به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ دکترای افتخاری دانشگاه جامع امام حسین (ع) با حضور اساتید و سردار سرلشکر سیدیحیی صفوی دستیار و مشاورعالی مقام معظم رهبری به نعیم العبودی وزیر علوم عراق اعطا شد.
محمدرضا حسنی آهنگر رئیس دانشگاه امام حسین(ع) در این مراسم گفت: با توجه به تجربه 15 ساله دانشگاه امام حسین(ع) در رشته مطالعات بین الملل در مقطع دکترا و سفارش وزیر علوم کشورمان مبنی بر اینکه از فعالیتهای موثر دکتر العبودی به دلیل ارتباطات خوبی که با ایران و کشورهای منطقه داشتند، استفاده شود، مقرر شد از تلاشهای ایشان در جهت تعریف فعالیتهای علمی مشترک، افزایش تبادل دانشجو میان دو کشور و سایر همکاریهای دانشگاهی تقدیر شود. دانشگاه جامع امامحسین علیه السلام دکترای افتخاری مطالعات بین الملل خود را به ایشان اعطا کرد.
حسنی آهنگر افزود: در راستای دستورات مقام معظم رهبری و اجرایی کردن سفارشات شهید جمهور یکیاز محورهای هفت گانه تحول این دانشگاه، بینالمللی شدن و تعمیم این دانشگاه به سایر دانشگاههای کشور و جبهه مقاومت است.
در این مراسم وزیر علوم کشور عراق نیز با بیان اینکه 100 هزار دانشجوی عراقی در ایران مشغول تحصیل هستند، گفت: به زودی برای اولین بار دانشکده هوش مصنوعی در دانشگاه بغداد تاسیس میشود و هم اکنون با وزارت علوم ایران در حال رایزنی جهت توسعه همکاریهایمان هستیم.
نعیم العبودی با بیان اینکه اگر این همکاریها گسترش پیدا کند با هر چالشی در منطقه مقابله خواهیم کرد،گفت: برای اولین بار با دانشگاه علوم پزشکی تهران قرار داد امضا کردیم تا دانشکده پزشکی مشترک در کربلا راه اندازی شد و دانشکده دیگری هم با همکاری دانشگاه های ایران در نجف راه اندازی میشود.
العبودی با بیان اینکه در دهههای 60 و 70 آموزش، خواسته و آرزوی جوانان عراق بود و به دلیل سیاستهای عبث، بیهوده و تحریم های موجود بحث آموزش در عراق عقب افتاد، گفت: در کشور عراق دانشمندان و علمایی داریم که باید به آنان افتخار کنیم؛ چرا که میتوانند چالشها را حل کنند؛ کشوری که تاریخ دارد می تواند کارهای بزرگی انجام دهد.
وی اضافه کرد: گام اول ما در زمانی که وزارت علوم عراق را تحویل گرفتیم، تاسیس مجلس مشاورهای بود که در آن به هویت عراق و ایران اهمیت دادیم و هویت اسلامی را که به سیره اهل بیت مرتبط است را بنا کردیم.
وزیر علوم عراق گفت: اکنون دانشگاههای عراق رتبه اول در میان کشورهای عربی و رتبه هفتم در میان سایر دانشگاههای جهان را داراست که این آغازی برای ورود دانشگاه های عراق به رنکینگهای بین المللی بود.
العبودی افزود: امروز بیش از هزار دانشجو از قاره های اروپا، آسیا و آفریقا در دانشگاه های عراقی مشغول تحصیل هستند و برای امسال نیز 3 تا 4 هزار نفر پذیرش خواهند شد.
وی با بیان اینکه مقالات علمی عراق نسبت به پارسال افزایش 25 درصدی داشته است، گفت: کسب رتبه بندی های جهانی هدف غایی ما نیست، بلکه هدف ما ارتباط با دانشگاههای جهان و استفاده از دستاوردها و تجربه های دانشگاههای کشورهای منطقه و جهان است.
وزیر علوم عراق بیان کرد: در سیاست جدید خود ارتباط بین دانشگاه و حوزه علمیه در نجف برقرار شده و تالیفات بعضی از علما از جمله کتابهای شهید محمدباقرصدر در دانشگاههای ما تدریس خواهد شد.