به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ ماهی قرمز یکی از انواع ماهیها است که به خصوص در ایام عید در بیشتر خانه مردم ایران دیده میشود. برخلاف چیزی که بسیاری از افراد تصور میکنند ماهی قرمز میتواند به مدت طولانی زندگی کند و فقط افراد باید بدانند که چگونه ماهی قرمز را بزرگ کنند. برای مراقبت از ماهی قرمز و طولانی کردن عمر این آبزی باید به موارد زیر توجه داشت:
ظرف مناسب نگهداری ماهی قرمز
محل زندگی ماهی بسیار در طول عمر او اثرگذار است. ماهی باید در ظرفی قرار بگیرد که دهانه آن عریض است و اکسیژن کافی از طریق سطح هوایی که با آب در تماس است وارد ظرف میشود.
شرایط آب نگهداری ماهی قرمز
بسیار مهم است که ماهی قرمز در آب بدون کلر نگهداری شود. برای از بین رفتن کلر کافی است آب ماهی یک شبانه روز در ظرف دهان گشادی نگهداری شود و سپس مورد استفاده قرار گیرد.
تعویض آب ماهی قرمز
آب ماهی قرمز باید هفتهای یک یا دو بار تعویض شود تا یک محیط کاملاً ایدئال برای زندگی ماهی فراهم باشد.
دمای محیط نگهداری ماهی قرمز
بهترین دما برای نگهداری از ماهی قرمز ۱۰ تا ۲۵ درجه سانتیگراد است و باید توجه داشت آب ماهی نباید به یکباره دچار تغییر دمایی شود.
موارد گفته شده به علاوه غذا که به آن خواهیم پرداخت نقش بسیار مهمی در نگهداری از ماهی قرمز دارند و باید حتماً در هنگام نگهداری از این ماهی در نظر گرفته شوند.
در خرید غذای ماهی قرمز باید به چه نکاتی توجه کرد؟
تغذیه ماهی قرمز نقش مهمی در عمر این حیوان دارد و از مواردی است که در هنگام نگهداری از ماهی قرمز باید حتماً به آن توجه کرد. در خرید غذای ماهی قرمز باید حتماً به سراغ غذاهایی رفت که مناسب این ماهی هستند و میتوانند نیازهای تغذیهای ماهی قرمز را برآورده کنند. از جمله غذاهایی که در خرید غذای ماهی قرمز میتوان به سراغ آنها رفت موارد زیر هستند:
غذای خشک ماهی قرمز
یکی از انواع غذاها که در خرید غذای ماهی قرمز میتوان به سراغ آن رفت غذای خشک ماهی قرمز است که به شکلهای مختلفی همچون چیپسی، گرانولی، پولکی، ویفری و... به تولید میرسد. این غذاها حاوی ترکیباتی از جمله پروتئین، اسیدهای آمینه، فیبر، کربوهیدرات، ویتامین و املاح مورد نیاز بدن ماهی قرمز هستند. غذای خشک ماهی قرمز هر کدام انواعی دارند که بهترین آنها را باید بر اساس بافت، اندازه، سرعت حلالیت در آب، ترکیبات تشکیلدهنده و سبک ماهی انتخاب کرد.
غذای زنده و منجمد ماهی قرمز
از دیگر مواردی که در خرید غذای ماهی قرمز میتوان در نظر گرفت غذای زنده و منجمد است. از جمله غذاهای زنده میتوان به انواع لارو حشرات، دافنیها، کرم سفید، میگوهای شور، پشه و.. اشاره کرد. لازم به ذکر است که نمونههای منجمد شده این حشرات نیز در پتشاپها به فروش میرسند و میتوانید به راحتی آنها را خریداری کنید.
غذای خانگی و طبیعی ماهی قرمز
بسیاری مواقع میتوان به جای خرید غذای ماهی قرمز به سراغ موادی رفت که در خانه موجود است. از انواع سبزیهای تازه، حبوبات پخته، برخی غلات، میوهها، گیاهان برگدار و پروتئینهای حیوانی مانند ماهی، جگر و دل طیور، تخممرغ پخته، میگو و... میتوان در تغذیه ماهی قرمز استفاده کرد.
