برگزاری مراسم تجلیل از قهرمانان ملی‌پوش خانواده شهدا، ایثارگران و رزمندگان

به گزارش خبرنگار ورزشی شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به مناسبت هفته دفاع مقدس، مراسم تجلیل از قهرمانان ملی‌پوش خانواده شهدا، ایثارگران و رزمندگان صبح امروز دوشنبه در فدراسیون با حضور جامعه ورزش کشور برگزار شد.

در این مراسم محمدشروین اسبقیان معاون فرهنگی و توسعه ورزش قهرمانی، کاظمی‌پور معاون توسعه ورزش بانوان، تقی‌زاده مدیرکل امور بین الملل و منعم مدیرکل امور استان‌ها وزارت ورزش و جوانان، سردار معروفی معاون هماهنگ‌کننده سازمان بسیج مستضعفین، میرجلیلی مسئول بسیج ورزشکاران، مسئولان فدراسیون جانبازان و توان‌یابان و برخی روسای فدراسیون ها و قهرمانان ورزشی حضور داشتند.

در این مراسم ورزشکاران و قهرمانان رشته های مختلف ورزشی با اهدای مدال پهلوانی به پدر یا مادر خود که از رزمندگان و یادگاران هشت سال دفاع مقدس بودند، با اهدای مدال پهلوانی از زحمات آنها تقدیر نمودند.

همچنین در این آیین از «حمید پرتویار» از ملی پوشان ورزش زورخانه ای که پدرشان از رزمندگان و جانبازان سرافراز جنگ تحمیلی است، تقدیر به عمل آمد.

سردار معروفی: نگاه سپاه و بسیج به ورزش و ورزشکاران، سیاسی، قومی و مذهبی نیست

 سردار حسین معروفی معاون هماهنگ کننده سازمان بسیج مستضعفین صبح امروز دوشنبه ۲ مهر طی سخنانی در اولین مراسم تجلیل از قهرمانان ملی‌پوش خانواده‌های شهدا، ایثارگران و رزمندگان، با بیان اینکه جنگ به خودی خود محنت بار و سختی آور است، خطاب به حاضرین بیان کرد: آنچه که جنگ سخت و نابرابر در مقابل اشرار عالم را به دفاع مقدس تبدیل کرد، فرهنگ دینی، اهل بیتی (ع) و عاشورایی حاکم در فضای جبهه‌ها بود.
معاون هماهنگ کننده سازمان بسیج مستضعفین با بیان اینکه دفاع مقدس ملت ایران همانند «واقعه عاشورا» جاویدان و ماندگار است، گفت: نیم روز ظهر عاشورا، بقاء دین خدا شد. دفاع مقدس نیز برگرفته از تفکر عاشورا بود و علت جاویدان ماندن آن، همین فرهنگ عاشورایی است.

سردار معروفی افزود: دفاع مقدس هم در شکل و هم در محتوا، منبعث از فرهنگ اهل بیت (ع) و عاشورا بود؛ نام‌های لشکر‌ها، تیپ‌ها، گردان‌ها، عملیات‌ها و حتی رمز‌های عملیات‌ها در دفاع مقدس، نام‌هایی اهل بیتی بودند.

سردار معروفی اظهار کرد: در دوران دفاع مقدس، امیر، سردار، سرهنگ، گروهبان و سرباز، تفاوتی با یکدیگر نداشتند؛ همه برادر بودند، دور یک سفره می‌نشستند و پشت یک سنگر قرار می‌گرفتند.

وی اظهار کرد: در طول این هشت سال دفاع مقدس شما فرمانده‌ای را سراغ ندارید که برای پست فرماندهی یک قدم حرکت کند. فرماندهان دفاع مقدس از درون کوره‌های آتش شناسایی می‌شدند و بار مسئولیت بر عهده آنها گذاشته می‌شد و هیچکس داوطلب فرماندهی نبود.

وی ادامه داد: شایسته سالاری زاییده دفاع مقدس است؛ آنچه که در جبهه حاکم بود حقیقت انقلاب ملت بزرگ ایران بود؛ وقتی می‌گوییم انقلاب اسلامی، انقلاب با ملت ایران تعریف می‌شود انقلاب بدون ملت، تنها ساختمان و ساختار است؛ مردم ۴۵ سال تمامی هستی خود را برای نظام اهل بیتی (ع) گذاشتند و پای انقلاب ایستادند و این محتوای دفاع مقدس بود که امروز جاوید و ماندگار است.

