به گزارش خبرنگار سیاسی شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ با روشن شدن تکلیف منتخبان ملت برای راه یابی به مجلس دوازدهم، آرام آرام فضای کشور معطوف به آرایش سیاسی مجلس آینده و ترکیب هیئت رئیسه مجلس و ریاست کمیسیون ها خواهد شد.
پیش بینی های مختلفی بر گرفته از دیدگاه های سیاسی نسبت به رئیس احتمالی مجلس دوزادهم مطرح است.
گمانه زنی ها حاکی از آن است که محمدباقر قالیباف، منوچهر متکی، محمود نبویان و حتی مجتبی ذوالنوری را به عنوان گزینه های احتمالی کاندیداتوری برای ریاست آینده مجلس معرفی می کنند.
این در حالی است که در تازه ترین اظهارنظرها، محمود نبویان، منتخب اول تهران گفته است که اصلا قدص کاندیداتوری برای ریاست مجلس را ندارد.
از سوی دیگر به هفتهنامه ۹دی که مدیرمسئولی آن را حمید رسایی، سرلیست ائتلاف امنا و نفر سوم انتخابات تهران بر عهده دارد، در جدیدترین شماره خود با اشاره به نتایج دور دوم انتخابات مجلس، از تغییر قطعی قالیباف با اکثریت یافتن جریان تحولخواه ضدفساد در مجلس خبر داد.
او در تیتر اول این هفته نامه نوشته است: «تغییر قالیباف قطعی است»
این میان، منوچهر متکی هم که زمانی وزیر امور خارجه کشورمان بود، نامش در بین گزینه های احتمالی برای ریاست بر کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مطرح است حالا، اما باید دید وی در کدام جبهه برای رسیدن به کرسی ریاست به رقابت خواهد پرداخت.
ریاست بر امنیتی ترین کمیسیون مجلس
کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی، یکی از مهمترین کمیسیون ها و در عین حال امنیتی ترین کمیسیون مجلس است که ریاست بر آن به جهت ارتباط با سیاست خارجی کشور در جهت حفظ اقتدار جمهوری اسلامی ایران از اهمیت خاصی برخوردار است.
با روشن شدن ترکیب مجلس دوازدهم پس از انتخابات دور دوم در 21 اردیبهشت ماه، این روزها برخی گمانه زنی ها درباره ریاست احتمالی بر این کمیسیون مطرح است.
گفته می شود علاالدین بروجردی، منوچهر متکی، حسن قشقاوی و ابوالفضل ظهره وند از گزینه های احتمالی برای کاندیداتوری برای ریاست بر کمیسیون امنیت ملی هستند.
علا الدین بروجردی، در مجلس هشتم ریاست کمیسیون امنیت ملی را بر عهده داشت.
در نگاهی به سوابق اجرایی وی، فعالیت در عرصه دیپلماسی خارجی امری انکار ناپذیر است.
وی در سال 1360 با حكم شهید رجایی به عنوان اولین سركنسول جمهوری اسلامی ایران در دوبی منصوب گردید و پس از آن در مسئولیت های مختلفی چون كاردار جمهوری اسلامی ایران در عربستان سعودی، سفیر جمهوری اسلامی ایران در جمهوری خلق چین، معاون آسیا و اقیانوسیه وزارت امور خارجه، معاون مشاور امور بین الملل مقام معظم رهبری از جمله مسئولیت های وی بوده است.
حسن قشقاوی که در مجلس دوازدهم به عنوان منتخب مردم رباط کریم و بهارستان به مجلس راه پیدا کرده است، از سال ۱۳۹۷ تا ۱۴۰۲ سفیر ایران در اسپانیا و سازمان جهانی گردشگری بود.
قشقاوی سپس معاون کنسولی مجلس و ایرانیان وزارت امور خارجه ایران بودهاست. او نیز یکی از کاندیداهای احتمالی برای ریاست بر کمیسیون امنیت ملی به شمار می رود.
ابوالفضل ظهره وند، یکی دیگر از گزینه های احتمالی برای ریاست کمیسیون امنیت ملی مجلس است.
معاون دبیر شورای عالی امنیت ملی، عضو تیم مذاکرهکننده هستهای ایران و سفیر ایران در ایتالیا و افغانستان از فعالیت وی در حوزه دیپلماسی به شمار می رود.
پیش از این البته گمانه زنی هایی درباره احتمال کاندیداتوری منوچهر متکی برای ریاست کمیسیون امنیت ملی وجود داشت، اما وی به تازگی با انتشار نامه ای اعلام کرده که قصد ریاست بر امنیتی ترین کمیسیون مجلس را ندارد.
وی در دولتهای نهم و دهم از سال ۱۳۸۴ تا ۱۳۸۹ سمت وزیر امور خارجه ایران را برعهده داشت؛ معاون حقوقی، کنسولی و امور مجلس وزارت امورخارجه ، مشاور وزیر امورخارجه در سال 78 و همچنین سابقه سفارت ایران در ترکیه و ژاپن از دیگر مسئولیت های وی به شمار می رود با این حال اما اعلام انصراف او از ریاست بر کمیسیون امنیت ملی، گمانه زنی ها برای تصمیم جدی وی درخصوص تکیه زدن بر کرسی ریاست مجلس پر رنگ تر می شود.
حالا باید دید کدام یک از گزینه های احتمالی در تصاحب کرسی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، موفق خواهند بود.