به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ حمید خوشآیند کارشناس مسائل منطقه در یادداشتی نوشت: پرهیز از «بزرگنمایی» و «کوچکانگاری» شرارت رژیم صهیونیستی، یکی از محورهای مهم بیانات اخیر رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار با خانوادههای شهدای امنیت این بود. برداشتی که از این سخن رهبر معظم انقلاب اسلامی میشود این است که شرارت رژیم صهیونیستی در ظرف و «اندازه واقعی» خود دیده شود.
بزرگنمایی حملهای که رژیم صهیونیستی به برخی مراکز و سایتهای نظامی و پدافندی انجام داد، دقیقاً همان چیزی که خود رژیم دنبال میکند که از قابلیتها و مهارتهای فوقالعادهای در برجستهسازی و بزرگنمایی اقدامات امنیتی و نظامی خود علیه دیگران دارد.
شایان ذکر است استفاده متنوع و متعدد از انواع تکنیکها در راستای اثرگذاری بر روی مردم سایر کشورها در قالب عملیات روانی، راهبرد اصلی رژیم است که با هدف غایی تغییر در نگرش، باورها و انگارههای مردم و کشور هدف مردم مبتنی بر خواست رژیم صورت میگیرد.
در تحولات یک سال اخیر بارها مشاهده شده است که حجم عملیات روانی رژیم صهیونیستی در منطقه اگر بیشتر از میزان جنگ نظامی نباشد، کمتر از آن نبوده است. جنگ روانی، به عنوان مکمل اهداف واقعی نظامی و تروریستی رژیم صهیونیستی عمل میکند.
با بررسی تحولات و رخدادهای سالهای اخیر به خوبی میتوان به این «اصل کلیدی» پی برد که رژیم صهیونیستی به ویژه در مواقع خاص و بحرانی، بدون «بهرهبرداری از تکنیکها و ابزارهای خاص روانی»، مبادرت به انجام عملیاتهای تروریستی، نظامی و اقدامات امنیتی علیه محور مقاومت و مشخصاً جمهوری اسلامی ایران نمیکند.
این کار عمدتاً با این سه هدف انجام میشود؛ اولاً، در محاسبات و روندهای تصمیمسازی کشوری که مورد هدف قرار گرفته و به دنبال پاسخ است اثر بگذارد. ثانیاً، موجب رعب و وحشت در افکار عمومی طرف مقابل شود. ثالثاً، دستاوردهای شرارتهای خود از جمله شرارت اخیر علیه ایران را ویژه جلوه دهد، تا بتواند افکار عمویم داخلی خود را در شرایطی که با بحران روبرو است آرام و قانع کند.
علاوه بر پرهیز از بزرگنمایی، از کوچکنمایی حمله اخیر نظامی رژیم صهیونیستی به نقاطی در کشور هم باید اجتناب شود. شرارتی که رژیم صهیونیستی مرتکب شد ولو اینکه یک تیر شلیک کرد، اقدامی «علیه امنیت ملی» و تمامیت ارضی کشور از سوی دشمن درجه یک بود.
امنیت، مهمترین عامل بقاء سیاسی یک کشور است. بدون امنیت ملی، تمام فعالیتهای اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و ... تعطیل میشود و امکان هرگونه فعالیت از آن کشور سلب میگردد. بدون امنیت ملی، حفظ سرزمین و استقلال کشور، ارزشهای دینی و ملی، ثبات سیاسی و اقتصادی کشور، تحقق رفاه عمومی مردم و ایجاد آسایش برای مردم در مقابل خطرات بیگانگان، موضوعیت خود را از دست میدهد. برای همین است که تمام کشورهای جهان در مواجهه با مسائلی که امنیت ملی آنها را تهدید میکند، بسیار حساس هستند.
اقدام اخیر رژیم صهیونیستی در شلیک موشکهای کروز به جمهوری اسلامی ایران که به استثنای دوران هشت ساله جنگ تحمیلی، بیسابقه است، مسأله کمی نیست و نباید آن را دستکم گرفت و یا دستمایه طنز و تمسخر و مضحکه قرار داد.
اولاً، همانطور که اشاره شد، اقدامی علیه امنیت و تمامیت ارضی کشور بود و چنین اقداماتی هم کوچک انگاشته نمیشود اگرچه پرتاب یک تکه سنگ باشد. ثانیاً، دشمن صهیونیستی با تمام قوا برای ضربه به جمهوری اسلامی به میدان آمده بود. به گفته سران صهیونیستی بیش از ۱۴۰ فروند هواپیمای جنگنده در عملیات علیه ایران شرکت داشتند. این حجم از هواپیمای جنگنده در یک عملیات هوایی برای هدف قرار دادن اهداف زمینی کم نیست. ضمن اینکه کشورهای دیگر نیز در حمله رژیم به کمک او آمدند که آمریکا از نظر اطلاعاتی و راهبردی قطعاً نقش اصلی را داشت. بر اساس اطلاعات دریافتی، محور غرب نیز در این تجاوز نقش پشتیبانی را برای رژیم صهیونیستی ایفا کرده است؛ بنابراین این یک اشتباه استراتژیک و راهبردی است که شرارت اخیر دشمن صهیونیستی را کوچکانگاری کنیم در حالی که رژیم جنایتکار از تمام ظرفیتهای خود برای اقدام نظامی علیه جمهوری اسلامی ایران استفاده کرد.
روایت واقعی از شرارت اخیر دشمن صهیونیستی با پرهیز از بزرگنمایی، کوچکنمایی و نگاه سادهانگارانه، در حقیقت افزون بر اینکه قدرت و اقتدار واقعی کشور را به رخ میکشد، ارزش کار جمهوری اسلامی ایران در مقابله با رژیم صهیونیستی در پیچیدهترین شرایط منطقه را هم در معرض نمایش قرار میدهد.