سردار معروفی همچنین گفت: ما امروز به شهیدان و ایثارگران و آزادگان و جانبازانمان با هر نگاهی که بنگریم، مقدس هستند. چه با نگاه اعتقادی به خاطر دین خدا و چه ملی برای تمامیت ارضی و ناموسمان، همه مقدس هستند.

سردار معروفی گفت: به تعبیر امام خامنه‌ای، شب‌های عملیات کربلای ۵ شب‌های قدر جمهوری اسلامی است. عملیات کربلای ۵، شانزده روز بعد از عملیات ناموفق کربلای ۴ انجام شد؛ در کربلای ۵ اوج موفقیت و پیروزی نظامی سیاسی ما در منطقه و در دنیا رقم خورد. جنگ در شرق بصره و جنگ در کانال پرورش ماهی، «جنگ سینه به سینه و جنگ تَن با تانک» بود؛ ما در این عملیات، تعبیر همه اسلام در برابر همه کفر را دیدیم. نتیجه آن زانو زدن شورای امنیت و صدور قطعنامه ۵۹۸ بود که تنها قطعنامه‌ای بود که حق ایران در آن دیده شده بود. در اوج پیروزی‌های ما، آمریکایی‌ها وارد خلیج فارس شدند؛ این دشمن ماست.

سردار معروفی همچنین گفت: مدیریت انقلابی و جهادی، از دستاورد‌های دفاع مقدس است؛ غیرت و ناموس پرستی دیگر دستاورد‌های دفاع مقدس برای ملت ایران بودند؛ ناموس پرستی نه به معنای پرستش بلکه به معنای غیرت است. مردان قبیله غیرت در این سرزمین هشت سال برای حفظ دامن ناموس ایرانی از جان خود گذشتند و ۱۸۸ هزار شهید را تقدیم کردند که ۹۰ درصد آنان را جوانان تشکیل می‌دهند؛ بیش از ۹۴ هزار بسیجی در جبهه به شهادت رسیدند و با خون پاک خود اجازه ندادند پای نحس بیگانه به سرزمین مقدسمان باز شود. شعار زن زندگی و آزادی را از ما دزدیدند، اما واقعیت آن است که این جوانان ما بودند که با نثار جان خود نگذاشتند کسی به بانوان ایران بی احترامی کند.

وی گفت: درتاریخ ملت ایران سربلند است؛ قضاوت تاریخ قضاوت خوبی خواهد بود.

معاون هماهنگ کننده سازمان بسیج مستضعفین ادامه داد: نگاه سپاه و بسیج به ورزش و ورزشکاران، «سیاسی»، «قومی» و مذهبی نیست؛ نگاه ما غیرت و اسلام، ایران و بزرگی ملت ایران است. همچنان که ما به قهرمانان (پدران) شما احترام قائلیم و برلی شهیدان و جانبازان و آزادگان که پرچم نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران را به اهتزاز دراورده اند احترام قائل هستیم برای شما هم زمانی که در هر کشور پرچم ایران را به اهتزاز در می‌آورید قیام می‌کنیم و احترام قائل هستیم؛ در پای تلویزیون زمانی که شما به مصاف رقیبان‌تان چه به صورت فردی و چه گروهی می‌روید با پیروزی شما قیام می‌کنیم و این اعتقاد قلبی ما است. وقتی پرچم کشورمان بالا می‌رود ما ذوق و احساس غیرت می‌کنیم. ما همه یکی هستیم و با این نگاه، تمام توان‌مان را برای کمک به وزارت ورزش و جوانان پای کار می‌آوریم. در سراسر کشور سالن‌ها، زورخانه‌ها، زمین‌های ورزشی و استخر‌های زیادی داریم و باید آنها را در خدمت جوانان و مردم قرار دهیم. همه اینها برای مردم است. ما به شما کمک می‌کنیم.

