به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ وزیر دفاع پاکستان با انتقاد از استاندارهای دوگانه آمریکا در رابطه با روابط تجاری و همکاری سایر کشورها با ایران در مصاحبه با ایندیپندنت اردو گفت، اسلامآباد شاهد تعاملات نفتی سایر کشورها با ایران و روسیه است اما زمانیکه صحبت از پاکستان به میان میآید، با باجخواهی طرفهای دیگر مواجه میشود.
خواجه محمد آصف تصریح کرد، اسلامآباد باید واشنگتن گفتوگو و هر کشوری را که به قرارداد خط لوله ایران مرتبط است درگیر کند تا اجازه دهند این خط لوله را تکمیل کنیم.
این مقام پاکستانی تاکید کرد ما توانایی پرداخت ۱۸ میلیارد دلار (جریمه) به ویژه در شرایط اقتصادی کنونی را نخواهیم داشت.
توافقنامه انتقال گاز ایران به پاکستان موسوم به خط لوله صلح در ماه می سال ۲۰۰۹ میان دولتهای ایران و پاکستان به امضا رسید. بر این اساس قرار بود به مدت ۲۵ سال روزانه ۷۵۰ میلیون فوت مکعب گاز از میدان گازی پارس جنوبی به پاکستان ارسال شود.
از این خط لوله ۱۹۳۱ کیلومتری ۱۱۵۰ کیلومتر خط لوله در ایران و ۷۸۱ کیلومتر خط لوله در پاکستان قرار دارد. هر ۲ کشور ملزم بودند این پروژه را در خاک خود به سرانجام برسانند.
بر اساس توافق جدید ایران و پاکستان در سال ۲۰۱۹ قرار شد، ایران تا سال ۲۰۲۴ برای هرگونه تاخیر در اجرای این خط لوله به هیچ دادگاه بینالمللی مراجعه نکند اما پس از این تاریخ برای شکایت و دریافت خسارت آزاد است.
وزیر دفاع پاکستان در مورد سفر آتی نخستوزیر این کشور، شهباز شریف به نیویورک برای شرکت در نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد، خاطرنشان کرد: اسلامآباد باید از کشورهای ثالث بخواهد تا آمریکا را برای تکمیل خط لوله گاز ایران متقاعد کنند.
این مقام پاکستانی اذعان کرد که این پروژه باید یک دهه پیش به بهرهبرداری میرسید و قرار بود خط لوله گاز ایران از خاک پاکستان عبور کند و به هند برسد.
آصف همچنین با بیان اینکه اسلامآباد معتقد است تهران کاملا حق دارد تا منافع خود را در مجامع حقوقی دنبال کند، گفت، پاکستان باید اقدامات دیپلماتیک جدیدی را برای رهایی از این بنبست آغاز کند.
خواجه محمد آصف تاکید کرد ایران دوست و برادر پاکستان است و اسلامآباد امید دارد که راهحلی برای تکمیل این خط لوله پیدا شود زیرا این پروژه به نفع طرف پاکستانیست.