به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از روابط عمومی فدراسیون ورزش های جانبازان و توان یابان، جلیل کوهپایه زاده رئیس فدراسیون جانبازان و توان یابان با اشاره به بحث بودجه بیان کرد: بودجه صرفا باعث توسعه یک فرآیند نمی شود اما جزو الزامات خیلی هم مهم در رشد ورزش است. ما هم در مجلس شورای اسلامی و هم در شورای عالی انقلاب فرهنگی، قوانین خوبی داریم. آنچه به نظر می آید باید مورد توجه قرار گیرد تغییر باورها است. ورزش همگانی، ورزشی است که اگر بخش قهرمانی را کنار بگذاریم باید از دید عموم مورد استفاده مردم قرار گیرد و به معنای تحرک فیزیکی برای تمام آحاد جامعه است.
وی ادامه داد: آخرین اطلاعات نشان می دهد نزدیک به 60 درصد جامعه ما بی تحرکی دارند و این قطعا در بین افراد جانباز، توان یاب، نابینا و کم بینا بیشتر هم خواهد بود. این به این مفهوم است که ما برای توسعه تحرک فیزیکی و ایجاد یک تغیییر در این موضوع برای همه مردم کشور به ویژه معلولین، نیاز به یک بازنگری اساسی در ورزش به ویژه توسعه ورزش همگانی داریم. ورزشی که برای همه اقشار مردم باشد.
رئیس فدراسیون افزود: در وزارت بهداشت همواره می گوییم پیشگیری بهتر از درمان است و ما باید فعالیت فیزیکی داشته باشیم که به بیماری های مزمن مبتلا نشویم. پایه این پیشگیری انجام ورزش است. ما باید در وزارت و جوانان زیر ساخت ها، تجهیزات و امکانات ورزشی را بیش از پیش مهیا کنیم و در دسترس قرار دهیم که همه بتوانند ورزش کنند. البته باید همزمان روی باورهای مدیران و مردم در جهت استفاده بیشتر از امکانات ورزشی و تحرک فیزکی فرهنگ سازی کنیم.
وی عنوان کرد: حجم بودجه ورزش با نیازهای سلامتی و توسعه ورزش همگانی و قهرمانی مطابقت ندارد. از طریق دولت، مجلس شورای اسلامی و نمایندگانی که سفیران ورزش در سطح ملی هستند و سازمان برنامه و بودجه باید به افزایش بودجه ورزش کمک شود. ما می توانیم یک بازنگری اساسی در تخصیص این بودجه ها به ویژه در فدراسیون واجد معلولین داشته باشیم.
کوهپایه زاده اظهار داشت: مشوق های مختلفی را هم برای ورزشکاران و هم برای مردمی که سالم و یا دارای معلولیت هستند باید درنظر بگیریم. امروز بحث پارالمپیک و المپیک، جوایز و اشتغال مطرح است. این موارد موضوعاتی هستند که باعث انگیزه و توجه جامعه به سمت ورزش می شود. خیلی از اقشار معلولین ممکن است هنر را مخاطب درآمد خود قرار دهند. اما اگر بدانند که سلامتی آنها مهم تر از معاش است و با ورزش می توانند با مشوق هایی که ما قرار می دهیم علاوه بر رسیدن به سلامتی، معاش خود را تامین کنند. مشوق هایی که گفتیم کمک خواهد کرد که هرکسی به ورزش فکر کند و بداند می تواند با ورزش راحت تر زندگی کند.
رئیس فدراسیون گفت: نزدیک به دو تا دو و نیم میلیون از افراد این کشور را کم توانان ذهنی تشکیل می دهند افرادی که علاوه بر تمام تلاش های توان بخشی که برای آنها انجام می شود، باید بدانیم ورزش یک پایه اصلی برای حضورآنها در جامعه است تا بتوانند فرد موثری باشند و از زندگی خود در کنار خانواده بیشتر لذت ببرند.
وی عنوان کرد: با توجه به آمار ها سرانه بودجه مناسبی برای ورزش کشور نداریم و بهره وری ما از همان سرانه موجود هم مناسب نیست و در بخش جانبازان و توان یابان هم جایی که ما نیاز به متناسب سازی ورزشگاه ها داریم این اقدام هم انجام نشده است. ما برای متناسب سازی سالن های ورزشی نیاز به هزینه کمتری نسبت به ساخت ورزشگاه مخصوص افراد جانباز و توان یاب داریم و باید این موضوع را در اولویت قرار دهیم. بنابراین در اولین گام متناسب سازی ورزشگاه هایی که در اختیار وزارت ورزش و دیگر نهاد ها است برای معلولین دارای اهمیت است.
کوهپایه زاده بیان کرد: ساخت ورزشگاه های ویژه افراد جانباز و توان یاب باید در مرحله بعدی برنامه ها قرار گیرد و اکنون باید مناسب سازی سالن ها و تجهیزات ورزشی سالن ها را در اولویت قرار دهیم. در سال 1392 طرحی به نام طرح تحول سلامت عنوان شد که توانست زیرساخت های سلامت کشور را توسعه دهد و این توسعه در شیوع بیماری کرونا به سلامت کشور کمک زیادی کرد. اکنون همزمانی آغاز کار دولت و مجلس شورای اسلامی با موفقیت های کسب شده در المپیک و پارالمپیک 2024 پاریس می تواند به ما کمک کند که با یک نگاه جامع به سمت طرح تحول برای تحرک فیزیکی و سلامت از دید ورزش حرکت کنیم.
