به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از پایگاه خبری تحلیلی «صاحب نیوز»؛ در حالی که کمتر از 10 روز تا انتخابات سرنوشتساز چهاردهمین دوره ریاست جمهوری باقی مانده است، در روزی که منتسب به نخبگان جامعه است یعنی سالروز شهادت یکی از نوابغ علمی و معنوی تاریخ معاصر ایران، شهید دکتر مصطفی چمران، و روز بسیج اساتید، به سراغ سه تن از اساتید بسیجی دانشگاههای استان اصفهان رفتیم تا نظرشان را در مورد چگونگی یک انتخاب درست دریافت کنیم.
حامد برقیکار، دانشآموخته دکتری مکانیک ساخت و تولید و استاد دانشگاه فنی شهید مهاجر اصفهان و غلامرضا حسنیمقدم، دانش آموخته دکتری رشته مدیریت و عضو هیئت علمی دانشگاه فنیوحرفهای شهید رجایی کاشان پاسخگوی سؤالات ما در مورد انتخاب اصلح و چرایی مشارکت در انتخابات این میزگرد آنلاین هستند.
– صاحب نیوز: مردم از چه راهی باید نامزد اصلح را بشناسند؟
– برقیکار: یکی از بهترین راههای تشخیص کاندیدای اصلح از بین تأییدشدگان شورای نگهبان، بررسی کارنامهای است که ایشان دارند چرا که همه این نامزدها به نوعی در بالاترین پستهای اجرایی کشور بودهاند و کارنامه مشخص دارند. دومین راه مقایسه برنامههایی است که این نامزدها ارائه میدهند با برنامههایی که در دولتهای گذشته ارائه و تجربه شده است. سومین راه بررسی جزئیات دقیق برنامه نامزدها است چرا که باید مردم به نامزدی رأی بدهند که برای اهداف بیان شده خود، برنامهای با جزئیات و دقیق دارد نه این که به عنوان مثال بگوید هدفم رشد اقتصاد است و هیچ برنامه مدونی برای آن نداشته باشد؛ رشد اقتصادی که در سند برنامه هفتم توسعه هم آمده است بلکه نامزدها باید بیایند بگویند برای رسیدن به عدد رشد اقتصادی چه برنامهای چیدهاند و برای عوامل آن مانند جذب سرمایههای خارجی چه اقدامی میشود و درنظر دارند انجام دهند.
– حسنیمقدم: مردم میتوانند از نظر مشورتی اساتید دانشگاه، افراد مطلع و صاحب نظران استفاده کنند، معیارهای اخلاقی، رفتاری و اعتقادی نامزدها را بررسی کنند و ببینند آیا نامزد موردنظرشان برنامه مدون و علمی و منطقی دارد یا نه و آیا اهدافی که اعلام میکند میخواهد به آن برسد مشخص و دارای مقدار و برنامه و قابلیت امکان و دسترسی دارد یا نه!؟ یا این که مردم ببینند چه میزان اهداف و شعارهای این نامزد برای جامعه مفید است؟ ما باید نگاه کنیم و ببینیم چه کسانی مبلّغ و همراه نامزدها هستند و همچنین ببینیم چگونه با رقبای انتخاباتی خودشان برخورد میکنند و سعی در تقویت انتخابات میکنند یا دست به تخریب رقبای خود میزنند. همچنین باید نامزدها را مورد بررسی قرار دهیم تا پی ببریم نگرش ایشان به ظرفیتهای داخل است یا خارج.
– صاحب نیوز: نگاه به طیف سیاسی هر نامزد در تشخیص اصلح بودن آن نامزد چه میزان اهمیت دارد؟
– برقیکار: جریانهای سیاسی در ایران جریانهایی هستند که تقریباً مسئولیتپذیر نیستند. برخلاف احزاب که دارای تشکیلات و پاسخگو هستند، جریانهای سیاسی در ایران پاسخگویی ندارند و چه بسا نامزدی در دورهای از انتخابات داشتهاند که آمده و شعارهایی داده و حرفهایی زده است که بعداً جریان سیاسی او منکر آن شده است یا در مسیر متفاوتی قرار گرفته است که نسبت به آن پاسخگو نبودهاند. عضو جریان سیاسی خاص بودن نمیتواند ملاک اصلح بودن یک داوطلب باشد.
– حسنیمقدم: اول باید توجه داشته باشیم که شورای نگهبان در احراز صلاحیت مسائل حزبی را در نظر نگرفته است و میبینیم افرادی هم که تأیید صلاحیت شدهاند از همه طیفهای سیاسی هستند. اما مردم باید توجه کنند کسانی که از طرف شورای نگهبان احراز صلاحیت شدهاند حداقل نمره قبولی را دارند و این ما هستیم که باید ببینیم کدام یکی از نامزدها نمره قبولی بالاتری نسبت به سایر نامزدها دارد. مردم به این موضوع توجه کنند که طیف سیاسی نامزدها در راستای تحقق فرمایشات رهبر انقلاب و حرکت سریعتر کشور به سمت رشد و پیشرفت هست یا نه؟
– صاحب نیوز: چه شاخصیهایی در دولت شهید رئیسی وجود داشت که خداوند ایشان را این چنین عزیز کرد؟
– برقیکار: ولایتپذیری، مردمی بودن و صداقت سه شاخصه مهم شهید رئیسی بود. درسالهای گذشته افرادی در رأس دولت بر سر کار آمدند که بعضاً یکی یا دو تا از این شاخصها را داشتند اما در دولت آیت الله رئیسی هر سه شاخص در حدّ اعلای خودش وجود داشت.
