به گزارش خبرنگار سیاسی شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ جواد کریمی ثابت رئیس انجمن هسته ای ایران در آیین افتتاحیه نخستین کنفرانس بینالمللی علوم و فنون هستهای که امروز (دوشنبه ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳) با حضور رسانه های داخلی و خارجی در هتل عباسی شهر اصفهان برگزار شد، با بیان اینکه دنیای امروز با چالش های بسیار بزرگی روبه رو است، اظهار کرد: چالش هایی مثل محیط زیست، تغییرات اقلیمی و بحث اسیدی شدن آب اقیانوس ها و دیگر ابر چالش ها و موضوعاتی مثل امنیت انرژی و امنیت تامین غذا، آب و موضوعاتی که مستقیما به حیات بشر ربط دارد، چالشهایی است که الان در سطح جهان روبه رو هستیم.
وی با اشاره به اینکه اندیشمندان معتقدند پاسخ به چالشها یک پاسخ جهانی است، افزود: چالشهای جهانی پاسخهای جهانی نیاز دارد و کنفرانسها و نشستهای بینالمللی بستری مناسب برای طرح چنین موضوعات و یافتن راه حلهایی برای این موضوعات است. بدون شک فناوری هستهای یکی از فناوریهای کاملا اثبات شده است که میتواند خیلی خوب و دقیق به برخی از این چالشها پاسخ بدهد.
معاون سازمان انرژی اتمی ادامه داد: اگر خلاصه بیانیه این نشست را بگویم تا ۲۰۵۰ تولید برق هستهای سه برابر خواهد شد و این موضوع نویدبخش است که دنیا از مزایا و شرایط بهتری میتواند با استفاده از این فناوری مواجه شود.
کریمی ثابت گفت: انجمن هستهای ایران در چارچوب دکترین جمهوری اسلامی ایران که میگوید فناوری صلح آمیز هستهای برای همه، سلاح هستهای برای هیچکس و با شعار فناوری هستهای برای توسعه پایدار، این همایش و کنفرانس را برنامه ریزی و در حال اجرایی کردن آن است.
وی افزود: همه اذعان دارند که رشد و توسعه نیازمند نگاه به نیازهای نسل آینده است. می دانیم که بیش از نیمی از اهداف ۱۷ گانه توسعه پایدار فناوری هستهای می تواند آنها را تسهیل کند و دسترسی را امکان پذیر کند.
معاون سازمان انرژی اتمی تصریح کرد: در همین راستا کشور ما تولید ۲۰ هزار مگاوات برق را در دستور کار دارد و برگزاری این برنامهها و کنفرانسها در همین راستا است. نگاه مسئولان ایران به مسائل محیط زیست و رشد اقتصادی کشور همه باعث شده که تمرکز روی فناوری هستهای و ۲۰ هزار مگاوات جدی باشد.
کریمی ثابت بیان کرد: این کنفرانس در ۱۶ پنل و ۱۳ محور کارش را آغاز کرده و واقعیت این است که با ارائه مقالات و مطالبی که عرضه میشود میتوانیم این نکته را اذعان کنیم که فناوری هستهای در کشور ما به یک بلوغ رسیده است.
وی افزود: برگزاری این کنفرانس بدون حمایت ریاست محترم سازمان و همکاران سازمان مقدور نبود و ایده این کنفرانس توسط آقای اسلامی و در چارچوب سیاست های سازمان با عنوان درهای باز و نوآوری باز عنوان شد و به خوبی هم محقق شد.
معاون رئیس سازمان انرژی اتمی در پایان خاطرنشان کرد: امیدوارم همه همکارانم که در این کنفرانس شرکت کردند بتوانند فضای مناسبی را داشته باشند که تبادل نظر کنند. از آخرین دستاوردهایی که در صنعت هستهای در حال انجام است آگاه و اقشار مختلف در صنعت و دانشگاهها از آن بهرهمند شوند.