به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ سیدرضا صالحی امیری، وزیر میراثفرهنگی،گردشگری و صنایعدستی در دیدار رئیسجمهوری با مدیران و فعالان میراثفرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و رونمایی از الواح هخامنشی که در محل موزه ملی ایران برگزار شد، گفت: حضور رئیسجمهوری در جمع بزرگان میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری یک پیام روشن دارد که این موضوع در دیدگاه دولت چهاردهم و ریاستجمهوری دارای اولویت است.
وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی با بیان اینکه فرهنگ ایران بسیار غنی است، تصریح کرد: در تحلیل و تبیین فرهنگ و تمدن ایرانی باید از ویژگیهای انحصاری آن سخن گفت، اما آنچه رئیسجمهوری در موزه ملی بازدید و رونمایی کردند، یک دستاورد روشن دارد و آن غنای فرهنگی، تاریخی و تمدنی این سرزمین است.
وی افزود: فرهنگ ایرانی، انسجام آفرین و وفاق ساز است. تکثر فرهنگی در تاریخ و تبار این سرزمین ریشه داشته و دارد؛ اما نقطه اصلی و گرانیگاه این تمدن، انسجام و وفاق همگانی است.
گفتمان وفاق تاریخ طولانی دارد
صالحی امیری تصریح کرد: این که امروز، رئیس جمهوری و دولت از «گفتمان وفاق» صحبت میکند، مربوط به امروز و دیروز این سرزمین نیست، یک تبار و تاریخ طولانی دارد.
وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی گفت: وفاق یعنی، عقلانیت بهجای عصبیت، یعنی انسجام و همدلی بهجای انشقاق و انتقام؛ وفاق یعنی گفتوگو برای حل مسائل بهجای تخریب و انگزنی، یعنی عبور از حاشیه و حرکت در متن. و متن یعنی پاسخگویی به انبوه مطالبات مردم؛ یعنی اخلاقگرایی و پرهیز از بداخلاقی، یعنی تحمل، مدارا و صبوری در برابر عقاید یکدیگر.
وی بیان کرد: وفاق یعنی عدالت؛ هم برای خود و هم برای جامعه. وفاق یعنی عبور از مرزبندیهای کاذب در درون نیروهای وفادار به اسلام، انقلاب و رهبری؛ وفاق یعنی باور به اینکه اسلام، انقلاب، امام و رهبری متعلق به همه ایرانیان است و این سرمایه ملی به یک جناح و یک جریان متعلق نیست.
صالحی امیری ادامه داد: وفاق یعنی درد مشترک با مردم و خصوصاً درد مشترک با فرودستان؛ وفاق، در ذیل عدالت، اخلاق، صداقت، عقلانیت، انسجام، انسانیت و شرافت معنا پیدا میکند. در غیر این صورت شعاری بیش نیست. وفاق یعنی پذیرش حق دیگران، حتی اگر مخالف باور و عقاید ما باشد، وفاق در یک جمله یعنی احساس امنیت فکر، بیان و قلم برای همگان.