به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهور امروز در جریان سفر اعضای دولت به قم در جمع طلاب و روحانیون در مدرسه فیضیه، با تبریک ولادت حضرت معصومه (س) و آغاز دهه کرامت، اظهار کرد: دغدغه طلاب و علما جدا از دغدغه مردم و جوانان نیست و ما در دولت به این دغدغه هایی که بیان شد، توجه می کنیم.
وی ادامه داد: اساس کرامت انسان این است که تلاش کند با فکر، عمل و اخلاق خود را بسازد و جامعه براساس آموزه های دینی برپا کند و جز خدا نطلبد.
ریسی خاطر نشان کرد: انقلابی، منطقی و فرهیخته بودن در درون حوزه علمیه نهادینه است. یک عالم دینی انقلابی دیروز در جبهههای نبرد حق علیه باطل حضور داشت و امروز در عرصههای مهم فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی. رسالت عالم دینی، تعلیم و تعدیل است. وظیفه عالم دینی آموختن دانش، تعلیم، ترویج عدالت اجتماعی، اقتصادی و آموزشی است.
رئیسی گفت: پرچمی که امام (ره) برافراشت امروز به دست رهبری انقلاب است. پرچمی که حوزه علمیه برداشت، پرچم توجه به کارآمدی دین در اداره زندگی انسان معاصر بود و اینکه دین می تواند به همه سوالات انسان پاسخگو باشد. فقه جعفری مبتنی بر اجتهاد تمدن ساز بوده و می تواند پاسخگوی همه سوالات انسان باشد.
وی با بیان اینکه اهداف بلند امام و رهبری و شهدا کاملا دست یافتنی است، تصریح کرد: اما نگاه جامع امام و رهبری و شهدا با نگاه های متفاوت در این دوران دچار مشکلاتی شد نه در ایده بلکه در اجرا. این نگاه که می توانیم مبتنی بر باورهای دینی و سرمایه های کشور است و الگو شدن برای جهان اسلام، با نگاه وادادگی فرهنگی اقتصادی و اجتماعی همراه شد و موجب مشکلاتی شد. هرجا براساس رهنمودهای دینی و امام عمل کردیم، موفق شدیم. هرگاه براساس عقلانیت انقلابی عمل کردیم موفق شدیم اما وقتی خواستند با رویکردهای شرقی و غربی کشور را اداره کنند یا براساس خوشآمد آنها عمل کنند، موفق نشدیم. توجه به اصولی که حوزه بر آن پافشاری می کند، موجب موفقیت می شود.
وی افزود: برای یک طلبه فاضل، شناخت نیاز جامعه و آمادگی برای ایفای نقش برای رفع این نیازها را مهم میدانیم یعنی همانطور که شهدا عمل کردند. این کرامت است ولی برخی کرامت را در اطعام می بینند. کرامت یک روحیه خداخواهی است و خود را با عطای مال یا عطای جان خود را نشان میدهد. برای یک عالم و فاضل کرامت میتواند ایفای نقش برای جامعه باشد، پس به روز و با مردم و انقلاب بودن اهمیت دارد. دولت هم تلاش دارد در مسیری که ریل گذاری که امام و رهبری کردند، حرکت کند. برخی دولت صدها شعار دارند اما گفتمان آن است که در دل مردم نهادینه شود. دولت مجری گفتمان امام و رهبری است که در جان مردم قرار گرفته است. هرجا مردم انحرافی از این گفتمان ببینند، تذکر می دهند. این گفتمان قابل اندازه گیری است. راهکار رفع مشکلات فرهنگی توجه به رویکرد فرهنگی انقلاب و رفع مشکلات اقتصادی، اقتصاد مقاومتی است.
رئیسی با بیان اینکه وظیفه من طلبه انجام وظایف شرعی و اجرای عدالت است، گفت: توجه به خدا، خواسته مردم و خودباوری و اعتماد به داشته ها بسیار مهم است. از ابتدای دولت بنای ما این بود که نگاه عقلانیت انقلابی باشد. برخی فکر کردند در بیماری کرونا با دو تلفن میتوان مساله را حل کرد، نه دنیا فهمید رویکرد دولت ما فرق کرده است. در شورای عالی انقلاب فرهنگی سند ۲۰۳۰ لغو شده بود ولی با ۲۷ سند دیگر ابلاغ نشده بود. لغو سند ۲۰۳۰ را در ابتدای دولت امضا کردم. تبیین این نگاه را در مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نیویورک انجام دادم و گفتم چرا روی این سند حرف داریم. ما منطق داریم. ما سند تحول آموزش و پرورش داریم و براساس اسناد خود عمل می کنیم. از تجربه دیگران استفاده می کنیم ولی سند دیگران را که مظاهر فساد دارد را اجرا نمی کنیم. از نسخه های دیگران بدون مطالعه و بومی سازی و مطابقت با فرهنگ دینی و بومی خود استفاده نمی کنیم.
