تولید گیاهان دارویی نسخه شفابخش بیکاری است

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ حسین سرتیپ فارغ‌التحصیل مقطع دکترا رشته تولید و فراوری گیاهان دارویی در گفتگو با خبرنگار «سبلان ما» گفت: تولید گیاهان دارویی شغلی با درآمد مناسب ولی پیش‌زمینه آن تخصص و تجربه لازم برای افزایش تولید است که تجربه لازم را پدرم به من آموخت و تحصیلات در این حوزه را نیز تا مقطع عالی در دانشگاه سپری کردم.

 وی افزود: در سال ۱۳۹۰ اولین مزرعه گیاهان داروئی آویشن را احداث کردیم و باتوجه‌به الگوی کشت این گیاه که در استان موجود نبود و به همین دلیل الگوی کشت این گیاه دارویی را از خراسان به‌صورت تجاری یاد گرفته و در همان سال به‌صورت پایلوت کشت کرده و خوشبختانه الگوی کشت مناسبی در سرعین پیاده‌سازی شده است.

 تولیدکننده گیاهان دارویی گفت: عملکرد کمی و کیفی ما نسبت به میانگین کشوری تا دوبرابر بالاتر است و مزرعه خود این گیاه داروی زیر سه هکتار و در منطقه حدود ۶ هکتار است و امسال هم حدود پنج هکتار در گلخانه فنی حرفه‌ای شهرستان به صوت نشاء تولید و در سطح استان توزیع شده است.

 سرتیپ با بیان اینکه به دلیل ارزش بالای این گیاه، تقاضا برای کشت آن در سال‌های اخیر افزایش‌یافته است، تصریح کرد: ایجاد فرصت‌های کشت و تولید نشاء آویشن در سرعین می‌تواند به‌عنوان یک گام مؤثر در جهت توسعه صنایع مرتبط و افزایش درآمد کشاورزان در این منطقه محسوب شود.

 وی با اشاره به مزایای تولید آویشن به‌صورت کشت نشاء در سرعین ادامه داد: این روش کشت، امکان کنترل بیماری‌ها و آفات را فراهم می‌کند، عملکرد محصول را افزایش می‌دهد و باعث بهبود کیفیت گیاهان می‌شود.

 سرتیپ اظهار داشت: علاوه بر این، کشت نشاء در سرعین می‌تواند منجر به تولید محصولات باکیفیت و استاندارد بالا و همچنین افزایش بهره‌وری منابع آبی و خاکی شود.

 وی با بیان اینکه این اقدام نه‌تنها به توسعه صنعت گیاهان دارویی در این منطقه کمک می‌کند، بلکه فرصت‌های اشتغال‌زایی و اقتصادی نیز ایجاد می‌کند، خاطرنشان کرد: امیدواریم که این تلاش‌ها به‌منظور توسعه کشاورزی و تولید محصولات دارویی در شهرستان سرعین با موفقیت همراه باشد.

 تولیدکننده گیاهان دارویی مطرح کرد: امسال بالای یک میلیون عدد نشاء آویشن باغی، بالای ۱۰ هزار نشاع کلم بروکلی و بالای دو هزار عدد گلدان نشاع توت‌فرنگی رقم البیوم تولید و در سطح شهرستان استان باتوجه‌به شرایط آب‌وهوای اقلیمی توزیع شده است.

 سرتیپ با اعلام خبر خوش برای افرادی که دنبال اشتغال‌زایی هستند گفت: از کاشت تا برداشت این محصول دارویی ارزشمند در کنار علاقه‌مندان به فعالیت در این زمینه هستیم با مشاوره و آموزش درست زمینه شغلی مناسبی ایجاد می‌شود و بعد از برداشت هم از فروش این محصول حمایت می‌شود.

تولیدکننده گیاهان داروئی گفت: تولید گیاهان داروئی باتوجه افزایش تقاضا در بازار می تواند در رشد درآمد کشاورزان و ایجاد فرصت شغلی مناسب نسخه ای شفا بخش شود.