به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ روزنامه «نیویورک تایمز» گزارش کرد افسران اطلاعاتی و کماندوهای آمریکایی مدت کمی بعد از عملیات طوفان الاقصی در هفتم اکتبر ۲۰۲۳ برای کمک به رژیم صهیونیستی وارد عمل شدهاند. طبق این گزارش مقامهای آمریکایی گفتند پنتاگون چند روز بعد از آنکه حماس در هفتم اکتبر ۲۰۲۳ به سرزمینهای اشغالی حمله کرد به شکل بی سر و صدایی دهها کماندوی خود را به این سرزمینها با هدف کمک به صهیونیستها در زمینه اجرای عملیاتهایی همچون نجات صهیونیستهایی که توسط حماس به اسارت گرفته شدند، فرستاد.
این روزنامه آمریکایی مینویسد: «گروهی از افسران اطلاعاتی نیز سریعا به جمع این سربازان عضو فرماندهی مشترک عملیاتهای ویژه پیوستند؛ برخی از آن کماندوها به اسرائیل اعزام شده و برخی دیگر هم از محل مقر سازمان سیا در لانگلی در ویرجینیا پشتیبانی میکردند.»
این در حالی است که در طول بیش از یک سالی که از اجرای عملیات طوفان الاقصی میگذرد موضوع استفاده رژیم صهیونیستی از بمبها و تسلیحات آمریکایی برای حملاتش به نوار غزه بیشتر برای تاکید بر همدست بودن واشنگتن در جنایات این رژیم علیه این مردم مورد توجه بود اما حالا این روزنامه آمریکایی مشخص ساخته همدستی آمریکاییها در جنایات صهیونیستها مستقیمتر و گستردهتر از آن چه که تصور میشد، است.
نیویورک تایمز در ادامه این مطلب با اشاره به نقش آفرینی مستقیم آمریکاییها در عملیاتهای تروریستی رژیم صهیونیستی علیه رهبران ارشد حماس نوشته است: «کمکهای اطلاعاتی آمریکا به اسرائیل حیاتی بودند. اطلاعات آمریکا به تعیین مکان چهار گروگان (اسرای صهونیست) که بعدا به دست کماندوهای اسرائیلی در ماه ژوئن نجات یافتند کمک کردند. از همان ابتدای جنگ سلولهای نظامی و اطلاعاتی آمریکایی پشتیبانی کننده از صهیونیستها نه فقط متمرکز بر جستجو برای گروگانها بلکه همچنین بر متمرکز بر از بین بردن رهبران ارشد حماس بودند.»
نیویورک تایمز، آمریکاییها را در ترور «یحیی السنوار»، رئیس دفتر سیاسی جنبش حماس نیز شریک دانسته و نوشته است: «مقامهای ارشد آمریکا ادعای اعتبار به خاطر عملیات اسرائیل که یحیی سنوار، رهبر حماس و معمار حملات هفتم اکتبر را کشت، ندارند اما متذکر میشوند که اطلاعات آنها به ترور او کمک کرد.»
این در حالی است که «جو بایدن»، رئیس جمهور آمریکا در بیانیهای که روز پنجشنبه بعد از اعلام ترور السنوار از سوی رژیم صهیونیستی منتشر کرد، گفت: «من مدت کمی بعد از کشتارهای هفتم اکتبر به پرسنل عملیات ویژه و نیروهای حرفهای اطلاعاتی خودمان دستور دادم تا در کنار همتایان اسرائیلی با آنها برای تعیین مکان و ردیابی سنوار و دیگر رهبران حماس که در غزه مخفی هستند همکاری کنند.»
در ادامه این مقاله نوشته شده است: «به گفته مقامهای ارشد طی جنگ در نوار غزه این "سلولهای همجوشی کننده" آمریکایی تمرکزهای خود را بر مبنای جدیدترین اطلاعات قابل اجرا تغییر میدادند. گاهی اوقات آنها بهترین اطلاعات را درباره مکان گروگانها میدادند و در مواقع دیگری این سلولها بر محل اختفای رهبران حماس تمرکز میکردند. اما هیچ یک از این ۲ ماموریت را کنار نگذاشتند.»
دو گروه آمریکاییها که رژیم صهیونیستی را یکی از محل مقر سازمان سیا و دیگری از محل سرزمینهای اشغالی در زمینه تحلیلهای اطلاعاتی پشتیبانی میکردند مرتبا به تبادل اطلاعات و دیدگاههای مشغول بودند.
مقامهای وزارت دفاع آمریکا به نوشته نیویورک تایمز ادعا داشتهاند که از عملیاتهای نظامی اسرائیل در عرصه میدانی در غزه که تا کنون به شهادت حدودا ۴۳ هزار فلسطینی منجر شده پشتیبانی مستقیم به عمل نیاوردهاند.
در ادامه این مقاله نوشته شده است: «اما مقامها گفتند که مساله جستجو برای رهبران ارشد حماس متفاوت است.»
نیویورک تایمز در بخش دیگری از مقاله تصریح داشته است: «مقامهای ارتش آمریکا در بخش عمدهای از جنگ غزه گفتهاند که جستجو برای گروگانها ماموریت اصلی آنها در اسرائیل بوده است اما مقامهای ارشد دولت واشنگتن گفتند که جستجو برای گروگانها و برای رهبران حماس در هم تنیده بوده است.»
این نشریه تصریح میکند: «مقامهای آمریکایی گفتند مقامهای ارشد کاخ سفید مرتبا با ویلیام برنز، مدیر سازمان سیا و لوید آستین، وزیر دفاع آمریکا به منظور بررسی حمایتهای مضاعف احتمالی از سلولهای پشتیبان اسرائیل به منظور تسریع در از بین بردن السنوار ملاقات کردهاند.»
مقامهای مورد استناد این روزنامه آمریکایی جزئیات دقیقتری از نوع اطلاعاتی که این به اصطلاح «سلولها» در اختیار اسرائیل قرار دادهاند فاش نکردهاند.
این مقامها اضافه کردند دست کم شش پهپاد «امکیو-۹ ریپر» تحت کنترل نیروهای عملیات ویژه آمریکایی ماموریتهای پروازی با هدف کمک به تعیین مکان اسرای صهیونیست تحت کنترل حماس، رصد نشانههای حیات و منتقل کردن سرنخهای بالقوه به ارتش اسرائیل را اجرا کردند.
نیویورک تایمز نوشته است: «پهپادها نمیتوانند نقشه شبکه تونلهای زیرزمینی گسترده حماس را ترسیم کنند – اسرائیل از یک سری سنسورهای زمینی بسیار محرمانه برای انجام این کار استفاده میکند – اما رادار مادون قرمز آنها قادر به شناسایی نشانههای حرارتی افراد وارد شده به تونلها یا خارج شده از آنها از بالای زمین است. در نهایت این یک واحد نظامی معمولی اسرائیلی در حین گشتزنی در جنوب غزه بود که السنوار، ارزشمندترین هدف آنها را یافت.»
با وجود ادعای «پاتریک رایدر»، سخنگوی پنتاگون در روز پنجشنبه مبنی بر اینکه هچ نیروی آمریکایی مشارکت مستقیم در عملیات ترور رهبر حماس نداشته اما مقامهای آمریکایی مورد استناد نیویورک تایمز تاکید کردهاند ایالات متحده به جمعآوری اطلاعاتی که جستجوهای ارتش اسرائیل را دقیقتر ساخت کمک کرد.