هنرمندی که فریاد زاینده‌رود را به گوش مسئولان می‌رساند!

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ مسعود راستین (خواننده) که اثری با عنوان «زاینده‌رود» در دست انتشار دارد، درباره آن می‌گوید: این قطعه موسیقی با محوریت موضوع «زاینده رود» در استان اصفهان با هدف همدلی مردم و مسئولین ساخته شد که آهنگسازی آن به عهده فرید حامدی و تولید آن توسط شرکت بین‌المللی پیکادو انجام شد. در پس ساخت این قطعه موسیقی مقصود هنرمندان، همراهی با مردم استان‌هایی است که به نوعی با موضوع خشکسالی و بی‌آبی زاینده رود مرتبط هستند. این اثر با حضور نوازنده‌های بین‌المللی از کشورهای ترکیه، مصر، کانادا، آمریکا، انگلستان و هند در حال ساخت است.

او همچنین درباره هدف از انتشار این قطعه توضیح می‌دهد: به نظر من زاینده‌رود را نمی‌شود، فقط زاینده‌رود اصفهان نامید؛ بلکه زاینده رود متعلق به کل ایران است و وجه بین‌المللی و جاذبه شدید گردشگری دارد؛ هم گردشگری داخلی و هم گردشگری بین‌المللی و آثار و برکات بسیار زیادی در زمینه‌های مختلف اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و... داراست. درحقیقت زاینده‌رود رگ شهر و شناسنامه اصفهان است و دلیل متولد شدن این شهر است. اما بیش از ۲۰ سال است که حیات این شهر توریستی و با سابقه چندین هزار ساله به خطر افتاده و خساراتی جبران‌ناپذیر بر پیکره آثار تاریخی اصفهان وارد شده است؛ به همین جهت هر فردی در هر رده اجتماعی باید هر کاری که از دستش بر می‌آید را انجام دهد. من هم یک نفر از افراد همین جامعه هستم که بر اساس احساس قلبی خود در رده هنری و تخصصی خودم تمایل دارم کاری هر چند کوچک را بتوانم انجام بدهم تا صدای فریاد زاینده‌رود را به گوش کسانی برسانم که توانایی‌هایی در راستای نجات این شهر و زنده رود و رفع این بحران دارند. زاینده‌رود بخش مهمی از فرهنگ ایران است.

این هنرمند درباره تأثیر انتشار اینگونه آثار در ذهن عموم و مخاطب می‌گوید: زاینده‌رود سابقه چند ۱۰ هزار ساله دارد و تاثیر تاریخی آن برای ایجاد شهر و فرهنگ باستانی اصفهان بر هیچ‌کس پوشیده نیست. قدمت زاینده‌رود و تاثیر زیست محیطی آن در اقلیم پهناور ایران، حائز اهمیت بوده و بر اساس حضور آن قوم‌ها تمدن خود را شکل داده‌اند.

او ادامه می‌دهد: انتشار این‌گونه آثار قطعا تاثیرگذار است؛ زیرا خواسته‌های مردم و توجه به امور فرهنگی در تاریخ این شهر سبب شده تا این اقلیم همواره مطالبات فرهنگی خود را داشته باشد. اهمیت ماندگاری رشته‌های مختلف فرهنگی و هنری در اصفهان نشان از مردمانی با فرهنگ و اصالت دارد. همانگونه که در استان‌های مجاور و اقوام دیگر هم این موضوع بی‌اهمیت نیست. موضوع دیگری که مهم است داشتن حس وطن پرستی و حفظ منافع ملی در اقلیم اصفهان است. بی‌پرده بگویم مردم اصفهان دارای حس غنی میهن‌پرستی هستند از این رو تولید هر اثری بر مبنای منافع مردمان این سرزمین از سوی جامعه اصفهان دارای اهمیت و ارزش است. حال من نیز خود را موظف می‌دانم در حفظ راستای منافع اجتماعی و ملی خویش قدم بردارم. هنر و موسیقی برای من موهبتی است تا به این امر بپردازم.

راستین درباره شکل‌گیری ایده تولید آثاری از این دست می‌گوید: من از ابتدا دغدغه مهم ذهنی و هنری را بر این پایه در خودم پرورانده بودم. سال‌ها بود که تمایل بسیار زیادی برای تولید آثاری ماندگار در حوزه هنرهای اجتماعی و عرفانی داشتم‌. پس از تحقیق و پژوهش‌های زیاد در رشته‌های هنری، موسیقی و ادبیات را امری مهم برای پیشبرد آن اهداف دانستم. اما باید به این موضوع اشاره کنم که بسترهای فراوانی برای پرداختن به این موضوع وجود ندارد با ورود به موضوعات علمی‌تر و تخصصی‌تر افرادی را برای این امر انتخاب کرده و در کنار آنها به تحقیق و تولیدات خود پرداختم. در سال‌های گذشته با همفکری این عزیزان و عبور از چالش‌های بسیار، احساس می کنم به این دغدغه تاریخی خودم نزدیک شده و امیدوارم بتوانم بر اساس احساس قلبی خود در این راه شایسته‌ترین آثار را تقدیم به مردم کنم.

یک هنرمند موسیقی که اخیرا در حال تولید قطعه‌ای با محوریت «زاینده رود» است درباره هدفش برای ساخت این اثر می‌گوید: «حیات شهر توریستی اصفهان با سابقه‌ای چندین هزار ساله به خطر افتاده و خساراتی جبران ناپذیر بر پیکره آثار تاریخی اصفهان وارد شده است؛ به همین جهت هر فردی باید هرکاری که از دستش بر می‌آید را انجام دهد. من هم یک نفر از افراد همین جامعه هستم که تمایل دارم کاری هر چند کوچک را انجام دهم تا صدای فریاد زاینده‌رود را به گوش مسئولان برسانم.»