به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ «علی باقری» سرپرست وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، روز سهشنبه و پس از دیدار و گفتوگو با «فیصل المقداد» وزیر خارجه سوریه در دمشق، در یک کنفرانس خبری مشترک شرکت کرد.
باقری در ابتدای نشست خبری خود گفت: من امروز به سوریه آمدم تا از دولت و ملت سوریه به خاطر ابراز همدردی با دولت و ملت ایران در پی شهادت رئیسجمهور و وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران تشکر کنم.
سرپرست وزارت خارجه ایران افزود: سفر من، این پیام را دارد که ایران همچون گذشته و راسختر از گذشته در کنار مقاومت در برابر اشغالگری صهیونیستها ایستاده است. ایران و سوریه ۲ همراه، ۲ همکار و ۲ دوست صمیمی در مسیر توسعه همکاری دوجانبه و ۲ ستون اصلی ثبات در منطقه هستند.
به سوریه آمدم تا به یک راهکار مشترک برای توقف تجاوزات صهیونیستها برسیم
او گفت: امروز به سوریه آمدم تا با برادران سوری خود در مورد آخرین تحولات غزه و رفح رایزنی کنیم و بتوانیم به یک راهکار مشترک برای توقف تجاوزات صهیونیستها دست پیدا کنیم و اقدام جمعی در این ارتباط انجام دهیم.
سرپرست وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران گفت: ایران و سوریه معتقدند که عامل بیثباتی در منطقه اشغالگری رژیم صهیونیستی است. ایران در کنار سوریه برای مقابله با تروریسم و بیثباتی ایستاده است، ایران در کنار سوریه برای توسعه و پیشرفت این کشور ایستاده است.
او با بیان اینکه ایران و سوریه بر این باور هستند که پایداری امنیت و ثبات در منطقه در گرو عدم دخالت بیگانگان در امور منطقه است، گفت: ایران همواره از سوریه در موضوع دفاع از تمامیت ارضی خود و مبارزه با تروریسم حمایت کرده است.
در سایه فشارها بود که ایران با وعده صادق، رژیم صهیونیستی را در وضعیت انفعالی قرار دهد
این دیپلمات ارشد جمهوری اسلامی ایران در پاسخ به سوالی در مورد احتمال تغییر سیاست خارجی ایران در مورد پروندههایی چون مذاکرات رفع تحریمها با وقوع برخی از فشارها گفت: سیاست فشار علیه ایران، یک سیاست جدید نیست که توسط آمریکا علیه ملت ایران اتحاذ میشود؛ هرچه فشارها بیشتر شود، ملت ایران هوشمندانه و با خلاقیت تهدیدها را تبدیل به فرصت میکند.
باقری تاکید کرد: در سایه این فشارها ایران توانست به کشورهای سوریه و عراق در مبارزه با تروریسم و ریشهکنی تروریسم در این کشورها کمک کند و در سایه این فشارها بود که ایران توانست با ابتکار وعده صادق، رژیم صهیونیستی را در یک وضعیت انفعالی قرار دهد.
او افزود: با وجود این فشارها، ایران توانست با پیوستن به ۲ نهاد بریکس و شانگهای، به عنوان یکی از ارکان چندجانبهگرایی، در میان قدرتهای دنیا نقشآفرینی کند.
سرپرست وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران در پایان گفت: مردم ایران بهرغم این فشارها و با ایستادگی در برابر آنها، مقوله پیشرفت کشور را فراموش نکردهاند و این مسیر را دنبال میکنند.
«فیصل المقداد» وزیر خارجه سوریه در ابتدای کنفرانس خبری مشترک با «علی باقری» سرپرست وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، یاد شهیدان رئیسی و امیرعبداللهیان را گرامی داشت.
دیپلمات ارشد سوریه همچنین بر اهمیت استمرار روابط راهبردی تهران-دمشق تاکید کرد.
او همچنین گفت: از دست دادن شهید امیرعبداللهیان خسارت بزرگی است برای ما و برادران خود در ایران. از طرف سوریها به ایران تسلیت میگوییم. به میراث بزرگی که شهیدان رئیسی و امیرعبداللهیان از خود بهجای گذاشتند، احترام میگذاریم.
المقداد ضمن تاکید بر اهمیت ادامه روابط ایران و سوریه، گفت: این روابط راهبردی است و تاکید کردیم بر عمق روابطی که ایران و سوریه و همچنین کشورهای دیگر عربی را با هم مرتبط میکند و اعلام آمادگی کردیم برای اینکه این مسیر را ادامه دهیم.
او همچنین گفت: ادعاهایی که درباره روابط ایران و سوریه منتشر میشود، صرفا توهم یا آرزوی برخیهاست. روابط ایران و سوریه در بهترین شرایط است.
شرط سوریه برای مذاکره با ترکیه
وزیر خارجه سوریه در پاسخ به سوالی گفت: شرط اساسی هر گفتوگوی سوری-ترکی این است که دولت ترکیه خروج نیروهای خود از سوریه را اعلام کند.
المقداد افزود: ما میخواهیم شاهد تعهدات دقیق ترکیه باشیم که نشاندهنده تعهد آن به عقبنشینی از اراضی اشغالی ما و توقف حمایت آن از سازمان های تروریستی باشد.
حمایت دمشق از مقاومت فلسطین
او درباره تلاش های ایران و سوریه برای عدم گسترش جنگ در منطقه گفت: ما با دوستان خود در جهان برای توقف این جنایت (در غزه) تلاش میکنیم و اینکه آرمانها و آرزوهای ملت فلسطین محقق شود. با انواع روشها از مقاومت فلسطین حمایت میکنیم. این یک موضع تاریخی در سوریه است و به این کار ادامه خواهیم داد.