مختلف دولتی انجام شد، تصریح کرد: عزم و اراده شهید قرنی، تسلط و اعتماد به نفس، تبحر در انجام مأموریتهای واگذار شده به او، تصمیمگیری درست، رعایت مقررات و انضباط، لیاقت و ارزش فرماندهی و مهارت در تیراندازی و سوارکاری و ... به او نمره خیلی خوبی داده شده است.
رئیس سازمان حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس ارتش با بیان اینکه شهید قرنی به دلیل دانش و شایستگیای که در مدارج نظامی به نمایش گذاشت، در سال ۱۳۳۶ به درجه سرلشکری ارتقا یافت و سپس به عنوان رئیس اداره دوم ارتش منصوب شد، اما به دلیل اعتقادات و مبارزه با فساد از کار برکنار و به زندان طاغوت میافتد.
شهید قرنی، راهنمای برجسته برای زندگی موفق
همچنین حجت الاسلام علی لطیفی در خصوص این مراسم گفت: این مراسم برای گرامیداشت یاد و خاطر شهید سپهبد سید محمد ولی قرنی و اهمیت تربیت و آموزش و نقش آن در پرورش چنین شخصیت بزرگی در مدرسه دارالفنون محل تحصیل ایشان برگزار شد.
وی افزود: این شهید بزرگوار از شهدای ارزشمند و بسیار والای انقلاب اسلامی با ظرفیتهای بسیار جدی الگویی و تربیتی است و خوشحال هستیم که این مراسم به همت سازمان حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس ارتش جمهوری اسلامی ایران و با همکاری وزارت آموزش و پرورش در این مکان برگزار شد.
حجت الاسلام لطیفی راهنمای خوب زندگی کردن مردم به خصوص نسل جوان را در آشنایی با سیره و زندگینامه شهدا به خصوص شهید قرنی دانست و گفت: اگر ما به دنبال آینده درخشان و اقتدار کشور ایران هستیم باید شخصیتهای برجسته ای که نقش در اعتلای این کشور داشتند را به خوبی بشناسیم و شهید قرنی یکی از این شخصیتها است و سرنوشت شخصیتهایی مثل شهید قرنی راهنمای بسیار خوبی برای خوب زندگی کردن است، آشنا شدن با زندگی این افراد به ما کمک میکند که داستان زندگی خود را بسازیم.
معاون وزیر آموزش و پرورش و رئیس سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی در خصوص معرفی شهدای ارتش در کتابهای درسی دانش آموزان گفت: در کتابهای درسی بخشهای مختلفی برای معرفی شهدا در نظر گرفته شده است و یکی از این شهدا، شهید قرنی است.
وی خاطر نشان کرد: برابر هماهنگی انجام شده با سازمان حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس ارتش ما این توانایی را داریم تا بخشی از مستنداتی که در خصوص این شهید و شهدای دیگر ارتش وجود دارد را منتشر کنیم.
در حاشیه این مراسم سردیس، نرم افزار و کتاب زندگینامه این شهید و چند تن از شهدای ارتش در این مکان رونمایی و به دارالفنون اعطا شد.
گفتنی است، سیدمحمدولی قرنی روز سوم اردیبهشت ۱۳۵۸ توسط گروه فرقان در منزل خود ترور شد و به شهادت رسید. ضارب شهید سرلشکر قرنی، یکی از اعضای گروهک محارب و منحرف فرقان به نام حمید نیکنام بود که دستگیر و اعدام شد.