به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ ترحم بهزاد ۲۰ شهریور در جلسه چگونگی تعیین مجریان طرح های مرتعداری در مراتع بلامعارض شمال کشور که در ساری برگزار شد، اظهار کرد: مراتع از بُعد تأمین امنیت زیستی و غذایی تاثیرگذار هستند.
وی با اشاره به اینکه در سال های اخیر تمام چالشها، و ظرفیتهای مرتع در موضوعات مرتعداری، اصلاح و احیاء، مدیریت چرا، نظارت و گیاهان دارویی احصاء شد افزود: اصلاحیه شیوه نامه فنی و اجرایی بهره برداری از مراتع کشور، راهنمای تهیه و اجرای طرح مرتعداری، دستورالعمل مدیریت چرا، کنترل پروانه چرای دام و ساماندهی کوچ توسط دفتر امور مراتع سازمان منابع طبیعی تدوین و با امضای رئیس سازمان به استان ها ابلاغ شد که بخش قابل توجهی از مشکلات فنی و حقوقی مراتع حل شد.
مرتع ارث محسوب نمیشود
بهزاد به پرونده های مطروحه در کمیسیون بند ۴۹ و ضرورت تعیین تکلیف پروانه های چرای دام مربوط به مرتعداران متوفی اشاره کرد و گفت: باتوجه به رای هیئت عمومی دیوان عدالت اداری، مرتع ارث محسوب نمیشود.
مدیرکل دفتر امور مراتع سازمان منابع طبیعی با بیان اینکه مرتع موتور محرک منابع طبیعی است، بیان کرد: اگر مشکلات مرتع را حل کنیم، مشکلات جنگل، بیابان و دیگر بخش های منابع طبیعی حل می شود.
وی با اشاره به ماده ۱۸ قانون نظام جامع دامپروری کشور، به بهروزرسانی آمار حوزه مرتع تاکید کرد افزود: برای دستیابی به آمار دام موجود در کشور، نیاز است دامها نشانه گذاری و پلاک کوبی شوند.
مدیرکل دفتر امور مراتع سازمان منابع طبیعی با تاکید بر افزایش مشارکت مردم، به برگزاری کارگاه «هماندیشی و آموزشی سیاستها، راهبردها و برنامههای کاربردی بخش مرتع» اشاره کرد و یادآور شد: این کارگاه در مهرماه سالجاری با حضور پیشکسوتان بخش مرتع، کارشناسان اجرایی، دانشگاه، تحقیقات، انجمن صنفی و سازمان های مردم نهاد به مدت دو روز در دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان برگزار می شود.