میرجلیلی: باید از تجربه دفاع مقدس درس بزرگی بگیریم

مهدی میرجلیلی مسئول سازمان بسیج ورزشکاران در اولین مراسم تجلیل از قهرمانان ملی پوش خانواده‌های شهدا، ایثارگران و رزمندگان گفت: برای اولین بار است که از ملی پوشان عزیز که فرزند آزاده، شهید و ایثارگر و جانباز هستند تجلیل شده است. در این مراسم ۳۵ ملی پوش در تیم‌های مختلف ورزشی را شناسایی کردیم که جزیی از این خانواده به حساب می‌آیند و مورد تجلیل قرار گرفتند.

وی بیان کرد: شعار این مراسم "حماسه آفرینان دینی و افتخار آفرینان امروز" است. اگر این امنیت و آسایش را در کشورمان داریم، مدیون خون شهدا، رزمندگان و جانبازان است که مرد و مردانه ایستادند تا امروز بایستیم و به خاک افتادند تا ما به خاک نیفتیم و از نفس افتادند تا ما از نفس نیفتیم و آنهایی که به ما درس غیرت، مقاومت، ایثار، ایستادگی، عشق به وطن و مردم داری را به ما آموختند.

میرجلیلی خاطرنشان کرد: در دفاع مقدس، عده‌ای جوان با غیرت و با معرفت برای دفاع از انقلاب اسلامی جان خود را تقدیم کردند و حماسه خلق کردند و اگر می‌خواهیم ایران قوی با ورزش قوی داشته باشیم باید از تجربه دفاع مقدس درس بزرگی بگیریم و قهرمانان امروز ما باید از قهرمانان دیروز درس بگیرند.

اسبقیان: رفتارهای فرهنگی و اخلاقی رزمندگان و ایثارگران باید الگوی جوانان و ورزشکاران باشد

سیدمحمد شروین اسبقیان معاون فرهنگی و توسعه ورزش قهرمانی در مراسم تجلیل از قهرمانان ملی‌پوش خانواده شهدا، ایثارگران و رزمندگان اظهار کرد: خداراشکر این توفیق را پیدا کردم که در جمع یادگاران دفاع مقدس حضور دارم. سلام گرم وزیر ورزش و جوانان را خدمت همه عزیزان عرض می‌کنم و ایشان علاقه‌مند بودند در این مراسم حضور پیدا کنند اما جلسه‌ای از پیش تعیین نشده داشتند. ابراز تاسف خود را از حادثه غیرمنتظره معدن طبس که باعث درگذشت کارگران معدن ما شد، اعلام می‌کنم و برای خانواده‌های ایشان از خدای متعال طلب صبر دارم.

او ادامه داد: هفته دفاع مقدس، هفته بسیار ارزشمندی است و باید رفتارهای فرهنگی و اخلاقی این قهرمانان مورد الگوی جوانان قرار بگیرد. من از ۸ سال دفاع مقدس به عنوان دانشگاه یاد می‌کنم و راه و روش فارغ التحصیلان این رشته علمی و عملی همچون شهید حاج قاسم سلیمانی، شهید باکری‌ها و همت‌ها باید سرمشق ورزشکاران و پهلوانان عزیز ما باشد.

اسبقیان خاطدنشان کرد: امروز در معاونت فرهنگی وزارت ورزش با همکاری بسیج ورزشکاران اتفاقات خوبی رخ داده است و می‌خواهم بخشی از این اقدامات را به سردار معروفی توضیح دهم. ما خدمت مقام معظم رهبری بودیم و با زحمات سردار باران چشمه، مراسم‌های مختلفی در این دیدار صورت گرفت و حضرت آقا ۲۳ بار در موضوعات مختلف تشکر کردند. این تشکر‌ها نشانه رضایت رهبر انقلاب از حوزه ورزش بود که جای تقدیر از مجموعه دست‌اندرکاران ورزش دارد.

او در پایان گفت: در اولین دیداری که ورزشکاران با حضرت امام خمینی داشتند، حضرت امام (ره) گفتند که من ورزشکار نیستم اما ورزشکاران را دوست دارم. همچنین بر لزوم منش پهلوانی در امور تاکید داشتند و این از مسائل مهم مدنظر بنیان‌گذار انقلاب اسلامی بود. ورزشکارانی که با این رویکرد پیش بروند، سیر صعودی‌ای را پیش خواهند گرفت.

مراسم تجلیل از قهرمانان ملی‌پوش خانواده شهدا، ایثارگران و رزمندگان با حضور معاون وزیر ورزش و جوانان برگزار شد.