به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ پکن مقامهای واشنگتن را به اتخاذ تصمیمهای غیرمسئولانه با هدف حفظ هژمونی خود به ویژه از طریق ارعاب جامعه جهانی با زرادخانه هستهای متهم کرده است.
این اظهارات از سوی «ژانگ شیائوگانگ» سخنگوی وزارت دفاع چین در واکنش به تصمیم پنتاگون در ارتقای نیروهای آمریکایی مستقر در ژاپن به سطح مقر نیروی مشترک تحت فرماندهی یک افسر سه ستاره مطرح شده است.
طبق گزارش شبکه خبری راشاتودی، این ارتقای نیروهای آمریکایی مستقر در ژاپن در پی نشست مقامهای دفاعی ۲ کشور و روسای سیاستگذاری خارجی آنها انجام شده است.
«لوید آستین» وزیر دفاع آمریکا نیز این تغییرات را «یکی از قویترین تحولات در روابط نظامی بین توکیو و واشنگتن در طول ۷۰ سال گذشته» توصیف کرده است.
او همچنین گفت: «۲ کشور نشست سطح وزرا را با هدف گسترش بازدارندگی برگزار کردند که بی سابقه بوده است.»
در این نشست، آمریکا متعهد شد که از ژاپن با تمام توان و ظرفیتهای خود از جمله قابلیتهای هستهای دفاع کند.
سخنگوی وزارت دفاع چین در واکنش به این نشست گفت توکیو و واشنگتن با «کارت تهدید نظامی چین» بازی میکنند تا اقدامات و تحریکات خود را توجیه کنند.
شیائوگانگ افزود: «چنین اقداماتی تنها به تقابل و تضعیف ثبات و صلح منطقهای منجر میشود. بیانیه ژوئیه پنتاگون به گسترش زرادخانه هستهای چین در میان مسائل دیگری اشاره داشته است.»
به گفته این سخنگو، آمریکا بزرگترین تهدید هستهای برای جهان است چون بزرگترین زرادخانه هستهای را در جهان در اختیار دارد و سیاستی را در پیش گرفته که به این کشور اجازه میدهد تا برای اولین بار از چنین تسلیحاتی استفاده کند.
سخنگوی وزارت دفاع چین خاطرنشان کرد: «تصمیمات و اقدامات غیرمسئولانه ایالات متحده منجر به گسترش خطرات هستهای شده است و تلاشهای این کشور برای حفظ هژمونی و ارعاب جهان با استفاده از انرژی هستهای کاملا افشا شده است. اقدامات اخیر این کشور در ژاپن تنها تنشها و افزایش خطر گسترش سلاحها و درگیریهای هستهای منطقهای را تشدید میکند.»
آخرین استراتژی دفاع ملی ایالات متحده که توسط پنتاگون در سال ۲۰۲۲ منتشر شد، در کنار بررسی وضعیت هستهای و بررسی دفاع موشکی، روسیه، چین، کره شمالی را به عنوان چهار دشمن بالقوه برای برنامهریزی تسلیحات هستهای معرفی میکند.
در سال ۲۰۱۸ آمریکا اعلام کرد که از پیمان نیروهای هستهای میانبرد با مسکو خارج میشود؛ پیمانی که طرفین را از توسعه و ساخت انواع مشخصی از موشکهای هستهای برحذر میداشت. واشنگتن اعلام کرد که به چنین تسلیحاتی نیاز دارد.
در اکتبر ۲۰۲۳، پنتاگون چین را متهم کرد که «به سرعت» زرادخانه هستهای خود را گسترش میدهد و کمیسیون موضع استراتژیک کنگره از واشنگتن خواست تا برای جنگ با پکن و مسکو آماده شود.
در اواخر همان ماه، ایالات متحده همچنین اعلام کرد که قصد دارد بمب هستهای خود را «مدرن» کند.