بهترین غذای ماهی چیست؟
برای بسیاری از افراد که دارای ماهی هستند ممکن است سؤال باشد که بهترین غذای ماهی چیست؟ به صورت کلی میتوان گفت بهترین غذای ماهی به غذایی گفته میشود که نیاز ماهیها به انواع پروتئین، فیبر، اسیدهای آمینه، کربوهیدرات، ویتامینها و مواد معدنی را برآورده میکند. در واقع اگر غذایی از لحاظ ترکیب نتواند نیاز ماهی را تأمین کند جزو بهترین غذای ماهی به شمار نمیرود.
بهترین غذای ماهی باید با توجه به نوع ماهی انتخاب شود تا ماهی بتواند از آن تغذیه کند. ماهیها به چند دسته زیر تقسیم میشوند که هر کدام تغذیه خاص خود را دارند:
- ماهیان گیاهخوار: این ماهیها فقط از مواد گیاهی شامل گیاهان آبزی یا جلبکهای تکسلولی تغذیه میشوند.
- ماهیان گوشتخوار: بهترین غذای ماهی گوشتخوار زئوپلانکتونها یا جانوران بزرگتر آبها هستند.
- ماهیان همهچیزخوار: این دسته از ماهیها رژیم خاصی ندارند و بهترین غذای ماهی همهچیزخوار میتواند جلبک تکسلولی، زئوپلانکتونها، لارو حشرات، برخی نرمتنان و گیاهان آبزی باشد.
برای خرید بهترین غذای ماهی باید حتماً در ابتدا به نوع ماهی توجه کرد و سپس به سراغ غذاهایی رفت که به شکل کامل نیازهای تغذیهای ماهی را برآورده میکنند.
جهت خرید بهترین غذای ماهی میتوان به انواع پتشاپها همچون پتشاپ آنلاین پت آباد مراجعه کرد و با بررسی اطلاعات موجود در سایت، بهترین غذای ماهی را خریداری نمود.
در تهیه لوازم جانبی و تجهیزات ماهی چه نکاتی را باید در نظر گرفت؟
تهیه لوازم جانبی و تجهیزات ماهی برای داشتن یک آکواریوم ایدئال برای نگهداری از ماهیها و حفظ سلامتیشان بسیار اهمیت دارد. برای راهاندازی آکواریوم در قدم اول تهیه لوازم جانبی و تجهیزات ماهی لازم است. آکواریوم به شکل کلی به دو دسته آکواریوم ماهی (Fish only) و آکواریوم گیاهی (plant) تقسیم میشود که هر کدام به لوازم خاصی نیاز دارند.
از جمله لوازمی که برای آکواریوم ماهی به آنها نیاز خواهید داشت موارد زیر هستند:
- تانکر یا مخزن
- پمپ هوا
- فیلتر تصفیه
- هیتر یا بخاری
- منبع نور
- دماسنج
- مگنت یا کاردک تمیزکننده
- در پوش
- تور دستی
- لوازم تزیینی
- سیفون
- کفپوش
برای راهاندازی آکواریوم پلنت یا گیاهی به موارد زیر احتیاج دارید:
- تجهیزات co2
- کودهای بستر
- اسکیمرها
- موج سازها
- فیلتر
- روشنایی
- بستر آکواریوم
- گیاهان آبزی
- درب آکواریوم
همانطور که میبینید تهیه لوازم جانبی و تجهیزات ماهی با توجه به نوع آکواریوم و ماهیهایی که قرار است در آکواریوم قرار داده شوند متفاوت هستند که این مسئله باید پیش از تهیه لوازم جانبی و تجهیزات ماهی در نظر گرفته شود.
جهت تهیه لوازم جانبی و تجهیزات ماهی میتوانید از پتشاپ اینترنتی پت آباد اقدام نمایید که انواع لوازم جانبی و تجهیزات ماهی را در تنوع بالایی عرضه کرده و میتوانید به راحتی محصولات موردنظر خود را از طریق این پتشاپ خریداری کنید.