به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ ایران از سال ۱۳۹۴ به دنبال وقایعی که برای برخی زائران در فرودگاه جده رخ داد، عمره را تعلیق کرد. با ازسرگیری روابط دیپلماتیک ایران و عربستان، دو کشور برای بازگشت زائران ایرانی به عمره توافق کردند. قرار بود نیمه دوم سال ۱۴۰۲ با اعزام حدود ۷۰ هزار نفر، عمره بار دیگر برای زائران ایرانی برقرار شود، که طبق اعلام سازمان هواپیمایی به دلیل صادر نشدن مجوزهای پرواز و وجود برخی مشکلات فنی، این سفر به تعویق افتاد. تا آن زمان حدود ۴۱ هزار و ۲۰۰ نفر برای سفر عمره ثبتنام و هزینه را واریز کرده بودند، که با تعلیق عمره، سازمان حج و زیارت با حفظ اولویت اعزام، پول این زائران را برگرداند.
در فروردینماه ۱۴۰۳ و پس از پایان ماه رمضان، سازمان هواپیمایی از صدور مجوز پروازهای عمره از سوی عربستان خبر داد. سازمان حج و زیارت نیز اعلام کرد کاروانها از سوم اردیبهشتماه ۱۴۰۳ آغاز میشود و براساس ثبتنامهای قبلی، آنهایی که به لحاظ زمانی زودتر ثبتنام و پول را واریز کرده بودند، در اولویت اعزام هستند.
کاروانهای عمره حدودا ۸۵ نفره خواهد بود و پیشبینی سازمان حج و زیارت، اعزام حدود پنجهزار نفر در قالب ۶۰ کاروان بود، که اکنون گفته میشود جمع کمتری اعزام میشوند.
برای اعزام کاروانهای عمره یک بازه زمانی ۱۰ روزه درنظر گرفته شده است، که پروازهای آن از بامداد دوشنبه سوم اردیبهشتماه با اعزام روزانه دو کاروان آغاز میشود و آخرین پرواز رفت عمره ۱۳ اردیبهشتماه خواهد بود. نخستین پروازها از بامداد دوشنبه و از دو فرودگاه تهران و مشهد انجام میشود و از آنجا که اعزام کاروانهای حج تمتع از ۲۴ اردیبهشتماه آغاز خواهد شد، بازگشت عمرهگزاران ایرانی به کشور، پیش از آن تاریخ برنامهریزی شده است.