به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از بلومبرگ، لایحهای که جو بایدن را مجبور کرده است تحریمها علیه نفت خام ایران را افزایش دهد در این هفته به قانون تبدیل میشود، اما انتظار نمیرود رئیس جمهور آمریکا به این زودیها از قدرتهای جدید خود استفاده کند.
این تحریمها در پایان هفته گذشته از سوی مجلس نمایندگان آمریکا بهتلافی پاسخ موشکی ایران به رژیم صهیونیستی ارائه شد. این نمایندگان بهروی کاغذ متعهد شدهاند دامنه تحریمهای صادرات نفت خام ایران را با گسترش آن به بنادر، نفتکشها و پالایشگاههای خارجی دخیل در تجارت نفت این کشور، بیشتر کنند.
اما تحلیلگران بازار نفت عقیده دارند بایدن تمایلی به هر اقدامی که باعث افزایش قیمت نفت خام یا بنزین شود ندارد. برخی متخصصان میگویند بایدن احتمالاً معافیتهایی برای این تحریمها در نظر میگیرد و آنها را بهطور قطعی اجرایی نخواهد کرد.
این شرایط تا حدی مشابه وضعیتی است که دولت بایدن با روسیه و حمله این کشور به اوکراین داشت، کاخ سفید تحریمهایی علیه روسیه وضع و تلاش کرده است درآمد این کشور را محدود کند، اما از طرف دیگر اجازه ادامه صادرات نفت این کشور را هم داد تا عرضه جهانی مختل نشود و تورم بیش از پیش افزایش پیدا نکند. این ملاحظات در سالی لحاظ میشود که انتخابات ریاستجمهوری آمریکا در پیش است. آمریکا حتی اجازه ادامه صادرات نفت ونزوئلا را با وجود تمدید تحریمها علیه این کشور داده است. بسیاری عقیده دارند تاجران نفت اهمیتی به این تحریمهای جدید نمیدهند چون مطمئنند دولت بایدن معافیتهایی برای ادامه صادرات نفت ایران معرفی میکند مثل کاری که با نفت روسیه انجام داد.
شورای امنیت ملی کاخ سفید هنوز در مورد این تحریمها اظهارنظری نکرده است. دولت در حال بررسی این قانون است ولی انتظار نمیرود تأثیر چندانی بر بازار نفت تا قبل از پاییز داشته باشد.
بازار نفت در زمان حاضر شدیداً به هرگونه کاهش عرضه حساس است. قیمت نفت خام برنت در اوایل آوریل از 92 دلار در هر بشکه گذشت، یعنی بالاترین رقم طی 6 ماه گذشته و این افزایش قیمت در بحبوحه تقاضای بالای جهانی و ادامه طرح کاهش تولید اوپک و متحدانش صورت گرفت.
تحریمهای جدید نقل و انتقال مالی بین مؤسسات مالی چین و ایران را جهت خرید نفت این کشور شامل خواهد شد و هدف آن تمام بنادر، کشتیها و پالایشگاههایی است که در حملونقل و فرآوری نفت خام ایران مشارکت داشته باشند.