به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ محمدمهدی کاظمی، با بیان اینکه پروژه مهر یکی از کلان برنامههای وزارت آموزش و پرورش است که همه موضوعات مختلف را در بر میگیرد گفت: این پروژه شامل تامین فضا و تجهیزات، شادابسازی تجهیزات، توانمندسازی معلمان، ارتقاء توسعه حرفهای معلمان، برنامهریزی برای ثبتنام دانشآموزان، کلاسبندی و ساماندهی نیروی انسانی و ... است.
وی با بیان اینکه اتفاقی که امسال نسبت به سال گذشته افتاد، این است که روند ثبتنام نسبت به سال گذشته حداقل ۲۰ روز جلوتر آمده بود افزود: این جزء برنامهریزی و پیگیریهای آموزش و پرورش در این راستا بود چرا که اگر ثبتنام دانشآموزان به موقع و زودتر انجام شود طبیعتاً کلاسبندی و ساماندهی نیروی انسانی بهتر انجام خواهد شد که از بحثهای زیرساختی و سخت افزاری قضیه است.
معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه در موضوعات نرمافزاری برای اینکه مهر امن و با نشاطی داشته باشیم به لحاظ بحثهای فرهنگی و آمادگی روحی و روانی اولیاء، دانشآموزان و معلمان برنامههایی داشتیم که انجمن اولیاء و مربیان پیشبینی کرده بود ادامه داد: دورهها و جلسات تبیینی برای مدیران مدارس برگزار و گفتگو با معلمان نیز به عنوان مباحث ضروری ورود به مهر و آغاز سال تحصیلی برنامهریزی شده است.
کاظمی با بیان اینکه مسئله کمبود معلم یک مقوله چند بعدی است گفت: این موضوع برای سال تحصیلی ۱۴۰۳- ۱۴۰۴ مدیریت شده است، نه اینکه کمبود وجود نداشته باشد، طبیعتاً کمبود معلم وجود داشته که آزمون استخدامی برگزار کردیم اما آنچه به عنوان کمبود نیروی انسانی وجود دارد از طریق حق التدریس نیروهای شاغل دنبال میشود.
وی با بیان اینکه اگر ضریب اشتغال ۱.۲۸ درصد باشد یعنی همکاران به جز ۲۴ ساعت موظفی ۶ ساعت دیگر نیز تدریس کنند، میزان ساعت تدریشان ۳۰ ساعت شده و اینگونه کسری آنچنانی در بحث نیروی انسانی نداریم افزود: اگر کمبودی در بحث نیروی انسانی وجود داشته باشد از طریق به کارگیری نیروهای بازنشسته حق التدریس مدیریت خواهد شد.
معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه با بحران نیروی انسانی مواجه نیستیم ادامه داد: برنامهریزیهای گسترده انجام و مدیریت صورت گرفته، یک بار به صورت آزمایشی اول مهر را شبیه سازی کردهایم و مانور پروژه مهر را داشتهایم که این مانور تا ۱۵ شهریور در استانها برگزار شده است.
کاظمی با بیان اینکه از هفته اول شهریور ماه تا پانزدهم مانور بازگشایی مدارس در همه استانها اجرا شده تا خلاءها شناسایی و مشکلات چه در ساماندهی نیروی انسانی و چه در سایر موضوعات همچون فضا و تجهیزات مدیریت و ساماندهی شود گفت: همیشه امتحانات دانشآموزانی که در خرداد ماه حد نصاب قبولی را کسب نکردند در شهریور ماه برگزار میشد اما امسال طبق مصوبه شورای عالی آموزش و پرورش امتحانات جبرانی شهریور ماه به جای شهریور ماه تا پایان مرداد ماه اجرا شد که اکثریت استانها آن را انجام دادند.
وی با بیان اینکه بسیاری از دانشآموزانی که نتوانستند در خرداد ماه نمره قبولی کسب کنند، برگه هدایت تحصیلی خود را دریافت کردهاند گفت: مدیران مدارس در حال وارد کردن نمرات امتحانات باقی مانده هستند که پس از آن و با طی فرایند ثبت در سامانه، برگه جدید صادر میشود.