به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ کارشناسان زیست محیطی این پدیده را «گنبد گرما» مینامند.
به دلیل گسترش این پدیده جوی در سرتاسر آمریکا، تقریباً ۱۰۰ میلیون نفر در ۲۷ ایالت از جمله نیویورک و لس آنجلس، پرجمعیتترین مناطق ایالات متحده در معرض امواج شدید گرما قرار دارند.
دمای هوا در نیویورک ممکن است از ۳۵.۵ درجه فراتر رود که یک رکورد ۱۳۶ ساله در این منطقه است.
همچنین گزارش شده که دمای هوا در واشینگتن در غرب این کشور در ژوئن برای اولین بار از سال ۲۰۱۲ به ۳۷.۷ درجه رسیده است.
بنابر گزارش آناتولی، همچنین پیش بینی میشود دمای هوا در ایالتهای کالیفرنیا، نوادا، آریزونا و یوتا آمریکا از ۳۷.۷ درجه فراتر رود.
شبکه خبری ای بی سی در مطلبی در این باره آورده است پدیده گنبد گرما در نتیجه سیستم فشار بالا که برای مدت طولانی در همان منطقه معلق است و هوای گرم زیر آن به دام میافتد، رخ میدهد و باعث ایجاد دماهای بسیار بالا میشود.
گنبد گرما، یک پدیده هواشناختی متشکل از گرمای شدید است و زمانی ایجاد میشود که اتمسفر زمین هوای گرم اقیانوس را به دام میاندازد و مانند آن است که با یک درپوش یا کلاه محدود شده باشد.
میلیونها نفر تحت تاثیر «گنبد گرما» در آمریکا
گنبدهای گرمایی زمانی اتفاق میافتند که شرایط جوّی با فشار بالا برای مدتی غیرمعمول ثابت بماند و با جلوگیری از همرفت و بارندگی، هوای گرم «به دام افتاده» در یک منطقه را نگه میدارند.
این وضعیت میتواند توسط عوامل متعددی مانند ناهنجاریهای دمای سطح دریا و تأثیر لا نینا ایجاد شود.
اصطلاح گنبد گرمایی اغلب در واژگان رسانهای برای بیان هر وضعیت موج گرمایی تعمیم داده میشود. اگرچه امواج گرمایی با گنبدهای گرمایی تفاوت دارند زیرا دورههایی از هوای بسیار گرم هستند که لزوماً توسط چنین سامانههای ثابت پرفشار ایجاد نمیشوند.