غریب شاهی: سالهای زیادی برای این مدال جنگیدم/ امین زاده: برای این طلا 15 سال زجر کشیدم

به گزارش خبرنگار ورزشی شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ یازدهمین روز از بازیهای پارالمپیک پاریس 2024 آغاز شد و ورزشکاران ایران در 2 رشته به مصاف حریفان خود رفتند. 

در پایان مسابقات ورزشکاران ایران و مربیان صحبت کردند.

غریب شاهی: سال های زیادی برای این مدال جنگیدم

علی اکبر غریب شاهی بعد از کسب مدال طلای وزن ۱۰۷- کیلوگرم پاراوزنه برداری بازی های‌ پارالمپیک ۲۰۲۴ پاریس اظهار داشت: رقابت سخت و سنگینی بود. استرس هم داشتم که در این رقابت مدال طلای پارالمپیک را از دست بدهم، اما خدا را شکر با کمک مربیان و وزنه های خوبی که انتخاب شد، توانستم به مدال طلا برسم و آن را به مردن شریف‌ ایران تقدیم کنم ‌

وی ادامه داد: رکورد بازی های پاراآسیایی و جهان در اختیار من بود، اما رکورد پارالمپیک دست من نبود و‌ خوشحالم که توانستم این رکورد را هم بزنم. وزنه بردار مغولستانی هم وزنه های خوبی زد و در حرکت آخر وزنه ای انتخاب کرد که من هم نتوانم رکورد جهان را جابجا‌ کنم. با این حال مسابقه صبح برایم سخت بود و خدا را شکر که طلایی شدم. 

وزنه بردار طلایی ایران در پارالمپیک‌ پاریس در خصوص‌ حرکت آخر و مهار وزنه ۲۶۱ کیلوگرم که خطا اعلام شد، گفت: انتظار داشتم که بتوانم این وزنه را بزنم چون رکورد ارزشمندی برایم بود. انشالله در مسابقات بعدی بتوانم آن را مهار کنم. 

غریب شاهی در خصوص احساس خود بعد از کسب مدال طلای پارالمپیک عنوان کرد: باور کنید سال های زیادی اذیت شدم و حتی بارها از تیم ملی خط خوردم‌ و‌ در پارالمپیک توکیو هم‌ نبودم، اما ایستادم و جنگیدم تا به هدفم که کسب طلای پارالمپیک بود، برسم. 

وی در‌‌ پایان افزود: از مربیان تیم ملی، خانواده ام و‌ دوستانم که خیلی به من کمک کردند، تشکر می کنم. انشالله اگر بتوانم به این راه ادامه می دهم و بازهم برای کشورم افتخارآفرینی می کنم.

کوهپایه زاده: امیدوارم در بهترین شرایط بازی‌ها را به پایان برسانیم

جلیل کوهپایه زاده رئیس فدراسیون جانبازان و توان یابان پس از کسب مدال طلای غریب شاهی در پاراوزنه‌برداری اظهار داشت: امروز غریب شاهی رکوردهای ارزشمندی را ثبت کرد و رکورد پارالمپیک را هم شکست. امیدوارم بعد از ظهر امروز هم توسط امین زاده مدال دیگری را در وزنه برداری داشته باشیم و در بهترین شرایط بازی‌ها را به پایان برسانیم.

وی در مورد اتفاق تلخی که برای صادق بیت سیاح افتاد و مدال طلایش پس گرفته شد، گفت: از لحاظ رکوردشکنی اتفاق خوب و ارزشمندی بود اما به هرحال یک سری قوانین و مقررات وجود دارد که رعایت آن بخشی از مسابقه است، اما او نتوانست هيجانات خود را به خوبی کنترل کند و اخطار اول را دریافت کرد.

رئیس فدراسیون جانبازان و توان‌یابان ادامه داد: با وجود اینکه اعتقادات و ارزش های دینی برای ما بسیار ارزشمند است و پایبندی خاصی به آنها داریم، اما بیت سیاح در آن نقطه باید براساس قوانین عمل می‌کرد. چون این اتفاق نیفتاد، دومین کارت زرد خود را هم گرفت و کنار گذاشته شد. امیدوارم این درسی برای ورزشکاران ما باشد که در کنار پایبندی به اعتقادات، همواره به قوانین و مقررات مسابقه که از قبل هم اعلام می‌شود، احترام بگذارند و رعایت کنند.