وی با اشاره به اینکه در ماه های ابتدایی دولت، میگفتند چگونه می خواهید کشور را اداره کنید، گفت: شما نگران تورم هستید که کاهش تورم را دولت دنبال می کند. هرآنچه موجب تورم می شود را دولت شناسایی کرده و تلاش میکند آنها را از بین ببرد. گزارشهای جهانی مثل صندوق بین اللملی پول حاکی از این است که رشد اقتصادی، رشد واردات و صادرات و کنترل تورم بدست آمده است. تولید ما با قبل قابل مقایسه نیست. ما باور داشتیم کشور با وجود تحریم ها و تهدیدها می تواند اداره شود. یقین داریم کشور ظرفیت دارد و تحریمها بی خاصیت شده و کشور می تواند تحریم ناپذیر باشد. کشورهای دنیا اعتراف دارند ایران کشوری پیشرفته و فناور است.
رئیس جمهور با بیان اینکه در حوزههایی که دشمن بیشترین فشار را آورده است، ما بیشترین موفقیت را به دست آورده ایم، افزود: اطمینان میدهم که دولت میتواند حوزههای سیاست، اقتصاد و فرهنگ را با آموزه های انقلاب پیش برد. ما در همه حوزه ها در حال پیشرفت هستیم.
وی افزود: در همه تصمیم گیری نگاه به فقرا، اقشار کم درآمد در اولویت است. مشکلاتی حل شده است. راه هایی را هم باید طی کنیم تا سایر مشکلات حل شود. نسبت به افزایش حقوق مستمری بگیران و افرایش خدمات به آنها گام هایی برداشته شده است. صد هزار نفر از پوشش کمیته امداد و سازمان بهزیستی خارج شدند. اولین بار کسانی پشت در کمیته امداد نداریم و کسی متقاضی نیست. این به معنی نبود مشکل نیست بلکه جهت گیری، درست است. ۱۰ سال قبل این دولت کمتر از یک درصد رشد اقتصادی داشتیم در سال اول دولت رشد به ۴ درصد رسید، در سال ۱۴۰۲ رشد اقتصادی بیش از ۶ درصد رسیده است این یعنی تولید ناخالص رشد داشته است.
رئیس جمهور ادامه داد: تولید خودرو از ۷۰۰ هزار به یک میلیون و ۳۰۰ هزار رسیده است یعنی نزدیک دو برابر شده است. در محضر رهبر انقلاب عرض کردم که در ۱۴۰۱، در صنعت ۴۲ میلیارد دلار اختصاص دادیم که این عدد در ۱۴۰۲ به ۴۵ میلیارد دلار رسید. اعلام کردیم که عرضه ارز در کشور ۶۹ میلیارد دلار است و به تولیدکنندگان گفتیم نگران نباشید. عددسازی های کانال های مختلف و ایجاد انتظارات تورمی جلوه ای از جنگ اقتصادی است.
رییسی در ادامه با اشاره به اینکه ما در جنگ ترکیبی هستیم، گفت: رشد تجارت ما کاملا متفاوت شده است. توجه به سفره مردم مورد تاکید دولت بوده است. کالابرگ برنامه ای بوده که سفره مردم با قیمت ارز پیوند نخورد. ۶۲ میلیون نفر از این امکان استفاده کردند. توجه به فتنه دشمن و مدیریت داخلی مهم است اما جنگ روانی، اقتصادی و رسانه ای علیه کشور ما ادامه دارد. جنگ افروزان بدانند دماغشان به خاک مالیده خواهد شد.
وی با بیان اینکه در این دولت تنش آبی ۵۰۰۰ روستا حل شده است، گفت: ۲۲ هزار مگاوات کسری برق داشتیم اما در این مدت ۸۰۰۰ مگاوات برق تولید شده است. برق صنعتی را از مسکونی جدا کردیم تا خود کارخانه ها برق تولید کنند. اجازه بدهید لب نگشایم در حوزه های مختلف چه تحویل گرفتیم که دشمنیهای بسیار در این مدت شده است و کشور را باناترازی تحویل دادند اما مشکلی که حل نشود، نداریم. دیگران حل مشکل را به دست بیگانگان میدانستند ولی ما به بیگانگان اعتماد نداریم و حل مشکل را به دست جوانان و ملت می دانیم.
وی ادامه داد: روحیه ضد فساد در دولت مورد تاکید قرار گرفته است. اصلاح ساختارهای فسادزا و شناسایی افراد فاسد مورد تاکید ماست. اجرای فساد با عدالت تطابق ندارد. ملامتها و جوسازیها ما را از اهدافمان باز نخواهد داشت. ما از ملامت ملامت کنندگان نه خسته میشویم و نه میدان را خالی خواهیم کرد.