به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از روابط عمومی معاونت صدا، علیرضا بیکدلی در مصاحبه با رادیو اربعین با بیان اینکه مهمترین مدرک زائران در عراق گذرنامه آنهاست و در همین چهارچوب آنها باید از گذرنامه خود با دقت و توجه بیشتری نگهداری کنند، ادامه داد:اگر زائری گذرنامه خود را درعراق گم کرد حتماًاین موضوع را به نمایندگیهای ایران درعراق از جمله در کربلا، نجف، کاظمین، سامرا و بغداد اطلاع رسانی کند تا برای او برگه عبور صادر شود و بعد از بازگشت به کشور حتماً این موضوع را پیگیری کند.
وی با بیان اینکه در این ایام برای ارائه خدمات بهتر کنسولی به زائران اربعین حسینی در ۱۹ نقطه عراق، نمایندگی ایجاد کردهایم، در بخش دیگر از صحبت خود افزود: همانطور که پیش از این نیز گفتهایم در عراق برخی داروها که در ایران به عنوان مسکن شناخته میشود و به صورت آزاد از آنها استفاده میشود، به عنوان مخدر شناخته شده و برای کسانی که این داروها را حمل میکنند احکام سنگینی صادر میشود .
این مقام مسئول در ستاد مرکزی اربعین حسینی با بیان اینکه افرادی بوده اند که به خاطر حمل این داروها با حکم زندان ۲ الی ۳ ساله در عراق مواجه شدهاند، عنوان کرد: بنابراین از زائران میخواهیم که از حمل این داروها خودداری کنند و اگر در این زمینه با مشکلی مواجه شدند در داخل ایران میتوانند با شماره ۱۱۷ ستاد مرکزی اربعین تماس بگیرند تا راهنمایی شوند و اگر در عراق این موضوع را پیگیری میکنند به شماره ۱۲۸ تماس بگیرند و همکاران ما در کنسولگریهای نجف و کربلا پیگیر مسئله آنها خواهند شد.
بیکدلی گفت: پیگیری مشکلی که در این زمینه برای زائران پیش میآید بر عهده وزارت خارجه است و ما تلاش میکنیم که در این زمینه مشکلی برای زائران ایجاد نشود.
وی همچنین تصریح کرد: با مقامات عراقی رایزنی کردهایم که این اختلاف موجود در مورد این داروهای مسکن از بین برود، ولی هنوز در این زمینه به نتیجهای نرسیدهایم. بنابراین زائران حتماً توجه داشته باشند که این داروها را همراه خود نداشته باشند و اگر دارویی برای آنها ضروری است نسخه ترجمه شده برای استفاده این دارو را همراه خود داشته باشند .