کوهپایه زاده در پایان عنوان کرد: امیدوارم با مدال‌هایی امروز و در آخرین روز بچه ها کسب کردند و خواهند کرد، این سختی را جبران و دل مردم را شاد کنیم.

ملاحسینی: امید‌واریم بعدازظهر یک طلای دیگر در پاراوزنه برداری بگیریم

احمد ملاحسینی مربی تیم ملی پاراوزنه برداری بعد از کسب مدال طلای علی اکبر غریب شاهی در وزن ۱۰۷- کیلوگرم پاراوزنه برداری بازی های پارالمپیک اظهار داشت: کسب این مدال طلا را تبریک می‌گویم‌ و امیدوارم بعدازظهر هم این روند ادامه داشته باشد و امین زاده هم بتواند‌ با رکوردهای خوب طلایی شود. غریب شاهی‌ در این دوره با آمادگی‌ مطلوبی داشت و پتانسیلش را می دانستیم. 

وی‌ افزود: غریب شاهی امروز می توانست حتی به جز‌ رکورد ‌پارالمپیک، رکورد جهان را هم بزنم. رقیب مغولستانی که در سال های اخیر رقابت نزدیکی با ورزشکار‌ ما داشته، هم خوب عمل کرد. او تمام تلاشش کرد و انتخاب وزنه کاری کرد نتوانیم رکورد جهان را بزنیم. با این حال الان رکورد جهان، ‌پارالمپیک‌ و‌ بازی های پاراآسیایی در اختیار علی اکبر‌ غریب شاهی است. 

مربی تیم ملی پاراوزنه برداری در خصوص مسابقه امین زاده در سنگین وزن گفت: امین زاده تلاشش را کرده و‌ در سال های اخیر همواره طلایی شده است. او‌ مدتی درگیر آسیب دیدگی بود، اما به این مسابقه رسیده و امیدواریم بعدازظهر یک طلای دیگر بگیرد.

امین‌زاده: برای این طلا ۱۵ سال زجر کشیدم

احمد امین‌زاده پس از قهرمانی در دسته فوق سنگین رقابت‌های پاراوزنه‌برداری در پارالمپیک پاریس اظهار داشت: خدا را شکر می‌کنم که بعد از 15 سال سختی کشیدن به این مدال طلا رسیدم. من سختی های بسیار زیادی برای این مدال کشیدم. روزی که به پاریس رسیدم، در تمرینات و زیر یک وزنه سبک دچار پارگی از ناحیه سینه سمت چپ شدم. از دکتر براتی و همچنین حسین توکلی و احمد ملاحسینی تشکر می‌کنم که در این مدت کمک زیادی به من کردند.

وی افزود: رکورد اصلی‌ام ۲۸۰ کیلوگرم بود ، اما به دلیل همین مصدومیت نتوانستم به آن برسم. انشاءالله بتوانم در مسابقات بعدی جبران کنم و به این رکورد برسم. 

امین‌زاده درباره فاصله رکوردهایش با حریفان گفت: من در مسابقات امارات که در اسفند ماه برگزار شد، اختلاف ۲۵ کیلوگرمی با حریفان داشتم و اول شدم ، اما در پارالمپیک پاریس به دلیل مصدومیتی که دچارش شدم، نتوانستم وزنه‌های خودم را بزنم. باز هم خدا را شکر می‌کنم که شرمنده مردم و خانواده‌ام نشدم و این مدال را به همه ملت ایران تقدیم می‌کنم که لایق بهترین ها هستم. 

وی که پیش از انجام مصاحبه اشک می‌ریخت، در این باره عنوان کرد: این به خاطر 15 سال زجر کشیدن بود. 

امین‌زاده درباره پس گرفتن عنوان قوی‌ترین وزنه بردار در پارالمپیک که دوره قبل از دست ایران خارج شده بود، تصریح کرد: ما در دوره‌های قبلی اسطوره‌های زیادی داشتیم که می‌توان به کاظم رجبی، مرحوم سیامند رحمان و منصور پورمیرزایی اشاره کرد. خدا را شکر توانستم این مدال را برای ایران به ارمغان بیاورم و انشالله بتوانم سالیان سال برای کشورم افتخارآفرینی کنم.

ورزشکاران و مربیان ایران در پایان رقابتهای خود در یازدهمین روز بازیهای پارالمپیک صحبت کردند.