به گزارش خبرنگار سیاسی شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ محمد اسلامی رییس سازمان انرژی اتمی ایران در آیین افتتاحیه نخستین کنفرانس بینالمللی علوم و فنون هستهای، اظهار کرد: خدا را شاکرم که اولیین کنفرانس بین المللی هسته ای را همزمان با پنجاهمین سالگرد تاسیس سازمان انرژی اتمی در اصفهان برگزار کنیم. امیدواریم که این نشست کمک کند تا در جهت توسعه همکاری ها بتوانیم گام های موثری برداریم.
وی ادامه داد: از انجمن هسته ای ایران و همچنین حامیان آن تشکر میکنم، جمهوری اسلامی ایران مانند سایر کشورها با اراده مصمم فناوری هسته ای را گسترش خواهد داد. امروز که دنیا با تغییرات اقلیمی مواجه است و اراده جمعی کشورها برای صفر کردن کربن تا 2050 به یک میثاق تبدیل شده است و سه برابر کردن نیروگاه های هسته ای را هدف گذاری کردیم، شتاب کننده تر برای رسیدن به انرژی پاک تلاش خواهیم کرد و ایران اراده رسیدن به بیست هزار مگاوات برق هسته ای را تا 1420 در برنامه خود دارد و این طرحها را در سواحل شمالی و جنوبی کشور در دست اجرا دارد. از همینجا دعوت میکنم از کشورهایی که آمادگی سرمایه گذاری خارجی در ایران را دارند در این برنامهها مشارکت داشته باشند.
رئیس سازمان انرژی اتمی بیان کرد: در گسترش فعالیتهای هستهای، توسعه منابع انسانی را هم داریم و تا دو ماه آینده اولین مرکز آموزش بینالمللی هستهای را در اصفهان افتتاح میکنیم و آن را به قطبی تاثیرگذار برای تامین منابع انسانی حال و آینده سازمان انرژی اتمی تبدیل میکنیم.
اسلامی ادامه داد: سازمان انرژی اتمی در این سالها دبیرستانهایی که سرآمد هستند در پرورش استعدادها را پشتیبانی کرد و ما این فرآیند جذب و آموزش نیرو را گسترش خواهیم داد.
وی ادامه داد: اولین نیروگاه هستهای جمهوری اسلامی ایران که دهمین سال کار خودش را پشت سرگذاشت بیش از ۶۳ میلیارد کیلوات ساعت برق به شبکه تزریق کرده و این انرژی تولید شده معادل ۶۰ تن آلاینده حذف شده و این تولید انرژی موجب عدم استفاده از ۱۰۳ میلیون شبکه نفت شده است.
اسلامی افزود: همکاری با آژانس بینالمللی انرژی اتمی در چارچوب انپیتی در سرفصل راهبردهای سازمان انرژی اتمی قرار دارد و طبق گزارشهای آژانس ۲۲درصد بازرسیهای کل جهان را داریم. این حجم بازرسی از هیچ کشوری در طول تاریخ صورت نگرفته است.
رئیس سازمان انرژی اتمی بیان کرد: امیداوریم آژانس بتواند نقش خود را به صورت مستقل و به دور از نفوذها و فشارهای سیاسی ایفا کند به گونهای که همه کشورها از علوم و فنون هستهای بهرهمند شوند.
وی در پایان گفت: امیدوارم این کنفرانس را دو سالانه ادامه دهیم و در پرتو این همکاریها، علوم و فنون هستهای بدون نفوذ قدرتها در اختیار همه کشورها قرار گیرد.