شجاعی: از پی‌گیری فساد فوتبال خوش‌حالم/ دژاگه: فرانسه مدعی قهرمانی یوروست

به گزارش خبرنگار ورزشی شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ مسعود شجاعی، اشکان دژاگه و ابراهیم شکوری؛ بازیکنان سابق تیم ملی فوتبال کشورمان در حاشیه کلاس مربی‌گری A فوتبال آسیا درباره مسائل مختلف صحبت کردند.

شجاعی: از پی‌گیری فساد فوتبال خوش‌حالم

مسعود شجاعی در حاشیه برگزاری کلاس‌های مربیگری درجه A در مورد نتایج نه چندان خوب هوادار در هفته‌های پایانی لیگ برتر اظهار داشت: به‌ خاطر بی‌انگیزگی بود. یکسری پارامترها مثل هوادار و مسائل مالی را نداشتیم. مشکلات مالی عدیده داشتیم و به این اتفاقات دامن زد. من در فوتبالم هیچ وقت با این مشکل روبه‌رو نشده بودم که یک تیم این همه بی‌انگیزه شود. سعی کردم تا جایی که عقلم برسد کار کنم، ولی نشد.

وی در مورد ابعاد تازه از پرونده فساد در فوتبال ایران تأکید کرد: به شخصه از این داستان خوشحالم و امیدوارم ادامه داشته باشد. شعارم فوتبال پاک است و سعی کرده‌ام به اندازه خودم به فوتبال پاک کمک کنم. فوتبال پدیده بزرگی است که باعث خوشحالی مردم می‌شود. وقتی چنین مسائلی دخیل می‌شود از جذابیتش کاسته می‌شود و برای نسل‌های جدید الگوی بدی می‌شد. امیدوارم سفت و سخت پیگیری شود و عاملانش مشخص شود. هر چند فوتبال کاملاً پاک نمی‌شود، اما شروع خوبی بود.

سرمربی تیم فوتبال هوادار راجع به وضعیت همکاری‌اش با هوادار برای فصل آینده خاطر نشان کرد: هنوز تصمیمی نگرفته‌ام و قرار است هفته آینده با باشگاه هوادار مذاکره کنیم. فرقی نمی‌کند کجا مربیگری کنم و هر جایی که ایده‌آل بوده و زیر ساخت داشته باشد، کار می‌کنم. نمی‌توانم بگویم از سال گذشته راضی بودم، ولی برای شروع بد نبود. مطمئناً ایده‌آل من نبود، اما تجربه‌ای شد. اتفاقی که افتاد اولین بار بود با آن مواجه می‌شدم.

شجاعی درباره توقعش از رئیس جمهور آینده کشور گفت: درست کردن زیرساخت‌های فوتبال. بزرگ‌ترین مشکل سخت‌افزار است و مشکلات زیادی داریم و از کشورهای پیشرفته در آسیا خیلی عقب هستیم. امیدوارم طبق صحبت‌های مهدی تاج زیرساخت‌ها، زمین‌ها، امکانات ریکاوری و ... زودتر ساخته شود.

دژاگه: فرانسه مدعی قهرمانی یوروست

اشکان دژاگه در حاشیه برگزاری دوره A مربیگری فوتبال راجع به پرونده فساد در فوتبال، اظهار داشت: بازی‌ها را دنبال می‌کردم و یک چیزهایی شنیده بودم که آدم را ناراحت می‌کند، ولی نمی‌توانم زیاد راجع به آن حرفی بزنم. من داخل این موضوع نبودم که بدانم چه اتفاقی افتاده است. این اتفاقات جاهای دیگر (کشورهای دیگر) هم افتاده است. چون وقت پیگیری و دنبال کردن آن را نداشتم نمی‌توانم زیاد در مورد آن صحبت کنم. من فقط شنیدم یکسری اتفاقات افتاده است و بعضی باشگاه‌ها با محرومیت روبه‌رو شدند. نمی‌توانم چیز زیادی درباره آن بگویم.

وی در مورد کلاس مربیگری و اهدافش در این زمینه، خاطر نشان کرد: من دوره مربیگری B خودم را در کشور قطر گذراندم. با آقامسعود (شجاعی) که صحبت کردم، به من گفت که دوره A در ایران برگزار می‌شود. بنابراین برای دوره A امکانش وجود داشت که در اینجا (ایران) حاضر شوم. همانطوری که در زمین فوتبال سعی کردم صد درصد و پرانرژی جلو بروم، سعی می‌کنم این راه را در مربیگری هم ادامه بدهم. البته تازه این شروع راه است.

هافبک پیشین تیم ملی فوتبال کشورمان در پاسخ به این پرسش که آیا قصد دارد به‌عنوان دستیار مسعود شجاعی فعالیت کند، گفت: فعلاً اجازه بدهید این چند هفته که جلوی ماست به خیر بگذرد و پرانرژی جلو برویم تا بعد ببینیم در آینده چه اتفاقی می‌افتد.

دژاگه درباره تساوی ایران و ازبکستان در دور برگشت مرحله دوم انتخابی جام جهانی 2026 در قاره آسیا، تصریح کرد: فکر می‌کنم هدف تیم ملی فوتبال کشورمان صدرنشینی در مرحله گروهی بود که این اتفاق افتاد. نباید خیلی زیاد این بازی آخر را هم جدی گرفت که مثلاً در خانه تیم ملی مساوی کرد. مهم این است که برای مرحله بعد چه اتفاقی می‌افتد، چرا که مرحله بعد خیلی سخت‌تر می‌شود و تیم (ملی) بازی‌های پرفشارتری خواهد داشت. تیم ملی بازیکنان خوبی دارد و فکر می‌کنم و امیدوارم در مرحله بعد هم نتیجه خوبی بگیرد.

