به گزارش شبکه اطلاع رسانی دانا؛ به نقل از پایگاه اطلاعرسانی شورای نگهبان، آیتالله سید محمدرضا مدرسییزدی عضو فقهای شورای نگهبان و رئیس هیات مرکزی نظارت بر انتخابات در نشست سراسری و مشترک سال جاری با روسای دفاتر استانی و شهرستانی شورای نگهبان، سخنرانی کرد.
متن سخنان آیتالله مدرسییزدی به شرح زیر است:
بسم الله الرحمن الرحیم
الحمد لله رب العالمین و صلی الله علی محمد و آله الطاهرین و صحبه المنتجبین و لا سیما بقیه الله فی الارضین عجل الله تعالی فرجه الشریف و لعنت الله علی اعدائهم اجمعین
به طور معمول وقتی این جلسات برگزار میشد، یک نوع خوشحالی وجود داشت که دورهای از مجلس، دورهای از ریاستجمهوری و یا نظایری از اینها به پایان رسیده و آنچه را که میبایست از آن رئیسجمهور محترم و مجلس محترم استفاده میشد، انجام شده و دوره جدیدی با نشاط تازهای در حال پدید آمدن است.
ولی متاسفانه این دوره همراه با آن نشاط نیست و عکس آن میباشد. ما به واسطه فقدان رئیسجمهور خدوم، تلاشگر، سختکوش و مردمی و همراهانش، مصیبتزده هستیم. اینها در راه خدا از منزلشان خارج شدند. «من یخرج من بیته مهاجراً الی الله و رسوله ثم یدرکه الموت فقد وقع اجره علی الله» (آیه ۱۰۰ سوره نساء) کسی که از منزلش به سوی خدا و پیامبر (ص) خارج شود و سپس مرگش فرا برسد، اجرش با خداست.
قضا و قدر الهی اینچنین اقتضا کرد؛ خوشا به حال آنان که در راه خدا تلاش نمودند و جانشان را در راه خدمت به اسلام و مسلمین خالصانه اهدا کردند و جانباخته فی سبیلالله شدند. آنها ثواب شهید دارند و انشاالله در زمره شهدا محشور خواهند بود.
من مجدداً این حادثه دردناک را خدمت شما عزیزان تسلیت عرض میکنم و برای آن عزیزان سفر کرده علو درجات و برای مقام معظم رهبری این عمود خیمه اسلام، طول عمر و سداد در قول و عمل از درگاه خداوند متعال طلب مینمایم.
مصیبتها چگونه جبران خواهند شد؟
به هر حال حادثه است و اتفاق افتاده است. خداوند متعال میفرماید: «مَا نَنْسَخْ مِنْ آيَةٍ أَوْ نُنْسِهَا نَأْتِ بِخَيْرٍ مِنْهَا أَوْ مِثْلِهَا أَلَمْ تَعْلَمْ أَنَّ اللَّهَ عَلَى كُلِّ شَيْءٍ قَدِيرٌ» (آیه ۱۰۶ سوره بقره) هیچ آیهای را نسخ نمیکنیم یا موجب فراموشی آن را ایجاد نمیکنیم مگر اینکه بهتر از آن یا مثل آن را بیاوریم.
خداوند اگر قبله بودن بیتالمقدس و نماز به سوی آنجا را نسخ فرمود، در عوض بهتر از آن یعنی نماز به سوی کعبه را جایگزین کرد. در پایان آیه آمده است که «آیا نمیدانی خدا بر هر چیز قادر است؟» مگر در خزانه غیب الهی نعمت کم است؟ نزد خداوند خزائن همه چیز است.
اگر مردم اهل تقوا، دعا و اطاعت فرامین الهی باشند که بحمدلله ملت ایران، فداکار در راه اسلام است و تا به حال در عرصههای مختلف جانفشانی کرده است، خداوند متعال هم عنایت خواهد کرد و از خزانه غیب خودش این مصیبت را به بهترین وجه جبران خواهد فرمود.
