وجود ۱۶۰ نفر آموزش‌دهنده نهضت‌ در زنجان

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ علی حیاتی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «موج‌رسا»؛ با بیان اینکه پس از پیروزی انقلاب اسلامی سازمان نهضت سوادآموزی به فرمان امام راحل تأسیس شد، گفت: این طرح به منظور ریشه‌کن کردن بی‌سوادی در کشور ایجاد شد، تا هیچ فردی از تحصیل عقب نماند.

وی افزود: بر اساس آخرین سرشماری که در سال ۱۳۹۵ اتفاق افتاد، درصد باسوادی  جامعه هدف استان زنجان بین ۱۰ تا ۴۹ سال، طبق پیگیری‌های انجام شده به ۹۵.۱۶ درصد رسید.

معاون سواد‌آموزی اداره‌کل آموزش و پرورش استان زنجان با اشاره به اینکه در سطح استان زنجان ۱۶۰ نفر آموزش‌دهنده داریم، عنوان کرد: این نفرات سال‌های گذشته تحت عنوان آموزشیار بودند، که امروزه آموزش‌دهنده نامیده شده و در حال فعالیت و تدریس هستند.

وی ادامه داد: در برخی از مناطق استان زنجان از جمله شهرستان‌های ماهنشان، انگوران، افشار و بزینه‌رود آموزش‌دهنده فعال نداریم.

حیاتی با اشاره به اینکه سال گذشته حجم تعریف شده کلاس‌های سوادآموزی، جذب و شناسایی ۵ هزار نفر بود، خاطرنشان کرد: توانستیم در سه دوره سوادآموزی، انتقال و تحکیم حدود ۳ هزار و ۵۰۰ نفر را پوشش دهیم و از ظرفیت معلمان در کنار آموزش‌دهنده‌ها استفاده کنیم. همچنین در مناطق دوردستی که آموزش‌دهنده نداریم بیش‌تر از معلمان استفاده می‌کنیم.

وی با اشاره به گام اول باسوادی که بر اساس خواندن، نوشتن و محاسبه کردن است، ابراز کرد: جزو استان‌های هستیم که از میانگین بالای کشور محسوب می‌شویم.

معاون سوادآموزی اداره‌کل آموزش و پرورش استان زنجان با اشاره به اینکه در ادبیات سوادآموزی به ترتیب بی‌سواد، کم‌سواد و باسواد شناسایی می‌شوند، افزود: کسانی که هیچ نصیبی از آموزش رسمی ندیده‌‌اند «بی‌سواد»، کسانی که اول و دوم ابتدایی را گذرانده‌اند «کم‌سواد» و افرادی که چهارم ابتدایی و مقاطع بالاتر را پشت‌سر گذرانده‌اند جزو «باسوادان» محسوب می‌شوند.

وی گریزی به دوره انتقال زد و گفت: کسانی که مدرک سوم ابتدایی داشته و ترک تحصیل کرده‌اند، می‌توانند در دوره انتقال شرکت کرده و مدرک قبولی ششم ابتدایی را اخذ کنند. پس از آن نیز در مقطع هفتم ثبت‌نام و ادامه تحصیل دهند.

حیاتی ادامه داد: دوره تحکیم نیز مختص افرادیست که دوره آموزش را گذرانده و قصد ادامه تحصیل ندارند، بر این اساس بسته‌های آموزشی و کتاب‌های مخصوصی برای آنان طراحی شده تا جذب کلاس درس شوند.

وی گریزی به مراکز یادگیری فعال در سطح استان زنجان زد و گفت: در چهار شهرستان بزرگ ابهر، خدابنده و ناحیه یک و دو زنجان مراکز یادگیری فعال داریم که در یک طبقه از آن مدارس مورد نظر مشغول به تحصیل و فعالیت هستند.

معاون سواد‌آموزی اداره‌کل آموزش و پرورش استان زنجان گفت: در سطح استان زنجان ۱۶۰ نفر آموزش‌دهنده نهضت سواد‌آموزی داریم که در حال فعالیت بوده و تدریس می‌کنند.