سورپرایز کمیته وضعیت در پرونده بیرانوند و پرسپولیس؛ رأی بیرو قانونی نیست!

به گزارش خبرنگار ورزشی شبکه اطلاع رسانی دانا؛ روز گذشته بالاخره رأی خبرساز پرونده جنجالی شکایت باشگاه پرسپولیس از علی‌رضا بیرانوند و باشگاه تراکتور تبریز توسط کمیته وضعیت فدراسیون فوتبال منتشر شد؛ یک رأی عجیب با حکمی باورنکردنی که طی آن فقط مبلغ 20 میلیارد تومان و محرومیت تعلیقی 4 ماهه را برای سنگربان تیم ملی به همراه داشت!

همین رأی عجیب باعث شد تا ضمن زیرسؤال رفتن استقلال ارکان قضایی و کمیته وضعیت فدراسیون فوتبال در پی انتشار برخی شایعات نظیر تحت فشار قرار گرفتن فدراسیون از سوی برخی نهادها برای مهربانی با گلر تراکتور، بسیاری از کارشناسان حقوقی فوتبال کشور به این حکم غیرقانونی و نادرست که ماهیت فدراسیون را هم زیرسؤال برده، واکنش‌هایی نشان بدهند.

رضا شاه‌منصوری، وکیل و حقوق‌دان ورزشی درباره رأی پرونده بیرو گفت: قانون‌گذار گفته که فسخ یا موجه است یا غیرموجه. اگر موجه بود که از تبعات آن جسته اما اگر فسخ غیرموجه بود، چه قوانین RSTP فیفا و چه قوانین نقل و انتقالات ایران تعیین تکلیف کرده که چه تبعاتی خواهد داشت. با حفظ احترام افرادی که در پرونده تاثیرگذار بودند،‌ ما با رای جدیدی مواجه هستیم. این رای منطبق با آرایی که در اتاق حل اختلاف فیفا صادر شده، نیست.

بیشتر بخوانید؛
ترویج بی‌قانونی با حکم عجیب پرونده بیرو؛ دستاویزی نخ‌نما به‌نام تیم ملی!

سیدمحمدرسول باختر، مدرس حقوق فوتبال و وکیل پایه‌یک دادگستری هم در این رابطه گفت: اگر بازیکن محکوم به فسخ غیر موجه شود، قطعا در دوران حفاظت شده، مرتکب فسخ غیر موجه شود 4 ماه محروم می‌شود و این محرومیت به هیچ شکلی قابلیت تعلیق ندارد و باید این 4 ماه محکومیت را بگذارند. هیچ‌جا چه در فیفا، چه در فدراسیون فوتبال خودمان و چه در (CAS) چنین حکمی نداشتیم و مشخص نیست که چگونه فعال می‌شود. این حکم بر اساس اصول و حقوق فوتبال، من تا به حال چنین چیزی ندیده‌ام. 

به گزارش دانا؛ متن صریح قانون درباره پیامد‌های فسخ غیرموجه قرارداد می‌گوید؛

«۱- در همه موارد فسخ قرارداد بدون داشتن دلیل موجه ، طرف فسخ کننده قرارداد موظف به پرداخت غرامت است.

۳- جبران خسارت نمی تواند به شخص ثالث محول شود . اگر بازیکن حرفه ای موظف به پرداخت غرامت شود آن بازیکن و باشگاه جدیدش ، هر دو به طور تضامنی موظف به پرداخت آن هستند. میزان غرامت می تواند در قرارداد پیش بینی شود و یا بر اساس توافق طرفین تعیین شود.

۴- بازیکنی که در دوره حفاظت شده مرتکب نقض قرارداد گردیده است ، علاوه بر پرداخت غرامت ، متحمل مجازات ورزشی نیز خواهد شد. این مجازات، محرومیت چهار ماهه از شرکت در بازیهای رسمی (اعم از باشگاهی و تیم ملی) است و در صورت وجود علل مشدده، این محرومیت تا شش ماه قابل افزایش است.

۱۲- در صورتیکه باشگاهی با بازیکن حرفه ای که بدون دلیل موجه ، قرارداد قبلی اش را فسخ کرده است قرارداد منعقد نماید ، اینطور فرض می شود که این باشگاه بازیکن را تحریک به نقض قرارداد نموده است مگر آن که خلافش ثابت شود . این باشگاه از ثبت قرارداد با هر بازیکن جدید ، چه داخلی و چه بین المللی به مدت دو دوره زمانی کامل و متوالی نقل و انتقالات محروم می شود و باشگاه فقط بعد از اتمام کامل دوران محرومیت و در دوره نقل و انتقال بعدی قادر به ثبت بازیکن جدید داخلی یا بین المللی می باشد و استثناء مندرج در بند ۱ ماده ۶ این مقررات (ثبت بازیکن آزاد خارج از دوره زمانی نقل و انتقالات ) در این مورد اعمال نمی گردد ( یعنی حتی با استفاده از این استثناء نیز نمی تواند بازیکن جدید ثبت نماید).

۱۳- تمام اشخاصی که تابع و مشمول اساسنامه و مقررات فیفا و فدراسیون فوتبال جمهوری اسلامی ایران هستند ، در صورتی که به طریقی عمل نمایند که تحریک به نقض یک قرارداد به منظور تسهیل انعقاد قرارداد دیگر تلقی شود ، مجازات خواهند شد.»

بیشتر بخوانید؛
درویش: حکم بیرانوند لکۀ ننگ فوتبال ماست/ مسئولان فدراسیون از AFC سیاسی‌ترند!

از گفته‌های کارشناسان حقوق فوتبال این‌چنین بر می‌آید که محرومیت تعلیقی علی‌رضا بیرانوند اصلاً قانونی نیست.