خداوند در آیات ۱۵۵ و ۱۵۶ سوره بقره میفرماید: «وَلَنَبْلُوَنَّکُمْ بِشَیْءٍ مِنَ الْخَوْفِ وَالْجُوعِ وَنَقْصٍ مِنَ الْأَمْوَالِ وَالْأَنْفُسِ وَالثَّمَرَاتِ وَبَشِّرِ الصَّابِرِینَ الَّذِینَ إِذَا أَصَابَتْهُمْ مُصِیبَةٌ قَالُوا إِنَّا لِلَّهِ وَإِنَّا إِلَیْهِ رَاجِعُونَ» این آیات بسیار عجیب هستند و نکات خیلی دقیقی دارند. خداوند میفرماید ما شما را امتحان خواهیم کرد. از انواع بلاها به سوی شما گسیل خواهیم داشت، اما این ابتلائات موجب کمال خواهد شد. در روایتی که هم شیعه و هم اهل تسنن نقل کردهاند، پیامبر اکرم فرمود: «وإن الله تعالى إذا أحب قوما ابتلاهم» هرگاه خداوند متعال قومی و ملتی را دوست داشته باشد، آنها را مبتلا میکند.
ما باید به دنبال آسایش ملت باشیم، اما قضا و قدر الهی راه خودش را دارد. ابتلائاتی که براساس قضا و قدر الهی حاصل میشود، برای اقوام و ملتها خیر است؛ همانطور که برای افراد خیر است.
برپایی مقدمات برگزاری انتخابات
قانون اساسی و قوانین دیگر راهبردهایی پیش روی ما گذاشتهاند. فرمان مقام معظم رهبری مدظله العالی هم هدایتگر و راهگشاست. باید وظایف خودمان را انجام بدهیم. خداوند هم عنایتش را شامل حال ما خواهد کرد.
قانون اساسی مقرر کرده است تا ۵۰ روز باید انتخابات ریاستجمهوری جدید محقق شود تا رئیسجمهور پس از آن مدت شناخته و مستقر شود. باید سران قوا ترتیبی اتخاذ کنند که این قضیه اتفاق بیافتد. مقام معظم رهبری (حفظه الله) براساس اصل ۱۳۱ قانون اساسی دستور اکید دادند. آنها هم مشغول شدند. وظایف عادی نهادها و ارگانهای دیگر، وزارت کشور، شورای نگهبان و بقیه که به نوعی در این زمینه مسئولیتی دارند به جای خودش محفوظ است.
ما هنوز از انتخابات مجلس خبرگان رهبری و مجلس شورای اسلامی، کاملاً فارغ نشده بودیم که این حادثه غمبار اتفاق افتاد. متاسفانه افتتاح مجلس خبرگان و افتتاح مجلس شورای اسلامی بعد از این حادثه صورت گرفت. امید داشتیم که با افتتاح مجلس جدید، رئیسجمهور مستقر و دولت مستقر که راه و افرادشان را پیدا کرده بودند بر سرعت پیشرفتشان که آثارش نمودار شده بود، میافزودند.
ولی قضای الهی چیز دیگری را رقم زد. ما باید در این شرایط انجام وظیفه کنیم. اولین قدم آن بود که شورای نگهبان، هیات مرکزی نظارت بر انتخابات را تعیین کند. بحمدلله دوستان این کار را به سرعت انجام دادند. مرحله بعد این است که روسای هیاتهای نظارت و ناظران در سراسر کشور تعیین و وظایفشان را انجام بدهند و هماهنگیهایی که باید با وزارت کشور صورت بگیرد، انجام شود.
دیروز با وزیر محترم کشور جلسه داشتیم. هماهنگیهای لازم برای ثبتنام و برخی مسائل دیگر انجام شد. در مورد کیفیت رایگیری پس از اینکه تصمیمگیری نهایی بشود، اطلاعرسانی خواهد شد. مقدمات لازم نیز انجام خواهد شد. انشاالله
تقریباً همه دوستانی که حاضر هستند در انتخابات قبل بودند و به نوعی مشارکت داشتند. خیلی نیاز نیست که مسائل دوباره تشریح شود. اما برخی چیزها است که حتماً باید تکرار شود.
