به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ انتخابات ریاست جمهوری ونزوئلا در ۲۸ ژوئیه برگزار شد و شورای ملی انتخابات نیکولاس مادورو را برنده اعلام کرد. روز بعد، اعتراضات اپوزیسیون به نتایج این انتخابات در این کشور، با تحریک عوامل و رسانههای خارجی آغاز شد و درگیریهای خشونتآمیزی بین نیروهای امنیتی و معترضان در کاراکاس و دیگر شهرها رخ داد که در نتیجه آن بیش از ۲۰۰۰ نفر بازداشت شدند.
واشنگتن، بدون انتظار برای نتایج شمارش آرا و نظارتهای بعدی، در حرکتی مداخلهجویانه و جانبدارانه از جامعه جهانی خواست تا ادموندو گونزالز، رهبر اپوزیسیون را که در انتخابات نفر دوم شد، بهعنوان برنده انتخابات ریاست جمهوری ونزوئلا به رسمیت بشناسد.
از طرف دیگر، قانونگذاران ایالات متحده و اتحادیه اروپا هم بدون ارائه سند و مدرک با طرح ادعاهای مشابه، روز جمعه مادورو را تهدید کردند که در صورت کنار نرفتن داوطلبانه و عدم واگذاری اختیاراتش بهعنوان رئیس دولت پس از انتخابات، «تبعات و مسوولیتهایی» خواهد داشت. آنها با نادیده گرفتن اراده مردمی، نتایج رایگیری را «ساختگی» خواندند.
به گزارش اسپوتنیک، پس از اعلام نتایج رسمی انتخابات در ونزوئلا، مسکو اعلام کرد که مخالفان ونزوئلا باید شکست خود را بپذیرند. دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین به کشورهای ثالث نسبت به حمایت از تلاشها برای بیثبات کردن اوضاع در داخل ونزوئلا هشدار داد.
با این وجود اسپانیا، ایتالیا، فرانسه، آلمان، هلند، لهستان و پرتغال به تحریک واشنگتن از ونزوئلا خواستند که تمام اسناد مراکز رایگیری را منتشر کند تا از شفافیت رایگیری در انتخابات ریاستجمهوری که در اواخر ژوئیه در این کشور برگزار شد، اطمینان حاصل کنند.
در تازهترین تحرکات هماهنگ، شورای اتحادیه اروپا در بیانیهای اعلام کرد: «شورای ملی انتخابات ونزوئلا، علیرغم تعهد خود، هنوز اسناد رایگیری رسمی از مراکز رایگیری را منتشر نکرده است. بدون اسنادی در حمایت از آنها، این نتایج که در دوم اوت از سوی شورای انتخابات منتشر شد، قابلیت به رسمیت شناخته شدن ندارد.»
به ادعای شورای اتحادیه اروپا، هرگونه تلاش برای به تعویق انداختن انتشار کامل پروتکلهای رایگیری رسمی، «تنها باعث ایجاد شک و تردید در مورد اعتبار نتایج رسمی منتشر شده خواهد شد.»
این در حالیست که رئیس شورای انتخابات ونزوئلا اعلام کرد، پیروزی نیکولاس مادورو پس از شمارش ۹۶.۸۷ درصد آرا تایید شد. طبق آخرین اطلاعات، نیکولاس مادورو ۵۱.۹۵ درصد آرا را به دست آورد، در حالی که ادموندو گونزالز ۴۳.۱۸ درصد آرا را کسب کرد. ادعاهای اپوزیسیون روی نتایج، نه براساس آرای رسمی، بلکه متکی به نظرسنجیهای پس از انتخابات است که نهادهای غیررسمی خارجی تاییدنشده انجام دادند و این نظرات در هیچ کشوری اعتبار ندارد و ممکن است رای مردم در صندوق با نظری که آنها بعد از انتخابات ارائه میدهند، متفاوت باشد.
وزیر امور خارجه آمریکا هم در اقدامی مداخلهجویانه، با رهبران اپوزیسیون ونزوئلا تماس گرفته و به «ادموندو گونزالز» که بازنده انتخابات ریاست جمهوری شده، تبریک گفت و تاکید کرد که «از نظر واشنگتن او بیشترین آراء را به دست آورده و پیروز شده است!»
این دومین مرتبهای است که چنین تحرکات هماهنگ مداخلهجویانهای علیه ونزوئلا انجام میشود. «خوان گوایدو» در سال ۲۰۱۹ پس از رد نتایج انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۱۸ ونزوئلا، بر ایجاد دولت موقت در این کشور نفتی آمریکای لاتین تاکید کرد و در آن زمان در شرایطی که ریاست مجلس را به دست داشت، سرکرده مخالفان دولت کاراکاس شد و با حمایت آمریکا کنترل سفارت کاراکاس در واشنگتن را هم به دست آورد. سپس ایالات متحده گوایدو را بهعنوان «رئیسجمهور موقت» ونزوئلا معرفی کرد و برخی کشورها را هم با خود همراه کرد که در نهایت راه به جایی نبرد.