به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از روابط عمومی سازمان بسیج اساتید کشور، هادی قاسمی، رئیس سازمان بسیج دانشجویی کشور، در نودوهفتمین نشست سراسری مسئولان بسیج اساتید استانهای سراسر کشور که با شعار "جهاد تبیین و امیدآفرینی، پیشگامی در علم و فناوری و تهذیب و تربیت نفسانی" که در تهران برگزار شد، به اهمیت شروع سال تحصیلی جدید اشاره کرد و بر ضرورت ارتقای همکاریهای بسیج اساتید و بسیج دانشجویی تاکید کرد.
وی بیان کرد: بسیج دانشجویی نیازمند کمکهای بیشتری در این زمینه است و خواستار همافزایی بین نهادهای مرتبط هستیم.
وی به طور خاص به اهمیت جذب مخاطبان در ماه اول سال تحصیلی پرداخت و گفت: در ماه اول، اگر دانشجو را جذب نکنیم و حلقههای رفاقتی به شکل نادرست شکل بگیرد، بازگشت آن بسیار سخت خواهد بود.
اهمیت استفاده هوشمندانه از منابع محدود
رئیس سازمان بسیج دانشجویی کشور تأکید کرد: باید از منابع محدود با دقت و هوشمندی استفاده کرد و از اساتید دانشگاهها خواست تا در کلاسهای درس به شناسایی دانشجویانی که آمادگی پذیرش حقیقت انقلاب اسلامی را دارند، بپردازند.
برگزاری اردوهای پیشرفت و اهمیت روایتگری
قاسمی به موضوع اردوهای پیشرفت اشاره کرد و از اهمیت هوشمندانه عمل کردن در این زمینه سخن گفت و افزود: بسیج اساتید نیز در این حوزه فعال است و با توجه به تجربیات موفق گذشته، این کارگاهها و اردوها باید به طور هدفمند برگزار شوند تا اثرگذاری بیشتری داشته باشند.
وی به ذکر تجربهای پرداخت که نشاندهنده اهمیت برنامهریزی دقیق و هوشمندانه در برگزاری اردوهای پیشرفت بود و هشدار داد که باید با دقت و توجه به جزئیات عمل کرد تا این برنامهها به اهداف خود برسند و اثربخشی مورد انتظار را داشته باشند.
قاسمی به اهمیت روایتگری در اردوهای پیشرفت اشاره کرد و گفت: در این اردوها باید افرادی را پیدا کرد که بتوانند روایتهای مؤثر و الهامبخش را ارائه دهند.
وی با بیان اینکه اردوهای پیشرفت به دنبال ایجاد امید در شرکتکنندگان هستند، افزود: ما در این اردوها به دنبال آن هستیم که افراد را با واقعیتها و دستاوردهای کشور آشنا کنیم، اما باید این آشنایی به شکلی انجام شود که فرد با انگیزه و امید به آینده بازگردد.
نقش مهم رسانهها در برجستهسازی چهرههای افتخارآفرین
وی به اهمیت رسانه در حوزه پیشرفت اشاره کرد و از تلاشهای سازمان برای معرفی چهرههای برجسته علمی و افتخارآفرین کشور خبر داد و گفت: ما باید از پتانسیل رسانهها برای برجستهسازی این چهرهها استفاده کنیم. ما باید افرادی را که توانایی ارائه خوب دارند و در عرصههای مختلف افتخارآفرین بودهاند، به مردم معرفی کنیم.
وی گفت: این اقدامات میتوانند به تقویت جبهه امید و پیشرفت در کشور کمک کنند و در مقابله با فضای ناامیدی که از سوی برخی رسانهها ترویج میشود، مؤثر باشند.
بازنگری در روشهای اطلاعرسانی و تبلیغاتی راهیان نور
رئیس سازمان بسیج دانشجویی کشور با تأکید بر اهمیت بازنگری در روشهای اطلاعرسانی و تبلیغاتی، بیان کرد: ما تا چه زمانی میتوانیم با اطلاعیهها و تبلیغات سنتی افراد را به راهیان نور جذب کنیم؟
وی با بیان اینکه روایتهای کنونی بیشتر به بیان جغرافیایی و نظامی جنگ میپردازند، افزود: برای اینکه راهیان نور بتواند تأثیرگذاری بیشتری داشته باشد، نیاز داریم تا روایتهای متفاوت و مؤثرتری از دفاع مقدس ارائه کنیم.
رئیس سازمان بسیج دانشجویی کشور با اشاره به لایههای مختلف روایتگری دفاع مقدس، بیان کرد: ما باید از روایتهای صرفاً جغرافیایی فاصله بگیریم و به روایت ویژگیهای فردی رزمندگان، گفتمانهای استخراجشده از دفاع مقدس، و چالشها و راهحلهای عملی که در طول جنگ مورد استفاده قرار گرفته است، بپردازیم.
قاسمی ادامه داد: برای مثال، مهندسی در جنگ و چگونگی حل چالشهای مهندسی، یا نحوه مدیریت اقتصادی کشور در شرایط جنگی با نفت هفت دلاری، میتواند به عنوان مباحثی علمی و کاربردی در دانشکدههای فنی و مهندسی مطرح شود.
وی تأکید کرد: ما باید به صورت نقطهای و جزئیتر به مسائل ورود کنیم. نباید کلیگویی کنیم و فقط به تشکیل جلسات و همایشها بسنده کنیم. اگر یک دانشگاه یا دانشکده ضعیف است، باید آن را شناسایی کنیم و نقطه به نقطه کار کنیم تا ضعفها برطرف شوند.
رئیس سازمان بسیج دانشجویی کشور اضافه کرد: همانطور که در مسائل جهادی و تبیینی تأکید میکنیم، باید در دانشگاهها هم این نگاه را داشته باشیم و از هر فرصتی برای تقویت بسیج دانشجویی استفاده کنیم.