رئیس فدراسیون در پایان گفت: در بحث بهره گیری از عوارض فروش سیگار، 19 ورزشگاه در استان ها برای ورزش جانبازان و توان یابان مورد بهره برداری قرار گرفت که از این تعداد حدود 8 مجموعه در اختیار هیئت های استانی ما قرار دارد و ما بقی به بخش خصوصی واگذار شده است. هیئت های استانی ما اگر نتوانند از زیر ساخت ها و تجهیزات ورزشی به خوبی بهره ببرند نمی توانیم انتظار توسعه ورزش همگانی، قهرمانی و استعدادیابی را داشته باشیم. ما از نتایج پارالمپیک خوشحال هستیم اما قانع نیستیم چرا که ظرفیت کشور بالاتر است و می توانیم با یک تحول به سمت رشد و توسعه ورزش این حوزه حرکت کنیم.
نصیری: مدال آوری 62 درصدی زنان جانباز و توان یاب در پاریس حاصل شد
مژگان نصیری نایب رئیس فدراسیون ورزش های جانبازان و توان یابان بیان کرد: بازی های پارالمپیک پاریس 2024، نهمین دوره حضور زنان در این رقابت ها بود. زنان در 9 دوره حضورشان در ادوار مختلف بازی های پارالمپیک از بارسلون 1992 تا کنون موفق به کسب 17 مدال ارزشمند شامل 8 طلا، 4 نقره و 5 برنز شدند و نقش بسزایی در جایگاه کشورمان در بازی های پارالمپیک داشته اند.
وی ادامه داد: در این دوره از بازی ها از تعداد 44 ورزشکار اعزامی از فدراسیون جانبازان و توان یابان، هشت ورزشکار خانم در 3 رشته پارادوومیدانی، پاراتیراندازی و پاراتیروکمان ترکیب کاروان اعزامی حضور داشتند که نسبت به دوره گذشته تعداد زنان با افزایش همراه بود.
نایب رئیس فدراسیون افزود: از نکات قابل توجه این است که از بین 8 ورزشکار اعزامی، پنج ملی پوش، اولین حضورشان در بازی های پارالمپیک را تجربه کردند که دو نفر از آنها در رده سنی جوانان قرار داشتند و همچنین میانگین سنی زنان در این دوره نسبت به توکیو کاهش داشته و زنان ما به سمت جوانگرایی رفته که این مهم با برگزاری مسابقات مختلف و اردوهای مستمر تیم های ملی و تلاش در جهت جوانگرایی تیم های ملی و جذب ورزشکاران مستعد حاصل شده است و امیدواریم در سالهای آینده شاهد رشد بیشتری از حضور بانوان به ویژه جوان در تیم های ملی باشیم.
نصیری عنوان کرد: بانوان ملی پوش اعزامی به پارالمپیک توانستند 5 مدال را برای کشور به ارمغان بیاورند و بانوان فدراسیون در هر سه رشته اعزامی موفق به کسب مدال شدند که تلاش شایسته این ملی پوشان برای اهتزاز پرچم کشورمان بسیار ارزشمند است. بیشترین تعداد مدال زنان ملی پوش کشورمان در ادوار پارالمپیک در این دوره از بازی ها بدست آمد و با احتساب تعداد 8 ورزشکار و کسب 5 مدال در پاریس، می توان گفت بانوان ملی پوش جانباز و توان یاب در این دوره از مسابقات 62 درصد مدال آوری داشته اند که این نتیجه بسیار قابل توجه و ارزشمند است و نشان از رشد ورزش زنان در حوزه جانبازان و توان یابان دارد و ما می توانیم به افزایش تعداد زنان ملی پوش و مدال آور در مسابقات آینده امیدوار باشیم.
وی تصریح کرد: این نتیجه درخشان در این آوردگاه بزرگ ورزشی نشان دهنده توانمندی و تلاش بانوان ملی پوش در افتخار آفرینی برای کشور بوده و زنان ما ثابت کردند که در میدان های بزرگ ورزشی از مدعیان کسب سکوی قهرمانی هستند و با افزایش حمایت هرچه بیشتر از ورزش زنان می توان به استمرار این موفقیت ها و افزایش تعداد رشته های اعزامی بانوان امیدوار بود.
نایب رئیس فدراسیون با اشاره به اینکه بانوان در این دوره از بازی ها خوش درخشیدند و مدال آوری کاروان فرزندان ایران با مدال آوری زنان ملی پوش آغاز شد گفت: ساره جوانمردی ورزشکار پرافتخار کشورمان توانست در چهارمین حضورش در بازی های پارالمپیک با عملکردی بی نظیر به چهارمین مدال طلا و پنجمین نشان خود در بازی های پارالمپیک دست پیدا کند و ضمن کسب اولین مدال طلای کاوران ایران نام خود را با کسب 4 مدال طلا و یک برنز در ادوار پارالمیپک به عنوان پرافتخارترین بانوی ملی پوش پارالمپیکی کشورمان ثبت نماید.