انتخابات ریاستجمهوری تفاوتی با انتخابات مجلس شورای اسلامی دارد؛ از جهاتی سهلتر است. از جهاتی هم شاید بگوییم حساستر است. از زحمات فوقالعادهای که همه دوستان از اینجا (تهران) تا آخرین نقاط کشور در راستای وظایفشان انجام دادند، متشکریم. از خداوند میخواهیم به آنها خیر و برکت در دنیا و آخرت عنایت فرماید.
آرای مردم امانت است
همه این را بدانیم که ما ناظر هستیم. باید در تمام افعال و کردار مربوط به نظارت (البته باید بقیه افعال نیز اینگونه باشد اما اکنون بحثمان درباره نظارت است) خدا را در نظر بگیریم. خداوند متعال میفرماید: «يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا كُونُوا قَوَّامِينَ بِالْقِسْطِ شُهَدَاءَ لِلَّهِ وَلَوْ عَلَى أَنْفُسِكُمْ أَوِ الْوَالِدَيْنِ وَالْأَقْرَبِينَ إِنْ يَكُنْ غَنِيًّا أَوْ فَقِيرًا فَاللَّهُ أَوْلَى بِهِمَا» (آیه ۱۳۵ سوره نساء) ای کسانی که ایمان آوردهاید قیام به قسط بکنید و برای خدا شاهد باشید ولو اینکه به ضرر خودتان بشود، یا پدر و مادرتان بشود و یا نزدیکانتان بشود.
خداوند متعال میفرماید وقتی شما بین مردم حکم میکنید (نظارت نیز در نهایت نوعی حکم است) قیام به قسط کنید و برای خدا شهادت بدهید؛ آن ورقهای که امضا میکنید که انتخابات درست انجام شد، شهادت است.
خداوند تاکید میفرماید «فَلاَ تَتَّبِعُواْ الْهَوَى أَن تَعْدِلُواْ» (آیه ۱۳۵ سوره نساء) دنبال هوای نفس نروید تا از مسیر حق منحرف نشوید و از آن عدول نکنید. در نظر داشته باشیم که خداوند متعال ناظر و آگاه است. دنبال کردن حق خیلی مهم است.
آرای مردم امانت است. همه آن چیزی هم که در اختیار ناظران است، امانت میباشد. به خوبی بدانید که چگونه باید نظارت کنید. همه اینها امانت در دست شماست. «ان اللَّه یأمرکم ان تأدوا الامانات الی اهلها» (آیه ۵۸ سوره نساء) شما باید امانت را به اهلش برسانید.
ما پیمان بستهایم براساس قانون اساسی و قوانین دیگر عمل کنیم. عهد و پیمان پشت سرش مسئولیت دارد. باید پایبند به قانون باشیم هرچند خلاف میلمان باشد.
من میدانم شما دوستان با حُسن سابقهای که دارید هیچ تمایلی به این طرف و آن طرف ندارید. آنچه را که حق است، آنچه را که قانون بیان کرده است و دستورالعملهایی که از سوی مسئولان صادر میشود را عمل خواهید کرد. خداوند هم به شما اجر خواهد داد. آن وقت سرباز امام زمان (عج) خواهید بود. فرمانده ما امام عصر (عج) است. از ولیفقیه از باب اینکه نایب ولیعصر (عج) است، اطاعت میکنیم.
باید آبروی تشیع، آبروی نظام اسلامی و در عین حال قدرت، صلابت و عظمت نظام اسلامی را حفظ کنیم. امام صادق (ع) خطاب به شیعیان فرمود: «کونُوا لَنا زَیْناً وَ لا تَکونُوا عَلَیْنا شَیْناً» ایشان فرمود که آبرو برای ما باشید.
از خداوند متعال میخواهم عافیت دنیا و آخرت را به همه مرحمت فرماید. روح بلند امام (ره)، شهدای گرانقدر، علما، مراجع و همه کسانی که در راه خدا تلاش کردند و اکنون از ثمرات زحمات آنها استفاده میکنیم، با ارواح شهدا و صدیقین محشور فرماید و شر دشمنان خاصه صهیونیست و عوامل و حامیانش را از سر مردم مسلمان در همه جهان کوتاه فرماید.
انتهای پیام/