به گزارش خبرنگار سیاسی شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ کمتر از 3 ماه پس از برگزاری با شکوه دوازدهمین دوره انتخابات مجلس در 11 اسفند 1402 ، حالا مردم در برخی حوزه های انتخابیه در انتظار آغاز دور دوم این رقابت هستند.
براساس اعلام ستاد انتخابات کشور هنوز تکلیف 45 کرسی بهارستان روشن نشده است و مشارکت در انتخابات 21 اردیبهشت می تواند تکلیف راه یافتگاه نهایی به مجلس را روشن کند.
این میان بسیاری بر این باورند که با مشخص شدن تکلیف بیش از نیمی از صندلی های مجلس، مشارکت در دور دوم انتخابات چندان تاثیری در شاکله مجلس نخواهد داشت این در حالی است که به گفته بسیاری از صاحب نظران و کارشناسان در حوزه سیاسی، 45 کرسی باقی مانده در مجلس قادر خواهد بود علاوه بر تغییر ترکیب مجلس در روند بسیاری از امور از جمله تعیین هیئت رئیسه و آرایش کمیسیون های تخصصی نیز تاثیر قابل توجهی داشته باشد.
عبور ملت از گذرگاه پیچده دشمنان
11 اسفند ماه در حالی ملت ایران از یک گذرگاه سیاسی حساس با سربلندی عبور کرد که دشمنان یکپارچه با شانتاژ رسانه ای در تلاش بود تا با القاء ناامیدی در جامعه، مشارکت مردم در انتخابات را کاهش دهد با این حال اما مشارکت بالای 50 درصد در انتخابات نه تنها برای ملت ایران و نظام جمهوری اسلامی عبور از یک گذرگاه پیچیده سیاسی را رغم زد، بلکه موجب سرخوردگی دشمنان شد.
بسیاری از جریانات سیاسی داخلی هم که همصدا با جریان رسانه ای غرب در تلاش بودند تا مشارکت پایینی از سوی مردم به ثبت برسد و برای پیاده سازی این سناریو، کلید واژه «تحریم انتخابات» را در دستور کار قرار دادند، اما دست از پا دراز تر بر مسیر سکوت در برابر اراده ملت باقی ماندند.
حالا، اما کشور در انتظار تصمیم مردم در انتخابات 21 اردیبهشت است تا سرنوشت 4 ساله خانه ملت را به دست نمایندگان بدهد .
دشمن در دور اول انتخابات زخم کاری از حضور ملت در پای صندوق های رای خورد از این رو مانند ماری زخم خورده در تلاش است تا از باقی مانده توان خود برای کند کردن حرکت ملت و ایجاد رخوت در بین مردم استفاده کند.
ترکیب احتمالی هیئت رئیسه دستاویز کاهش مشارکت در انتخابات
رسانه های زنجیره ای اصلاح طلب این روزها اما همچنان برای سنگ اندازی در مسیر اراده ملت در تلاش هستند تا آرایش سیاسی مجلس آینده را دستاویزی برای عدم مشارکت مردم در انتخابات قرار دهند.
روزنامه آرمان در گزارشی نوشته است: انتخاب رئیس مجلس بحث مهمی است. ۱۴ اردیبهشت با توجه به ائتلاف شانا و پایداری بهطور قطع باید یا قالیباف و یا آقاتهرانی نامزد ریاست قوه مقننه شوند. حضور محمدباقر قالیباف رئیس مجلس یازدهم در رده چهارم انتخابات مجلس در تهران گمانهزنیهایی را برای اینکه وی در مجلس دوازدهم کرسی ریاست را به رقبایش واگذار میکند شکل گرفته است، اما با وحدتی که بین شورای ائتلاف نیروهای انقلاب اسلامی و جبهه پایداری شکل گرفته احتمال زیاد رقابتی بین این دو جریان وجود نداشته باشد.
روزنامه اعتماد نیز نوشته است از مجموع این احوالات تدارک رقابت برخی جریانات اصولگرا برای رقابت با قالیباف بر سر کرسی ریاست مجلس دوازدهم دور از انتظار نبوده و نیست. در مقابل اما جریان قالیباف نیز از انسجام منتخبان مجلس دوازدهم حول محور ریاست او، حتی پیش از برگزاری دور دوم انتخابات میگویند!
این روزنامه اصلاح طلب این را هم گفته که صحبت هایی در خصوص انتخابات مسعود پزشکیان به عنوان نائب رئیس مجلس و کسب دو کرسی هیئت رئیسه و ریاست ۳ کمیسیون مجلس انجام شده است.
روزنامه هم میهن نیز در تحلیلی نوشته است: درست است که قالیباف حامیانی داشته و به پشتوانه آن پا به میدان انتخابات مجلس گذاشت اما حمایت آنها برای رسیدن به ریاست دوره دوازدهم مجلس کافی به نظر نمیرسد.
به نظر می رسد جریان اصلاحات در کشور در روزهای منتهی به دور دوم انتخابات، همچون گذشته بیش از دغدغه مشارکت در انتخابات، در تلاش برای تدارک دعواهای سیاسی است تا از میانه این دعواهای سیاسی طعمه ای نصیبش شود.
اهمیت مشارکت در دور دوم انتخابات از دور اول آن کمتر نیست و حضور حداکثری در دور دوم نیز همچون دور اول یک تکلیف است و عقب نشینی و سکوت را سهم دشمنان انقلاب و ملت خواهد کرد.
علاوه بر آن تعیین تکلیف 45 کرسی باقی مانده در مجلس می تواند آرایش سیاسی مجلس دوازدهم را تغییر دهد ضمن اینکه در تهران نیز به عنوان یک حوزه سیاسی مهم با داشتن بیشترین تعداد نمایندگان هم قرار است تکلیف 16 نماینده باقی مانده روشن شود.
فارغ از اینکه حضور در انتخابات 21 اردیبهشت ثبت یک پیروزی دیگر برای ملت ایران خواهد بود، می تواند آرایش سیاسی مجلس را نیز تغییر دهد.