وی اظهار داشت: زنان ملی پوش این فدراسیون در این دوره از بازی ها، اولین های زیادی را رقم زدند که از جمله می توان به کسب دو مدال نقره فاطمه همتی در ماده انفرادی و میکس کامپوند با عملکردی قابل تحسین در اولین حضورش در بازی های پارالمپیک اشاره کرد. این دختر 21 ساله تنها ورزشکار کاروان بود که در پاریس توانست 2 مدال پارالمپیک را بدست آورد و برای اولین بار بانوان در ماده کامپوند موفق به کسب مدال در عرصه میدان بزرگ پارالمپیک شدند.
نصیری افزود: همچنین اولین حضور زنان در ماده پرتاب کلاب در بازی های پارالمپیک و کسب مدال نقره توسط پرستو حبیبی از موفقیت های دیگر بانوان فدراسیون در این آوردگاه بزرگ است که حبیبی ورزشکار جوان 22 ساله در اولین حضورش در پارالمپیک با عملکردی تحسین برانگیز توانست مدال خودش را با رکوردشکنی کسب کند و رکورد آسیا در کلاس F32 دوومیدانی را به نام خود ثبت نماید و با نشان خوشرنگ نقره به عنوان دومین مدال آور کاروان ایران شناخته شد.
وی ادامه داد: دیگر افتخارآفرینی بانوان توسط ورزشکار پرافتخار کشورمان الهام صالحی صورت گرفت که در اولین حضورش در بازی های پارالمپیک توانست با عملکردی خیلی خوب مدال برنز این دوره از بازی ها در ماده پرتاب نیزه بدست آورد تا در مقایسه با پارالمپیک توکیو شاهد افزایش تعداد مدال آوری بانوان دوومیدانی کار کشورمان باشیم.
نصیری بیان کرد: در کنار کسب قهرمانی ها توجه بانوان ملی پوش به مسائل فرهنگی بسیار چشم نواز بود و زنان در این بخش نیز کارنامه درخشانی داشتند.حضور بانوان ملی پوش با حجاب برتر در میدان بزرگ پارالمپیک و همچنین ادای احترام پس از کسب مدال بر کتاب قرآن و پرچم مقدس جمهوری اسلامی ایران توسط بانوان مدال آور و اهدای مدال به شهدا از اقدامات فرهنگی بسیار ارزشمندی است که همواره مورد توجه و تایید مقام معظم رهبری (مدظله العالی) بوده است.
نایب رئیس بانوان فدراسیون عنوان کرد: حضور زهرا نعمتی ورزشکار ارزنده و پرافتخار تیراندازی با کمان کشورمان به دعوت IPC و به عنوان نامزد کمیسیون ورزشکاران کمیته بین المللی پارالمپیک در جمع کاروان فرزندان ایران بسیار ارزشمند بود. همچنین حضور بانوان داور بین المللی ایران و قضاوت آنها در بازی های پارالمپیک نشان از توانمندی و دانش فنی بالای بانوان کشورمان دارد که توانستند برگ زرینی دیگری در تاریخ افتخارات ورزش زنان ایران عزیز اسلامی ثبت کنند.
نصیری با بیان اینکه افتخارآفرینی زنان فدراسیون در پارالمپیک پاریس حاصل تلاش های شبانه روزی است گفت: در راستای آماده سازی بانوان ورزشکار جهت اعزام به این دوره از بازی ها پس از پاراآسيايی هانگژو، 26 مرحله اردوی تیم ملی در سه رشته ورزشی برگزار شد تا شرایط برای تداوم درخشش بانوان ورزشکار در بازی های پارالمپیک فراهم گردد. از حمایت ها و تلاش های وزارت ورزش و جوانان، کمیته ملی پارالمپیک، فدراسیون، انجمن های ورزشی، هیئت های استانی و کادر فنی تیم های ملی برای حضور قدرتمند بانوان در بازی های پارالمپیک پاریس تشکر و قدردانی می کنم.
نایب رئیس فدراسیون در پایان گفت: در سالجاری علاوه بر تلاش برای رسیدن به موفقیت در بازی های پارالمپیک، توسعه کمی و کیفی ورزش همگانی و قهرمانی بانوان، دانش افزایی و توانمندسازی مربیان و داوران، تربیت نیروهای متخصص در رشته های مختلف و توجه ویژه به استعدادیابی، پشتوانه سازی و جوانگرایی تیم های ملی، شناسایی و جذب ورزشکاران مستعد از اهم برنامه های فدراسیون در بخش بانوان است که با حمایت مسئولین، همکاری و تلاش انجمن های ورزشی و هیئت های استانی در دستور کار قرار دارد تا شاهد حضور قدرتمند و درخشش زنان در بازی های پاراآسیایی جوانان تاشکند، پاراآسیایی ناگویا ژاپن و پارالمپیک 2028 لس آنجلس باشیم.