وی راجع به تغییر نسل تیم ملی فوتبال کشورمان اظهار داشت: یک روزی باید این اتفاق بیفتد. در دوره ما هم همینطور بود. البته نمی‌توانیم همه بازیکنان باتجربه را به یکباره از لیست تیم ملی خارج کنیم. هر سال و در آینده نیز همین اتفاق می‌افتد. اینقدر بازیکنان خوبی در کشورمان داریم که فقط بازیکنان باید تلاش کنند. از طرف فدراسیون و کشور هم باید تلاش شود که به این بازیکنان کمک شود.

بازیکن پیشکسوت هرتابرلین و ولفسبورگ در مورد اینکه وضعیت تیم ملی آلمان را در یورو 2024 چطور ارزیابی می‌کند، گفت: این دوره یورو خیلی جالب است، چرا که در آلمان برگزار می‌شود. برای آلمان این مسابقات خیلی مهم است و در افتتاحیه تورنمنت هم حضور دارد. در تیم ملی آلمان هم اتفاقاتی افتاده است و برخی بازیکنان تغییر کردند. در این تیم هم شاهد حضور بازیکنان جدید هستیم. البته تیم آنها مثل قبل و آلمانی که همیشه می‌شناختیم، نیست. بازیکنانی مانند تونی کروس که بعداً به لیست اضافه شدند برای تیم ملی آلمان خیلی مهم هستند، چرا که این بازیکنان با تجربه بالای خودشان می‌توانند به تیم کمک کنند. با وجود اینکه اسکاتلند تیم خیلی خوبی دارد، فکر می‌کنم آلمان در دیدار امشب (افتتاحیه) می‌تواند برنده شود.

وی در مورد اینکه چه تیمی را مدعی عنوان قهرمانی در یورو 2024 می‌داند، تأکید کرد: باید اجازه بدهیم کمی مسابقات پیش برود و شرایط را ببینیم، ولی فکر می‌کنم فرانسه همیشه تیم قدرتمندی دارد و از بازیکنان خوب زیادی در ترکیب خود بهره می‌برد. البته تیم‌هایی مانند پرتغال بازیکنان خوبی دارند، ولی فرانسه در هر دوره می‌تواند مدعی باشد.

«فصل بیست‌وسوم لیگ برتر فوتبال ایران را چطور ارزیابی می‌کنید، لیگی که حواشی‌اش پررنگ‌تر از متن بود، از اعتراضات کادر فنی تیم‌ها تا کمبود زیرساخت‌ها؟»، دژاگه در واکنش به این سؤال تسنیم، تصریح کرد: این اتفاقات هر سال می‌افتد، حتی در سال‌هایی که خودم بازی می‌کردم هم شاهد این اتفاقات، حواشی و اعتراض نفرات روی نیمکت تیم‌ها بودیم. متأسفانه این قضیه‌ها درست نشده است و بدتر هم می‌شود. ما امیدواریم این اتفاقات کمتر بیفتد و دیگر اصلاً در فوتبال وجود نداشته باشد. امیدوارم روزی برسد که همه تیم‌ها به اتفاقات درون زمین متمرکز شوند و بیشتر به آن رسیدگی کنند.

شکوری: ظاهر افراد برای ثبت‌نام در کلاس مربیگری A بررسی شد

ابراهیم شکوری در حاشیه مراسم افتتاحیه دوره مربیگری فوتبال درجه A آسیا اظهار داشت: 24 نفر در 24 روز فعالیت می‌کنند تا در آینده به فوتبال و حوزه مربیگری کمک کنند. این نفرات از بین 50 فردی انتخاب شده‌اند که ثبت‌نام کرده‌اند و با آنها مصاحبه شده است. حضور در تیم‌های ملی و در تیم‌های بزرگ یک شاخصه بوده که تنها شاخصه نیست. باید فرهنگ جامعه را هم در نظر داشته باشیم و حتی ظاهر افراد بررسی شد.

وی با بیان اینکه کلاس‌های آموزشی مربیگری در اهواز و قزوین هم برگزار می‌شود، تصریح کرد: برگزاری این کلاس‌ها بسیار سخت است و نام همه این نفرات باید در سامانه کنفدراسیون فوتبال آسیا ثبت شود. کسانی که در AFC ثبت‌نام نشده‌اند، در این کلاس‌ها شرکت نکنند.

رئیس کمیته آموزش فدراسیون فوتبال که در ابتدای لیگ بیست‌وسوم به‌عنوان قائم مقام باشگاه پیکان فعالیت می‌کرد، در مورد سقوط خودروسازان به لیگ دسته اول فوتبال گفت: پیکان باشگاهی ریشه‌دار است. در فصل اولی که در این باشگاه حضور داشتم، به رتبه یازدهم رسیدیم و در آذر ماه 1402 از پیکان جدا شدم. زیاد اطلاع ندارم چه اتفاقی افتاده است. همان زمان احساس خطر کرده بودم و شرایط سختی بر باشگاه حاکم بود.

شکوری با اشاره به وضعیت مالی باشگاه پیکان خاطرنشان کرد: کارخانه ایران‌خودرو بودجه‌ای 50 تا 55 میلیارد تومان برای پیکان در نظر گرفت و این تیم از لحاظ بودجه، آخرین تیم جدول بود. چند بار اعلام کردم با این بودجه، احتمال سقوط پیکان زیاد است. در مقطعی حس کردم نمی‌توان به باشگاه کمک کرد و جدا شدم. باشگاه‌هایی که بودجه بیشتر و تماشاگر دارند، می‌توانند شرایط بهتری داشته باشند.

بازیکنان پیشین تیم ملی فوتبال کشورمان در حاشیه کلاس مربی‌گری A فوتبال آسیا درباره مسائل مختلف صحبت کردند.