– حسنیمقدم: داشتن همت جهادی بالا در دولت و شخص شهید رئیسی، خستگیناپذیر بودن در راه خدمتگذاری به مردم در کنار حرکت در جهت آرمانهای انقلاب و پپشرفت کشور مهمترین شاخصههای دولت شهید رئیسی بود. برای این که پیشرفت کشور رقم بخورد راهی نداریم جز تحقق اقتصاد مقاومتی در کشور و این که اولین نگاه ما باید به داخل کشور باشد نه بیرون مرزها. آیت الله رئیسی بسیار با مردم صمیمی بودند و در کنار مردم و خدمتگذار مردم به ویژه قشر محروم جامعه بودند.
– صاحب نیوز: چرا دشمنان انقلاب و دشمنان مردم ایران این قدر تلاش میکنند مردم پای صندوقهای رأی نروند؟
برقیکار: نظاممان بر مبنای مردمسالاری دینی است و یکی از شاخصههای مردمسالاری حضور در انتخابات است که در اصل 6 قانون اساسی آمده است مردم به اتکای آرای عمومی باید کشور را اداره کنند. مفهوم این این است که مردم نقش چررنگی در مقبلویت نظام هم در حوزه داخل و هم در حوهز خارج می توانند داشته باشند. با این تفاسیر فرض کنیم انتخحاباتی با مشارکت کم مردم برگزار شود باعث می شود اقتدار داخلی و خارجی ضعیف شود. دشمنان ما به هر ابزاری سعی میکنند گفتمان انقلاب اسلامی را به محاق ببرند و اثبات کنند چیزی که 45 سال پیش امام خمینی بر مبنای اسلام ناب محمدی بنا نهاده است و اصلش مبارزه با استکبار و سلطه کشورهای جهانی است منحرف کنند
– حسنیمقدم: من مثلثی را ترسیم می کنم یک راس آن تحریف و تحریم است یک راس تهدید و تحمیل هست و یک راس سازش و تسلیم است. این سه راهبرد راهبرد دشمن است که اول شروع میکنند به تحریف کردن و وارونه جلوه دا دن حقایق ما بادی در این جنگ شناختی که جنگ اراده ها است دقت کنیم . دشمن اگر ببیند در تحریف و تحریم موفق نمی شود شروع می کند به تهدید و تحمیل کردن بر کشور ما و اگر ببیند در این هم موفق نمی شود دعوت می کند به سازش و کاری میکند که تسلیم شود. باید راهبردهای دشمن را بشناسیم که الان به دنبال این هستند مکه به قشر جوان و نوجوان القا کنند در کشور دستاودی نداشتیم می خوعاهند جو و بذر ناامیدی را در کشور پخش کنند می خواهند مشکلات کشور ار بزرگنمایی کنند و جنگ اقتصادی را راه انداختند برای این که ای راهبردهای دشمن تحقق پیدا کنند یکی از راه های این است که مردم پای صندوق های رای حاضر نشوند در مقابل راهبردهای خبیثانه دشمن دقت کنند به کلام و منویات رهبر انقلاب که اشاره دقیق داشتن دبه این موضوع که تشخیص درستداتهشباشیم و تصمیمی درست همبگریریم و انش الله عمل به موقع داشته باشیم تا نقشه های دشمن نقش بر اب شود.
– صاحب نیوز: از بین شاخصهایی که یک نامزد اصلح انتخابات ریاست جمهوری باید داشته باشد، کدام شاخص بیشترین اهمیت را دارد؟
– برقیکار: اصل ولایتپذیری مهمترین اصل در این زمینه است. در دولت شهید رئیسی در حوزه سیاست خارجی با حضور شهید امیرعبداللهیان دیدیم که حاکمیت، بدنه اجرایی و سیاست خارجی همه یکصدا بودند در حالی که در دولت قبل شاهد آن بودیم که به دلیل تناقضات فکری و اختلافات رفتاری در حوزه بینالملل با این که خیلی سروصدا داشتیم اما همهاش با بنبست روبرو میشدیم. در صورتی که در 33 ماه دولت شهید رئیسی به واسطه یکصدایی بدنه اجرایی کشور با حاکمیت به خصوص در حوزه سیاست خارحی این مشکل را نداشتیم و به توفیقات مهمی هم دست پیدا کردیم مانند عضویت در پیمان شانگهای، عضویت در کشورهای گروه بریکس، افزایش اقتدار در منطقه و غیره.
– حسنیمقدم: باید ببینیم نگرش و نگاه نامزد چیست و آیا به توانمندیهای داخلی میخواهد اتکا کند یا برنامه مشخصی برای تحقق اهدافی که پیشبینی کرده است دارد یا نه؟ آیا اقتصاد مقاومتی را میخواهد در پیش بگیرد؟ آیا به مطالبات رهبر انقلاب توجه میکند؟ آیا اخلاق انتخاباتی را رعایت میکند؟ اینها مواردی است که برای مردم کشور قابل درک است و از بین برنامهای مختلف تبلیغاتی و تلویزیونی نامزدها قابل دریافت است.